Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 07. února 2022 16:16

continuity No lituju tě, je to pěknej kolotoč. Pokud bude někdo u nás pozitivní, budeme v karanténě podruhé s týdenní přestávkou. :-/ a bez příznaků. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 07. února 2022 16:19

Garfie no treba si to teď odbudeme všichni najednou. 

Online slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 07. února 2022 16:42
Reakce na quebrada:

Takže jsme všichni doma od 11.1. A zatím tedy nikomu ještě není úplně do skoku. Omikron.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 07. února 2022 21:27

Tak jo, syn pozitivní. Po víkendu, kdy byl unavený a měl lehce teplotu je teď plný energie, to mě zase čeká týden.  Já jsem negativní, ale cítím se teda nemocně.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:06

Garfie to mě mrzí. 

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 07. února 2022 22:06

Garfie Držte se! Tohle postupné onemocnění je asi nejhorší.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 08. února 2022 06:41

continuity brrr Díky moc. Nějak to přežijeme, ale ty Atheny mě mrzí dost. :-(

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 08. února 2022 07:00

Vsetky co mate covid takto postupne lutujem musi to byt strasne. 

Garfie Atheny su skoda to je fakt, ale nech aspon to ochorenie pre ieha bez priznakov alebo len slabych.

A ja musim napisat, ze ac mi takmer nic nebolo pocas pozitivity, len trochu hrdlo, tak cez tyzden som uplne stratila cuch a chut, velmi zvlastny pocit pri jedle teda, a po troch dnoch postupne zacinam citi sladke od slanebo a aj uz nie o zacitim, napriklad dym z komina v obyvacke,

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:09

Janulik03 Je to zvláštní nemoc, viď? :-) Já jsem jen pekelně unavená, ale strašně. A bolí mě v krku. A to jsem oficiálně negativní. :-) Pozitivní dítě je naštěstí v pohodě. Ale o čich a chuť bych přijít nechtěla!!!

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:25

Garfie pokud máš příznaky nech se ještě otestovat. Ta izolace je teď celkem krátká, a alespoň budeš mit klid, kdyby to třeba ještě chytnul muž. 

Hlavně ať to není nic vážného. U nás to hraniční dítě začalo včera smrkat a kašlat. Takže je to asi jasné. 

Akorát už druhy týden nechodí do školy. Včera jsme si tu vysvětlovali metonymie, po návratu to bude mazec. Ta mladší jede hybridně a mají doučování s asistentkou, co mají ve třídě. 

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:26

Tohle by snad bylo spíš do blbejch dotazů - když se vzbudíte s bolestí na mandli, za jak dlouho jít na PCR, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu?

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:27

Garfie jo a muž snad přišel o čich podruhý. V neděli jsem vyhazovala panenku, co měla být ještě tři dny ok. Smrdělo to úplně jasně a on se tvářil, že by to snad i jedl.

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:33

Garfie S tou únavou tě chápu. Dcera si přivezla predminuly tyden covid z lyžaku. Večer jsme si ji vyzvedli, druhý den ráno šli na testy a byla pozitivní nejen ona, ale i my rodiče. To jsme teda čumeli, taková rychlost. Dcera měla horečky jen jeden den, my dospělí úplně bez příznaků, mě jen trochu skrabalo v krku. Ale za pár dní na mě padla únava. Myslela jsem , že budu odpočívat a spát a bude to za pár dní pryč. Ale týden pryč a já se ploužím jako stín. Opravdu strašná únava a slabost. Jinak mi vůbec nic nebylo a není.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:33

Isca

U nás je ten COVID rychlý. Počkala bych do odpoledne, bude ti buď hůř nebo uvidíš. 

Ale pokud máš těch pět testu měsíčně a není problém u vás jít na test, tak klidně hned. Pokud ne, tak bych zkusila nejdřív antigen. U nás meli dva členové ty nejlevnější antigeny nakonec pozitivni a pár hodin poté i PCR (a ted mi došly a nechci už moc běhat mezi lidi)

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:40

Tak mi učitelka teď píše, že ji stačí omluvenka od nás, ale že má dítě po návratu počítat s dopsáním asi třech testu (a to je jen z dvou předmětů, které učí ona). Kde by bylo naše školství bez testů.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. února 2022 08:45

Garfie tlapkam, s Athenama dvojnasob

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:02

Já jsem teda pro, aby se omicron přestal tolik už řešit, protože nebezpečnost je snad zda se dikybohu malá, ale ty vole, to co předvádějí někteří, mi hlava nebere 

Máš doma pozitivního maroda, ráno si uděláš antigen, ten je POZITIVNÍ a ty uděláš co? Jdeš do práce přece! Tam si odpoledne uděláš další antigen, zase pozitivni a teprve s tím jdeš za šéfem. Takže posles půlku firmy do karanteny (=finanční ztráta, protože HO kvůli charakteru práce nelze) a buhvikolik lidi nakazis a to cely proc? Tvl proste, mladá holka a ještě těhotná (=měla by na sebe dávat extra pozor). To mi proste hlava nebere, jsem od rána tak strašně strašně naštvaná na zbytečnost celý tý situace a to se mě to ani netýká

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:06

MP Meri to fakt nepochopíš. U nás ve školce maminka přivedla ráno dvě děti, u nichž čekala na výsledek PCR. Takže v půl desátý volala, že jsou obě pozitivní a že si pro ně teda přijede. To je fakt na ránu

S pozitivnim marodem doma měla bejt v karanténě antigen neantigen, ne?

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:11

MP Meri

Jak jsme na začátku doufali, že se lidi začnou chodit odpovědné a nebudou lozit mezi ostatní, když jim je blbě? No, tak to nebude. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 08. února 2022 09:22

žluťásek Jo, je to tak, s pozitivním ve společné domácnosti jdeš do karantény. MP Meri!

Jinak ta tvoje školková maminka je taky na palici, fakt nevím, čím ty lidi přemýšlí....