Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 05. února 2022 19:10

whiskas k omikronu prave jo. Tak se brzo uzdravte!

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 05. února 2022 19:14

Kokoska Díky . Přítel už je relativně v pohodě (celou dobu neměl ani teplotu), zdechlina  jsem teď už jen já. Ale doufám, ze to bude rychlé. Kromě tablet na bolest v krku a čaje s medem nic neberu.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 05. února 2022 19:15

Kokoska No a k rodičům ve středu taky raději nepojedu ....

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 05. února 2022 19:23

whiskas to nejezdi, tem peti dnum moc neverim, viz i prispevky vyse.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. února 2022 19:41

Ginger 

Jo, ta únava, zažila jsem to při krátké procházce asi týden po covidu. Ušla jsem asi 1,5 km tam a při cestě zpátky jsem měla hroznou krizi, chtělo se mi strašně spát a myslela jsem, že nedojdu. Vzala jsem to fatalisticky, až padnu, tak mě seberou. A došla jsem, ale nebyl to pěkný zážitek..

Offline Myrtila
5414 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:27

Lamicka Sweet Potato Tohle mame ted po covidu i my, cela rodina vcetne mimina, unava a zaroven nemuzem spat. Ty mimini nocni party jsou uz fakt na palici, i bez nich jsme vyrizeni, ted uz doslova padame unavou. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:44
Reakce na Myrtila:

Lamicka Sweet Potato Tohle mame ted po covidu i my, cela rodina vcetne mimina, unava a zaroven nemuzem spat. 

​jenom, jestli je to po covidu. Tohle máme už pět let.

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 06. února 2022 02:07

Aký je vlastne teraz bežný priebeh? A ako mám rátať s možnou inkubačkou?

Manžel je pozitívny od pondelka, má veľmi mierne príznaky a tak nejako neviem prísť na to, čo asi ešte čakať a čo nie, a dokedy má zmysel riešiť mňa so synom, či to nechztíme.

Ako u nás už ako očkovaní nie sme povinní skoro nič (čo je zas na hlavu), takže podľa toho sa nezorientujem. Ale tak máme ten luxus, že si môžeme dovoliť sa chovať zodpovedne.

Keď ovšem prídeme na to, čo a ako .

Offline Myrtila
5414 příspěvků moje polička 06. února 2022 02:20

Pinot Noir Prosim, neber mi nadeji, ze se nekdy zase vyspim

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 06. února 2022 08:12

Jinak teda s tím šířením, docela jsem se včera pobavila. Chodím hrát pinec s kamarádkou, která měla pozitivní dítě zároveň se mnou, na den, nikdo jiný v rodině se nenakazil, ještě jsme si pochvalovaly, že nám karanténa vyšla úplně stejně. No tak včera, asi 5 hodin poté, co jsem udělala test synovi mi píše sms, že jako sorry, jdou opět do karantény, pozitivní je druhá dcera, opět totální souběh s námi!  (vůbec se jako rodiny nestýkáme, její děti jsou skoro dospělé, úplně jiný okruh)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2022 08:33

slniecko keď ste to od pondelka nechytili, tak je už asi mala pravdepodobnosť. U nás to trvalo dva dni od kontaktu po prvé príznaky, ide to rýchlo. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 06. února 2022 13:18

slniecko Řekla bych, že je to zcela nevypočitatelné. V naší pětičlenné rodině nebyli ani jednou pozitivně testování dva najednou. Vždy jsme šli na testy všichni - nejdřív byl pozitivní nejmladší, já tři dny po něm, muž za další tři, pak už bylo špatně oběma zbývajícím dětem, ale po dalších dvou dnech byly obě negativní. Další pokus za tři dny - dcera pozitivní. Prostřední stále odolával, lékařka byla přesvědčená, že už tedy asi prodělal. A ne. Kdyz mu skončila pětidenní karanténa po dceřině pozitivním pcr a měl už jít do školy, udělali jsme doma antigenní test a byl pozitivní. Pcr pak taky. Takže jsme všichni doma od 11.1. A zatím tedy nikomu ještě není úplně do skoku. Omikron.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 06. února 2022 16:10

Včera u mňa prespal vnúčik, ráno teplota, bol plačlivý, nechcel raňajkovať, doma mu robili test a je pozitívny. Spali sme na jednej posteli, tak som zvedavá, či to drapnem aj ja. Pred dvomi týždňami som ležala s virózou a teraz toto

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 06. února 2022 18:15

Vypadá to, že ty omikron špecifické vakcíny pořádně nefungují ani na opicích. Imunitní odpověď nicmoc i proti omikronu, proti deltě už úplně mizerná. 

Takže představa, že se tady omikronem všichni přirozeně promorime a bude konečně klid je trochu problematická. Pozitivní je, že delta už začala před Vánocemi sama klesat, takže snad nebude zas tak zle.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:18

Další dva testy pozitivní, takže jsme ze 3/4 promoření a jeden hraniční. To je jako co?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:36

continuity To je malé množství, už to může mít za sebou nebo to naopak začíná. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:38

continuity Ach jo. :-( No my byli ráno, syn je ale úplně v pohodě, "nemocný" byl v podstatě 24 hodin, teď tady srší energií. Já mám takový ten pocit "něco na mě leze", tak uvidím, jak se to vyvine. Pokud bychom byli všichni negativní a v pohodě, asi dáme i ty Athény, odlítat máme ve středu večer....

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:40

Tak už došlo i na mne. Dneska ráno jsem v práci měla pozitivní antigen.

Čekám na výsledek pcr a doufám, že je to jen falešný poplach. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:55

Garfie tak to mladší už je taky v pohodě. Teď mi tady budou lézt po hlavě další týden.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 07. února 2022 15:58

Lamicka za sebou asi ne, ve středu byla negativní. No stejně je teď v karanténě se ségrou a se mnou. Takže mi ještě zbývá toto dítě. Pokud bude pozitivní zítra, tak to máme do příští neděle a když ne, tak vlastně taky.