Karjaproc odlozit?Vsak je lepsi cim driv tim lip...
Koronavirus
Je blbosti jed teď z HK do Prahy na výlet vlakem? Já jsem pár dní po 3 dávce, děti mají jít na očkovaní v úterý. Ale na druhou stranu chytit to můžeme kdekoliv, nijak se neizolujeme ![]()
Zarinya No mně přijde, že to ,,dřív,, jsme promeškali. Aby jim to nepadlo do nějakého nového nakažení. A v souvislosti s tím, že teď často slýcham, že ta třetí dávka je stejně na omikron k prdu, tak aby jim to akorát tak nezavarilo.
Karja úplně k prdu není, riziko hospitalizace pořád dost snižuje. Kovid před rokem mi už nepřijde moc směrodatný![]()
Evaeva Právě no, ale teď mi přijde že je to takový pět minut po dvanáctý. Do té doby to někdo pritahne.
Karja já osobně bych se na jejich místě naočkovala, ten booster "funguje" hned. Zase očkovat se někdy v květnu (kdy to vychází mě;)) je taky na nic, to jim do další sezóny vyprchá.
Karja tady podle ofiko vyjadreni treti davka pomuze. omicron teda radi mocne. BC je z 300 pripadu denne na 3200 za den ted porad stabilne, ale nestihaji testovat, myslim, ze toho je daleko vic. Kolegyne sla na silvestra k dalsi kolegyni na vecirek. Vsichni dost opatrni a spolehlivi, zadnej popirac. Maj to vsichni co tam byli, jedna holcina si to dovezla z cesty. No a kolegyne byla v utery v praci a ji videla I ve volnu v pondeli. Sice jen venku, ale I tak. Bud jsem to nechytla a nebo to mam a nevim o tom. Vsichni maji minimalni priznaky. Ja zadny. Je teda fakt, ze je to nakazlivy maximalne, staci se "na nekoho podivat" a Omikron je tam. Masakr. Myslim ze to lidi chutna v obchode atd. Protoze ta doba expozice je uplne minimalni. Imho to dostanou vsichni. Jesteze je to tak mirny.
0zero7 Aha zajímavý. No já jsem ob týden nastydlá letos.Rodiče prostonaji každoročně celou zimu a letos i sambo celej podzim měl opakující se nachlazení. Takže pokud budeme mít mírný průběh, tak to ani nepoznáme. Spíš mam strach, že jak se to tady rozlejza, tak aby jim to očkování nevyslo po nákaze nebo do nákazy a nebylo rodičům blbě spíš kvůli tomu.
Karja loni o vánocích. Byla to nějaká velká italská studie, měřili všelijakou imunitu,myslím až 8 měsíců po.
Jinak na omikron příliš nefunguje ani prodělaný COVID, je teď i hodně reinfekci, takže o očkování si myslím, že si to musí rozhodnout každý sám. Žádná pořádná průkazná data k tomu nejsou. Jediné, co se dá snad říct, že jsou na tom rodiče cca stejně jako jiní po třetí dávce.
JankaM to si asi musíte rozhodnout sami...Podle mě je to ok, ale já jsem spíš ten typ, co se snaží žít co nejvíc normálně, aby nezblbl.
Ono to bylo takový divný, ta aktualizace proběhla tak, že se prstem přejelo po stránce, akorát už nevím, po které. Asi jsem vzala za nějaký svůj certifikát nebo možná svoje jméno v seznamu jmen v mé tečce a jela dolů a stalo se to. Natahovala jsem si do tečky i děti a strávila u toho hrozně času. Takový to natažení certifikátu z úzis vůbec nepomohlo.
Jestli tvůj dotaz zní, jestli se covid dá chytit v hromadné dopravě, tak ano. Na 99 % jsem ho měla z dopravy.
dynda aha, vyzkoušíme ![]()
JankaM já se taky nijak neomezuju, v klidu bych jela. Připravís se o fajn výlet a pak to stejně chytnes v samosce.
JankaM Jela bych.
JankaM pokud se do toho úterý nebudete nějak izolovat, je asi jedno, jestli budete ve vlaku do Prahy nebo s kamarády na hřišti.
pridam do statistiky - mamka zacatkem prosince byla na 3. davce. Byli jsme u nasich mezi svatky, potkali jsme se tam vsichni sourozenci (vsichni dospeli ockovani, my pred cestou tam i pred cestou zpet PCR negativni). V sobotu odpoledne jsme odjizdeli, vecer zacala mit mamka rymu, v pondeli pozitivni antigen, rovnou sla na PCR, kde covid potvrzen. Z priznaku mela jen rymu, nyni uz je i bez sekrece z nosu, jen pretrvava pocit plneho nosu a lehce zmena cichu. Vsichni, co jsme se s ni setkali, jsme zustali negativni, i tata, ktery bydli ve stejne domacnosti. Nas s muzem ceka 3. davka v pondeli a utery, myslim si, ze omikronu se nevyhneme, jen doufam, ze preockovanim si zvysime pravdepodobnost lehkeho prubehu.
Jinak tesne pred Vanoci jsme mela nejakou virozu, ktera byla jina nez moje obvykle virozy (vyrazna bolest hlavy, svalu, zimnice, nocni horecka a poceni), tak jsem si byla jista, ze to je ono, ale byla jsem negativni.
mnum jo, můj covid vypadal přesně jako ta tvoje viróza, plus ucpaný nos k tomu. Ale zase to nebylo nijak atypické, klidně by to mohla být i jiná těžší viróza, nebýt potvrzení pcr.
Je dobře, že je maminka v pořádku a ještě nikoho nenakazila. Doufám, že k tomu bude ta nemoc směřovat, k neškodné rýmě.
A v souvislosti s tím, že teď často slýcham, že ta třetí dávka je stejně na omikron k prdu, tak aby jim to akorát tak nezavarilo.
A to neni pravda. Naopak...
Jedině co je u omicronu k prdu, jsou ty monoklonální protilátky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY