ice Nepopírám, že se nákaza šíří v dětských kolektivech. Ale není to jen v nich. A proto je HO pro dětné podle mě špatně. Ty předpokládáš, že dospělá populace je proočkovaná a chová se zodpovědně. ale jsou pracovní kolektivy, kde jsou maldší ročníky, kde ta proočkovanost není tak vysoká, druží se, chovají se rizikově, nákazy opakovaně apod. A že znám takovou skupinu, neznamená, že budu volat nebo schvalovat plošně HO pro tuto katergorii zaměstnanců.
Koronavirus
ionicera Jenže já řeším rovný přístup v zaměstnání a tohle je velký přešlap. A pokud jde o Tvoje argumenty, tak tady třeba nikdo neřeší babičky, které denně hlídají... a za poslední rok to sem přinesli lidi, kteří děti nemají.
notna já píšu, že je to jen v dětským kolektivu? Já celou dobu píšu o tom, že děti nejsou covidový neviňátka jak se píše na předchozí straně. Ano, neočkovaní a nezodpovědní dospělci taky. Jednání toho zaměstnavatele někde chválím a zmiňuju? No taky ne. Ale opakuju, sama sebe jako rodiče školního dítěte považuju za větší riziko a podle toho se i tak chovám.
ice Tak to jsem špatně pochopila, omlouvám se. Chápala jsem tvůj příspěvek jako obahajobu toho zaměstnavatele.
notna já píšu, že je to jen v dětským kolektivu? Já celou dobu píšu o tom, že děti nejsou covidový neviňátka jak se píše na předchozí straně.
To se ale nikde nepíše.
My jsme s kužem dost hustě testovaní, takže kdyby nám to syn nosil domů, i kdyby to dokázal bez příznaků, asi bychom věděli. Ke všemu jsme si i ověřili, že naše děti bezpříznakový covid nemají. U nás třeba šly i vlny, kdy se to rozšířilo mezi dětmi ve škole a roznesly to do rodin, jsme menší komunita, celá ZŠ je po jedné třídě v ročníku, školky dohromady 5 tříd, většinou se ty informace nějak poskládají a roznesou. Takže školky zatím fakt ne, i bylo třeba zavřeno, protože se nakazil personál, ale děti jsou držáci. A při karanténách se děti do školky vracejí s negativním testem.
Pinot Noir namátkou odpověď tobě:
z mého okolí měli covid všichni, kteří chodí po hospodách, někteří i 2x. U nás ve školce byla za celou dobu karanténa myslím 2x, a nás se týkala jen jednou. Pokaždé se nakazilo jediné dítě a většina učitelek. Dost mi vadí, že se na děti pohlíží jako na nebezpečné přenašeče
A už končím. Musím makat čau![]()
Mohučanka no u nás se to s testováním moc nepřehání. Syn má nemocné i ve třídě, ale prý ty děti před tím nebyly ve školce, takže ani nevím, kdy se s nimi potkal. Já ho tam posílám s tím vědomím, že to holt může přitáhnout domů, všichni blízcí jsou naočkování, s nikým starším šedesáti let se nestýkáme.
Pinot Noir me ten prístup pripadá nefér hlavně z toho důvodu, že najednou mu HO nevadí.
Běžný komerční subjekt, už dávno všelijaká kritériá uplatňuje, jednou dobu to byli třeba navrátilci ze zahraničí, pak neockovanci a nevím co všechno.
Třeba takové kritérium, že zaměstnanci, kteří jsou důležití pro provoz a musí fyzicky na pracoviště, mají vždy prednost v tom řešení. z pohledu kohokoliv to může být nefér, z pohledu zaměstnavatele jediné racionální řešení.
Tady mi přijde spíš nešikovné to provedení a komunikace a umím si představit, že na paralelním fóru si ztěžuje kolegyně, že ona do práce musí, zatímco dětmi mají HO a přijde ji to úplně stejně nefér.
continuity no vždyť jo. Brala bych to i v případě, máte děti, nevíte dne ani hodiny, kdy zase budou muset zůstat doma, jednodušší bude, když zůstanete doma a všichni s tím budeme počítat. Ale vy s dětmi zůstaňte doma, ať nám to tu neroznášíte, mi připadá na palici. ![]()
Pinot NoirNa palici a taky trochu mimo dobu. Ve chvili, kdy uz to ma kdekdo, tak hledat vinika /kdo to sem zavlekl?
/, kdo vic, kdo min...Obalenej doma v igelitu neni asi nikdo.
continuity ja bych chapala ruzne duvody pro to me nechat doma, ci me naopak povolat do prace, ale ten argument s detmi me nastval a jeste mi ho dnes zopakovali.
Asi si po covidu, az nam HO zase plosne zrusi, zazadam o 1 den HO. ![]()
ice a? To není tvrzení, že nejsou přenašeči vůbec.
Mně přístup zaměstnavatele Lamičky připadá hodně nefér.
A že ho obhahuje ionicera mě nepřekvapuje.
Ježiš já nic neobhajuju! Já se to jen snažila vysvětlit. Už se raději tady vyjadřovat nebudu.
Dočítala som cca 20 strán. Zajtra ide môj otec na predoperacny PCR test, ten zákrok je v podstate nevyhnutný, môžu ho odložiť o max 1 mesiac. A keďže v škole je 11 tried z 15 2.stupňa v karanténe, tak ak som to nepriniesla, bude to zázrak.
Všetkým želám čo najmenej komplikovaný priebeh ![]()
letfenixa Můj taťka šel na test včera, zákrok má dnes. A já se ve středu ptám mamky, kde je. Tak prý šel k nahoru hlídat neteř v karanténě
. Někdy svoji švagrovou opravdu nechápu a taťku teda taky ne. No naštěstí byl negativní, jinak by dnes nikam nemohl, ale pořád nějaké nervy.
Potkala jsem se ve středu s partou nyní pozitivních dětí.
Kdy asi si mám udělat test, za dva dny? Později?
Já bych šla zítra nebo v neděli, v případě neg. výsledku, když budou příznaky, tak zopakovat.
To je těžký, já jako strasnej hypochondr mám příznaky od ty chvíle, kdy mi zavolali. ![]()
Ale zítra to zkusím a když tak se ohlásím, že už taky:)
Mha ze zkušenosti posledních 14dnů, PCR 3dny od kontaktu by už mélo být průkazné
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY