Kokoska někteří by řvali a ten zbytek by nosil barevne rozlišeny papírky s různými časy rovnou v peněžence.
Koronavirus
Jak se tady nedávno řešilo, jací jsou Češi udavači, tak v UK se teprve nerozpakují ohlásit své sousedy ;)
Kokoska To Španělsko je přísný. Moje kamarádka, na mateřské, tam letos odjela za manželem, který ve Valencii pracuje, bydlí kousek od pláže a měsíc mohli maximálně na terasu :(
Renusatko
Ještě líp je na tom Dánsko, které to taky dává bez roušek, jen s podobnými opatřeními, co má Rakousko nebo my. R jim sice teď během posledních 14 dnů, co pustili děti zpátky do škol, stouplo z 0,6 na 0,9, ale furt se drží pod 1, no počet denních nových případů přitom drží vyrovnanej.
Je to zajímavý.
No jo, ale mrtvých na milion obyvatel mají víc než v Německu a teď miř ekni čím to je
testují evidentně taky víc než v německu, takže by to nemělo být tak, že nemají ve skutečnosti víc případů, tak čím to teda může být.... že jsout ma velké rozdíly.....
No proto říkám, že mi to přijde zajímavý.
A666 Může hrát roli, že různé země různě započítávají úmrtí na Covid/s Covidem?
A taky bych myslela, že čím menší celkový počet obyvatelstva, tím nepříznivěji to patrně statisticky vyjde? Ve velké zemi obvykle není o tolik víc "ohnisek".
Tak to asi pápá na delší dobu tomu modelu, že v pět ráno mi v Praze zvoní budík a kolem desáté, půl jdenácté (podle pařížského provozu) kráčím po Champs-Elysées. ![]()
domenica já bych to nechala zatím koňovi ( ten má větší hlavu). Podle toho jaké noviny otevřeš, dozvíš se něco jiného. Kazdy se k tomu vyjadřuje a nikdo neví nic.
Ryanair si treba brousí zuby, jak začne likvidovat konkurenci. Ještě uvidíme, co se stane.
nonemy rozumím ale nechápu, bavit se o minulosti nemá smysl. mně jde o současnost, chtěla bych žít svobodně teď
Dočítám zpětně, ale to fakt nevydržíš "tu chvíli" určitá omezení? Tak se nosí roušky a nemůžeš do hospody atd. Jako blbý, nepříjemný, ale snad se svět nezboří, ne? Co se týče cestování, ta omezení se myslím netýkají jen našeho státu. Pokud by se nezavřely hospody, otázka je, kolik lidí by tam chodilo (v rámci všeobecného strachu). Já osobně se nebojím, ale rozumím lidem, kteří strach mají. Na druhou stranu bych situaci nezlehčovala a souhlasím s nonemy .
Situace by asi byla jiná i v případě, že by se lidé dokázali chovat "rozumně", např. ve smyslu, zbytečně se nesrocovat, nelepit se na sebe (což jsem zažila v obchodě s potravinami, rouška nerouška, prostě ovce). Obecně nesnáším, když mi někdo dýchá na krk. Já osobně se snažím odstup dodržovat i v nekorona režimu, protože je mi nepříjemné, když na mě "dýchá" cizí osoba, ale ne každý to má stejně. Nebo dodržování základních pravidel, že nebudu prskat na ostatní, když mám kašel, rýmu ... to také, bohužel, nepatří k běžným návykům. Možná tedy kdyby lidé byli obecně zodpovědnější, nebylo by třeba restrikcí nařízených shora. A nakonec, když se podívám po okolních zemích a dopadech Covidu, tak mi ta naše omezení zase tak zbytečná nepřijdou. Je to samozřejmě jen můj názor.
