Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline notna
9522 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:12

ice Nepopírám, že se nákaza šíří v dětských kolektivech. Ale není to jen v nich. A proto je HO pro dětné podle mě špatně. Ty předpokládáš, že dospělá populace je proočkovaná a chová se zodpovědně. ale jsou pracovní kolektivy, kde jsou maldší ročníky, kde ta proočkovanost není tak vysoká, druží se, chovají se rizikově, nákazy opakovaně apod. A že znám takovou skupinu, neznamená, že budu volat nebo schvalovat plošně HO pro tuto katergorii zaměstnanců.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:24

ionicera Jenže já řeším rovný přístup v zaměstnání a tohle je velký přešlap. A pokud jde o Tvoje argumenty, tak tady třeba nikdo neřeší babičky, které denně hlídají... a za poslední rok to sem přinesli lidi, kteří děti nemají.  

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:25

notna já píšu, že je to jen v dětským kolektivu? Já celou dobu píšu o tom, že děti nejsou covidový neviňátka jak se píše na předchozí straně. Ano, neočkovaní a nezodpovědní dospělci taky. Jednání toho zaměstnavatele někde chválím a zmiňuju? No taky ne. Ale opakuju, sama sebe jako rodiče školního dítěte považuju za větší riziko a podle toho se i tak chovám.

Offline notna
9522 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:26

ice Tak to jsem špatně pochopila, omlouvám se. Chápala jsem tvůj příspěvek jako obahajobu toho zaměstnavatele.

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:28
Reakce na ice:

notna já píšu, že je to jen v dětským kolektivu? Já celou dobu píšu o tom, že děti nejsou covidový neviňátka jak se píše na předchozí straně. 

​To se ale nikde nepíše.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:29

Sweet Potato 

My jsme s kužem dost hustě testovaní, takže kdyby nám to syn nosil domů, i kdyby to dokázal bez příznaků, asi bychom věděli. Ke všemu jsme si i ověřili, že naše děti bezpříznakový covid nemají. U nás třeba šly i vlny, kdy se to rozšířilo mezi dětmi ve škole a roznesly to do rodin, jsme menší komunita, celá ZŠ je po jedné třídě v ročníku, školky dohromady 5 tříd, většinou se ty informace nějak poskládají a roznesou. Takže školky zatím fakt ne, i bylo třeba zavřeno, protože se nakazil personál, ale děti jsou držáci. A při karanténách se děti do školky vracejí s negativním testem.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:30

Pinot Noir namátkou odpověď tobě:

z mého okolí měli covid všichni, kteří chodí po hospodách, někteří i 2x. U nás ve školce byla za celou dobu karanténa myslím 2x, a nás se týkala jen jednou. Pokaždé se nakazilo jediné dítě a většina učitelek. Dost mi vadí, že se na děti pohlíží jako na nebezpečné přenašeče

A už končím. Musím makat čau

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:32

Mohučanka no u nás se to s testováním moc nepřehání. Syn má nemocné i ve třídě, ale prý ty děti před tím nebyly ve školce, takže ani nevím, kdy se s nimi potkal. Já ho tam posílám s tím vědomím, že to holt může přitáhnout domů, všichni blízcí jsou naočkování, s nikým starším šedesáti let se nestýkáme.

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:36

ice a? To není tvrzení, že nejsou přenašeči vůbec.

Mně přístup zaměstnavatele Lamičky připadá hodně nefér.

A že ho obhahuje ionicera mě nepřekvapuje.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:58

Pinot Noir me ten prístup pripadá nefér hlavně z toho důvodu, že najednou mu HO nevadí.

Běžný komerční subjekt, už dávno všelijaká kritériá uplatňuje, jednou dobu to byli třeba navrátilci ze zahraničí, pak neockovanci a nevím co všechno.

Třeba takové kritérium, že zaměstnanci, kteří jsou důležití pro provoz a musí fyzicky na pracoviště, mají vždy prednost v tom řešení. z pohledu kohokoliv to může být nefér, z pohledu zaměstnavatele jediné racionální řešení. 

Tady mi přijde spíš nešikovné to provedení a komunikace a umím si představit, že na paralelním fóru si ztěžuje kolegyně, že ona do práce musí, zatímco dětmi mají HO a přijde ji to úplně stejně nefér. 

Online Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 13:03

continuity no vždyť jo. Brala bych to i v případě, máte děti, nevíte dne ani hodiny, kdy zase budou muset zůstat doma, jednodušší bude, když zůstanete doma a všichni s tím budeme počítat. Ale vy s dětmi zůstaňte doma, ať nám to tu neroznášíte, mi připadá na palici.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 13:19

Pinot NoirNa palici a taky trochu mimo dobu. Ve chvili, kdy uz to ma kdekdo, tak hledat vinika /kdo to sem zavlekl?/, kdo vic, kdo min...Obalenej doma v igelitu neni asi nikdo.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 13:54

continuity ja bych chapala ruzne duvody pro to me nechat doma, ci me naopak povolat do prace, ale ten argument s detmi me nastval a jeste mi ho dnes zopakovali. 

Asi si po covidu, az nam HO zase plosne zrusi, zazadam o 1 den HO.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 14:34
Reakce na Pinot Noir:

ice a? To není tvrzení, že nejsou přenašeči vůbec.

Mně přístup zaměstnavatele Lamičky připadá hodně nefér.

A že ho obhahuje ionicera mě nepřekvapuje.

​Ježiš já nic neobhajuju! Já se to jen snažila vysvětlit. Už se raději tady vyjadřovat nebudu. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 16:12

Dočítala som cca 20 strán.  Zajtra ide môj otec na predoperacny PCR test, ten zákrok je v podstate nevyhnutný,  môžu ho odložiť o max 1 mesiac. A keďže v škole je 11 tried z 15 2.stupňa v karanténe,  tak ak som to nepriniesla, bude to zázrak. 

Všetkým želám čo najmenej komplikovaný priebeh

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 16:20

letfenixa Můj taťka šel na test včera, zákrok má dnes. A já se ve středu ptám mamky, kde je. Tak prý šel k nahoru hlídat neteř v karanténě. Někdy svoji švagrovou opravdu nechápu a taťku teda taky ne. No naštěstí byl negativní, jinak by dnes nikam nemohl, ale pořád nějaké nervy. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 16:37

Potkala jsem se ve středu s partou nyní pozitivních dětí.

Kdy asi si mám udělat test, za dva dny? Později? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 16:45

Mha 

Já bych šla zítra nebo v neděli, v případě neg. výsledku, když budou příznaky, tak zopakovat. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 16:48

dynda

To je těžký, já jako strasnej hypochondr mám příznaky od ty chvíle, kdy mi zavolali.

Ale zítra to zkusím a když tak se ohlásím, že už taky:) 

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 16:50

Mha ze zkušenosti posledních 14dnů, PCR 3dny od kontaktu by už mélo být průkazné