MP Meri to je pravda ze to beru podle toho co se deje Tady. Ani nemuzu Jinak kdyz jediny tohle mam z prvni ruky. Myslis Jako, ze kdyz uz to ma kazdej skoro ze je to jedno? Porad jsou ale asi ti bez ockovani min chraneni pred horsim prubehem ne?
Koronavirus
Má to víceméně fakt každej, ono 60k nakazenejch denně je trochu jiná písnička
Já teda asi žiju v úplně jiným vesmíru, covid jsem ještě neměla a nemám, v karanténě jsem taky nikdy nebyla a to žiju normální osobní i pracovní život, stýkam se s lidmi, jezdím MHD a do práce chodím denně, home office jsem neměla ani jeden den, muž stejně. V práci je nás na oddělení 22 a covid má přesně jeden člověk, ke všemu ten stejný, co ho jako jediný měl v tuhle dobu před rokem. Jinak nikdo nic, žádná karanténa, žádné vytrasování kvůli kontaktu, testujeme se 2x týdně a furt všichni negativní. Rodinní příslušníci i přátelé jsou taky všichni zdraví, takže mně denně padá čelist nad těmi čísly pozitivních, protože fakt netuším, kde se to bere a jak je možný, že mě a mého okolí se to netýká.
Nicméně za pár hodin jdu na PCR test z preventivních důvodů, tak třeba budu výsledkem překvapená.
Mermaid mam naopak pocit, ze kolem nas to maji uplne vsichni a ten zbytek jde z karanteny do karanteny a jen cekam, kdy prijdeme na radu.
Mermaid presne toto som si myslela aj ja este minuly tyzden. A potom sme zistili ze mala je pozitivna zo skolky. A volali mi z prace ze jedina dalsua pozitivna je kolegyna ktora bola dva tyzdne doma a dosrala to tiez od dcery zo skolky. V inej obci zo skolky. Tiez bez priznakov
Začátkem týdne mi řekl šéf, že mám být nepřetržitě na HO, že my co máme děti, máme zůstat doma abysme to nezavlekly (u nás v týmu jsou jen ženy, ale s malými dětmi jen 3 z 15). Z domova udělám vše, což o to, ale v práci některé úkony udělám pohodlněji (co prochází přes naše systémy). Naštvalo mě to, protože kdybych si požádala po covidu o 1 den HO v týdnu z důvodu péče o děti (slaďování) tak ani náhodou. Jak jednou někdo napsal, HO je kapitalistickej výdobytek, který je ve státním třeba potírat.
Dneska jsem do práce potřebovala a první co bylo, ať jsem příští týden celý doma, že ty děti... jako wtf, že někdo courá denně po masážích a koncertech to nevadí?
Garfie nebo nechat doma všechny. U nás to tak je, už dlouho a do prace se hodí po schválení.
Mermaid ber to tak, že máš velké štěstí.
My nejsme v karanténě, jen díky tomu, že hygiena netrasuje. K muži se doneslo z třetí ruky, že holka, s kterou se potkal o víkendu, má COVID. to jsme vyhodnotili, že už je to pět dní, tudíž to nemá cenu řešit. Dcery spolužačka z lavice, šla v úterý domu s bolesti hlavy, takže asi COVID, rodiče cizinci, nevím dodnes nic.
0zero7 očkování pomůže tobě, ale už ani na deltu to nefungovalo tak, že by nebyl očkovaný infekční a Omicron to už celé postavil na hlavu. Očkování nějak funguje, ale rozhodně ne tak dobře, žeby měli být naočkování nějak vyloučení z testování a trasování, což bylo tady na podzim. momentalne se to používá jako kladivo, aby se lidi dali naočkovat a na trasování už se stejně rezignovalo.
Ono už o nějakém uvolnění mluví kde kdo, situace v Evropě je dost neudržitelná.
Garfie To jsem si říkala hned po prvním telefonátu se šéfem. A štve mě to hodně, nikdy jsem žádnou úlevu kvůli dětem nežádala (krom pár lékařů, ale to se střídáme s mužem), ale najednou jsou děti problém pro zaměstnavatele.
Už delší dobu přemýšlím, že odejdu a myslím, že tohle byla poslední kapka, možná dobře. Svoji práci mám ráda, ale tady je zaměstnanec nepřítel č. 1, už mě to nebaví.
0zero7 V podstatě už mám pocit, že padni komu padni. Očkování ti určitě vylepší šance proti hospitalizaci, ale chytíš to stejně a ani ty průběhy nejsou úplně bezpříznakové. Omicron proste letí populací jako velká chřipková vlna, procento hospitalizací je naštěstí fakt malé. Spíš nás to umlátí na kvantitě nakažených a vyřazených z provozu.
Mermaid My osobně jsme to taky neměli, ale povazuju to spíš za náhodu a o ničem to moc nevypovídá. V mém okolí to mělo odhadem 70 % lidí, někteří opakovaně. Fakt je, že se denně oficiálně nakazí větší okresní město, realita bude ještě horší, víc než třetí dávku do těch lidí nedostaneš asi ani pod tlakem ... to není udržitelný prostě.
Janulik03 Ten tvůj překlep.![]()
Kan No ale výstižnej, ne? ![]()
Garfie S mojí fantazií skvělej!
Mela jsem mit na vikend mladsiho chlapecka, vsichni jsme se tesili, a jeho skolkova trida sla uz zase do karanteny. Kdybych v pondeli nemusela jet k mame, bylo by mi to fuk, dite priznaky nema. Ale takhle se trochu bojim, i kdyz vim, ze to muzu chytnout kdekoli. Tak jsme vsichni otraveni, navic venku hnusne, tma, doma taky porad nejaky spory, takova celkove nenalada uz jak dlouho. Chci jaro, teplo, slunicko, volnost!
Lamicka Já chápu, že jsi hodně naštvaná, ale ona je to bohužel realita. I v našem okolí to mají hlavně lidé, kterým to přinesly domů děti. Protože tam to prostě nejde uhlídat. Dospělý , si myslím, že by to i zvládnul- respirátory, ruce, odstup, ale děti ne. Je to prostě tak. Taky se mám víc na pozoru před kolegyní, jejíž dcera chodí do školy. :-) a kdyby to šlo, dám jí HO. ![]()
ionicera to si nemyslím. Znám mnoho rodin s malými dětmi, včetně té mé, kde se ještě nikdo nenakazil, zato vím o sobotním vinném festivalu, kde se nakazil snad úplně každý účastník. Vím, že jednotlivá zkušenost nedokazuje nic, ale všichni dětní v mém okolí jsou hodně opatrní, podobné kratochvíle jako večírky, festivaly, kina apod. si už dva roky odpouští.
Edit: i tady v dětském vlákně se covid objevuje ve větší míře až teď, kdy už mnozí jedou druhé kolo a vypadá to, že je promořený celý národ.
Pinot Noir Vinný festival- :-) Tak tam je to jasné. Já vím, že jsou dětní opatrní, jen, když už je to ve třídě, těžko se tomu vyhnout. A doma už vůbec ne.
Ja teda opatrne tuk tuk na drevo, ale maly dite zatim vypada nenakazene, nicmene mi pred chvili volal tchan, ze jde dnes i s babi na test, protoze byl u me v utery doma, a od vecera ma teplotu a kasel. A v nedeli se potkali se svagrovou, ktera je pozitivni. Takze je mozne, ze maly se to vyhne, a naopak budu ja ta prenasecka... Dnesni test pro nas tri jsem teda zatim zrusila, a vyckam az prijde jeho vysledek.
ionicera no jak říkám, žádné z dětí, které osobně znám, zatím covid nemělo. Něco jiného jsou věčné karantény nařízené ze školy/školky, i když my to třeba zažili teprve dvakrát.
Mě docela udivuje, že se to v těch školkách šíří mnohem míň, než bych čekala. Syn už měl karanténu asi 4x a nic. Chytil to doma. Když byl on nemocný, taky nenakazil celou třídu. Je v podezření na 1 přenos. Je fakt, že už není mezi těmi nejmenšími dětmi, kde si představuju nejvíc slintání na společné hračky, ale stejně.
EDIT Ještě dodávám, že blicí a průjmové virózy si přinese snad vždycky, když na ně školka upozorní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY