Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40611 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:24

Garfie Ach jo, teď něco plánovat je asi marný. Já původně chtěla na jarní prázdniny někam do tepla, asi to nebudu pokoušet.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:27

Sweet Potato My právě taky chtěli někam za teplem, ale pak přišla (čerstvě očkovaná) dcera ze školy pozitivní, tak to bylo takové varování. Fakt s dětmi školou povinnými to neohlídáš. Athény byl takový kompromis, letenky jsme koupili za pětistovku, s ubytováním čekali až na testy, takže nás to finančně moc nebolí, ale mrzí moc!! :-) 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:30

Já nakonec vůbec nevím, co mám dělat s jarnimi prázdninami. Teď už asi můžem všude, jenže hned před tím má starší lyžák a osmé třídy se vrátily před týdnem s covidkem. Ta 30 denní imunita ji vyprší uprostřed toho týdne. Že z 80 děti bude mít některé COVID je asi ložené. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:34

žluťásek Podle mě měla bejt v karantene, ale nevím, jestli ten původní marod byl potvrzenej ofiko PCR. Přijde mi, ze v mem okolí už na ty PCR skoro nikdo nechodí, maximálně si udělaj antigen a když je jim blbě, zůstanou doma, když jim blbě není, jdou očividně do práce. Hlavně aby je neprudila hygiena. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:42

MP Meri tak to je můžu uklidnit, že hygiena teď neprudi vůbec. My už jsme ty trasovaci formuláře vůbec nevyplnovali a nic se zatím nestalo. Já už teda ani nemám, co bych tam napsala. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:43

continuity No ty jarní ti teda nazávidím. :-/ My to naštěstí máme naopak, na lyžák odjížídí hned z prázdnin. 

Offline Tabea
8231 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:50

U nás neočkovaní zaměstnanci musí před začátkem práce předložit negativní výsledek antigen testu, který provedli v testovacím centru (lékárně, ...). Výsledky posílají většinou recepční, která je zapíše pro případ kontroly úřady. Minuly týden otevřela jeden e-mail, v příloze byl pozitivní výsledek. Zaměstnanec byl vesele v práci a i po snídani v kantýně. Neobtěžoval se zkontrolovat si výsledek, rovnou ho neotevřený přeposlal....

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:52

continuity Garfie to je tak přesné, že se se školou povinnými dětmi všechno teď špatně plánuje. Před pár týdny měli být u našich a my jet s mužem na hory a nic. Nebyli jsme spolu nikde ani nepamatuju. My přišli už o několik cest, na jaře bych je chtěla vzít do Benátek a úplně se bojím cokoli rezervovat. A přemýšlím, že je před jarními prázdninami stáhnu na 2 dny ze školy, protože jestli přijdu o další dovolenou, tak asi skončím v blázinci.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:58

Lamicka já jsem zatím v zenu. Trochu si teda vyčítam, že jsem je nevytáhla na víkend, když byl muž na běžkách. Jenže to měli před sebou dva víkendy mimo dům, tak jsem na ně nechtěla tlačit. No tak sedíme doma. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:21

Jako některý lidi se chovají jako pitomci,ale některejm se fakt nedivim. Já šla včera do práce (nic mi nebylo), antigen ráno čistej jak slovo boží a po obědě se mi udělalo zle. Fakt jako lusknutím prstu. Tak jsem se sebrala a šla domů a tam se mi to rozjelo - příšerná rýma a taková celková slabost. No abychom teda všichni věděli, co a jak, tak jsem šla ráno na PCR. A teď je mi akorát hůř, řikám si, že jsem se na to měla leda vysr*t, vzít si do konce tejdne dovolenou a dojít si na testy až pak. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:30

Garfie ad unava, ja teda pracujem hodne fyzicky, v praci v pohode ale doma normalne padnem a nevladzem uz nic, uplne nic len lezat

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. února 2022 10:55

continuity Mě to po těch dvou letech nějak dohnalo.Jsem z toho všeho už nějaká unavená. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:13

Lama_z_Lana Takhle to měla u nás v práci kolegyně. My se testovat nemusíme, ale měla doma nemocného přítele a tak se raději testovala každé ráno. V půlce dne najednou teplota 39, říkala, že asi během půl hodiny. Na test teda nešla a vzala si dovolenou. Já to celkem chápu, protože jít v tom stavu na test a ještě MHD, když nemáš auto, mi přijde nesmyslné. Tak já s ní strávila v ordinaci tři dny a nic. 

Garfie Je mi líto, že vám dovča nevyšla. My už jsme to posunuli na jarňáky a uvidíme. 

U nás teda zatím klid, žádné karantény, ani nemoci. Dokonce ráno proběhla stížnost, že se všichni válí každou chvíli doma (kamarádi z jiných škol) a u nás to jako nikdo nepřinese. Tak mně to teda fakt nechybí. Raději budu v práci a věnovat se koníčkům, než sedět doma. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:21

Renusatko kdo má tejden zbytečný dovolený, může si určitě vzít dovolenou. Muž teda má po přepočtu na sichty asi 16 a s tím se hospodaří fakt těžce. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:22

Renusatko jinak už poněkolikáté zminujes, že se v práci nemusíte testovat. Na vás platí nějaká výjimka?

Online brrr
12383 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:23

continuity Ve špitálech se netestujou, takže to asi platí pro všechna zdravotnická zařízení.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:28

brrr já nevím, jen se ptám, přijde mi dost divné, že my musíme testovat zaměstnance, kteří chodí do kancelari. Je jich tam obvykle maximálně deset a s klienty se nepotkávají. pak jsou místa, kde se nic neřeší a chodí tam třeba i rizikoví klienti. 

https://covid.gov.cz/opatreni/testovani-na-koronavirus/testovani-zamestnancu-v-socialnich-zdravotnich-zarizenich

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:29

continuity přesně tak. Ve zdravotnictví se testují jen neprodělaní bez očkování a to u nás momentálně není nikdo. Ta kolegyně onemocněla v pátek, naplánují se jí trochu jinak služby a vezme si dovolenou třeba jeden den. Taky máme mraky přesčasů, tak to taky jde využít. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:34
Reakce na Janulik03:

Garfie ad unava, ja teda pracujem hodne fyzicky, v praci v pohode ale doma normalne padnem a nevladzem uz nic, uplne nic len lezat

​Já to měla vloni po covidu stejně, dokonce jsem dala dost přesčasů, v práci kmitáš a pohoda, přišla jsem domů a na další noční si musela natáhnout budíka, protože bych byla schopná se prospat do druhého dne. Chce to čas.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:34

continuity O nesmyslnosti nařízení je to tady už dva roky, tak to mě nijak nepřekvapuje. Dle mého je to ve zdravotnických zařízeních  kvůli tomu, že by tam tak za tři dny nebyl personál a asi by to byl trochu větší problém než v kanclu. Je to taková trochu vychcanost v nařízení.