Já vím, těch scénářů je mi milión, jistý je, že stejný jako dřív to nejspíš (delší dobu/už nikdy) nebude, ale nechám se překvapit.
whiskas Zrovna včera jsem byla v obchodě jen na skok. Šli jsme k našim a chtěla jsem udělat radost taťkovi oblíbenou pochoutkou. Takže jsem neměla ani košík, ale jen jednu věc. Na zemi namalované kruhy, kde máš stát s popisem dodržujte odstup. Předemnou starší pán, stál na kruhu, já též a za mnou chlap s děckem, děcko do mě neustále strkalo a chlap mi též dýchal na krk. 2x jsem se kousek posunula a on hned taky. Potom jsem ho upozornila, že tam jsou ty kruhy a ještě jsem dostala nadáno, že sem pitomá a o co mi jde, když máme ty roušky
. Kdybych měla koš, tak ho nechám za sebou, aby nemohl až ke mně.
Renusatko Právě, mám podobné zážitky. Posuneš se, ovšem osoba stojící za tebou rovněž. Významný pohled nezafungoval
.
Renusatko - chyba, měla jsi mu hned říct, že jsi v první linii a pracuješ s covid pacienty. ![]()
jitřenka to nefunguje, vyzkoušeno :)
jitřenka
tohle by mohlo zafungovat.
OliveOyl - no, my na jihu čech jsme nějak víc v klidu, taky 13 nemocných na stotisícové město, tak se to dodržuje jak kde a jak kdy. Ale nesetkala jsem se s nějakou hrubostí, spíš se každý omluví. Tady cajk.
Nevím, co je to za plátek... a náznakům nějakýho spiknutí taky nejsem příliš nakloněná... ale jinak vcelku souhlasím!
barbucha Ja s tim souhlasim taky. Tady je pruser, ze jsme se toho museli ucastnit tak nejak vsichni, protoze ve chvili, kdy to zacalo, o tom vsichni chteli cist a slyset a videt. Jsem rada, ze uz to opadlo a ze posledni tri tydny uz se muzu tematicky vracet ke svemu normalu (ted budu zbytek roku strasit suchem![]()
ale za tim si stojim, protoze to, na rozdil od korony, je fakt pruser).
whiskas Zrovna včera jsem byla v obchodě jen na skok. Šli jsme k našim a chtěla jsem udělat radost taťkovi oblíbenou pochoutkou. Takže jsem neměla ani košík, ale jen jednu věc. Na zemi namalované kruhy, kde máš stát s popisem dodržujte odstup. Přede mnou starší pán, stál na kruhu, já též a za mnou chlap s děckem, děcko do mě neustále strkalo a chlap mi též dýchal na krk. 2x jsem se kousek posunula a on hned taky. Potom jsem ho upozornila, že tam jsou ty kruhy a ještě jsem dostala nadáno, že sem pitomá a o co mi jde, když máme ty roušky
. Kdybych měla koš, tak ho nechám za sebou, aby nemohl až ke mně.
No a to podle mě bude nejspíš taky jeden z důvodů, proč to Dánové a severské státy dávají i bez těch roušek. Dokonce jsem včera četla, že už i Švédové s jejich mírnými restrikcemi dostali R pod 1. Nesktečný. Je mi jasný, že v našich podmínkách neproveditelný. U nás by se jeden mohl upalelovat na sociální inteligenci a odstup do bezvědomí a bude to furt houbeles platný
.
Ono je moc hezký to posuzovat ze své strany, nejlépe člověka, který bez propadu mzdy dál pracuje, akorát z domova.
Takže ano, já bych to i vydržela, ale pokud se nestane nějaký zázrak, muž je do měsíce bez práce s vyhlídkou, že po léta se nebude moct zaměstnat v oboru. Takže místo vysoce kvalifikovaného pracovníka budu mít doma nějakého kurýra,v lepším případě automechanika. Co to udělá s jeho sebevědomím zatím radši nepřemýšlím. Mám dost starostí se svojí práci, nase konkurence už propouští...
Jinak si musím postežovat, jak jsem dost volnomyšlenkář, tak jsem dnes sla nesim lesoparkem a bezdak na lavičce se rozkaslal přesně ve chvíli, kdy jsem ho míjela. Kdyby ten kretém krchlal celou dobu, tak ho nějak obejdu, ale takto ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY