Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:55

Renusatko no my se testujem klasika pondeli a ctvrtek. Cekam na vysledek, to je jak cekat nasledky sportky Ja prave kontakt s nikym potvrzenym nemela. Posledni tyden jsem leda v praci, pouziju MHD a zajdu do Tesca na nakup.

continuityjasny, tak nemit dovoleny tolik, ze nevim co s ni, tak si ji na nemoc taky nevybiram. Ale je to pro mne v mnoha ohledech proste lepsi a jednodussi. Ted to teda akorat musim pripadne nejak vychytat, at mi nenaparej tu e-neschopenku. 

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 08. února 2022 11:56

tak muž byl v neděli na PCR, pozitivní ... myslela jsem si, že to chytil minulou neděli od dcery, se kterou strávil celý den (která pak taky potvrzená PCR pozitivní, měl být v karanténě, nebyl, nehodlám se rozčilovat), v práci všechny antigeny negativní, ve čtvrtek měl jít na 3. dávku, tak jsem se ho snažila donutit dojít si ve středu na PCR, což nestihl a na 3. dávku šel ...

v pátek kašel, rýma, celková únava, teď už snad jen rýma, ale u covidu člověk nikdy a hlavně jeho první covid v dubnu 2021 skončil zápalem plic, trombózou a embolií 

kolegové, když jim včera večer oznámil výsledek PCR, mu vynadali, proč tam vůbec chodil, a že se chtěl ulejt z práce a kdesi cosi a nakonec jsem se dozvěděla, že jeden z nich tam celý týden chodí nachcípanej, ale antigeny negativní, tak dál nic neřeší 

mně zatím nic není 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. února 2022 12:08

continuity Renusatko mam pocit, ze se nejdriv melo testovat vsude a pak ty nemocnicni zarizeni zrusili, protoze se bali, ze s omicronem nebude personal. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 08. února 2022 13:09

Lamicka zajímavé, že nebáli, že nebude personál třeba na letišti nebo v MHD. Muži (závodní) lekárka aktívně sama volá, aby ho už konečne mohla uschopnit. Asi ji už někdo něco řekl.  Žeby si ho teda pozvala do ordinace, tak aktivní zas není. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2022 14:45

continuity Tak ono je to důležité všude. V Brně jezdí MHD už v prázdninovém provozu. Kolikrát koukám, že je narvaná po střechu, ani vejít se tam lidi nemůžou. Omezí se provoz. Řidič tam sedí sám, nenakazí celé pracoviště. U nás by to teda znamenalo zavřít, ve špitálech zavřít třeba ze dne na den celé oddělení, protože ve dvou dnech se na oddělení potkají všichni, kteří tam pracují. To se moc nedá. Hlubší úvahy bych v tom nehledala a je to nařízení úplně mimo, protože zrovna v tomhle oboru můžeš nakazit spoustu dalších lidí. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. února 2022 15:19

Tak covid nemam, jen nejaky posahany nachlazeni

Jdu si vybrat dovolenou

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 08. února 2022 16:07

Lama_z_Lana falesne negativnich uz tu bylo.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. února 2022 16:22

Candancenj, vsak ja taky nemam v planu si jit zejtra stoupnout k pasu. Nevim, co vic bych teda v tuhle chvili mela dela. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 08. února 2022 16:42

Lama_z_Lanaja vim, to uz je spis zoufalstvi. Dcera byla 2 tydny doma, bo zavrena skola. Dnes vcera deti nastoupily a dnes skoncily.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 08. února 2022 16:44

Lama_z_Lana a ja sama druhe dceri po 7 dnech a neg pcr ukoncila karantenu a 8.den ji vybehl pozitivni test. Chce se mi uz brecet. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. února 2022 16:53

Candance no ja to zoufalstvi chapu. No jestli je to vsemozny testovani tak "spolehlivy",  jak se zda...tak jeste ze to brzo skonci.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 09. února 2022 09:14

Tak muži volala doktorka kvůli ukončení PN a jedinou starost měla, aby ho rychle uschopnila. On má ještě pořád občas záchvat kašle a dost se zadýchává. Tak místo toho, aby ho třeba poslechla, tak ho poslala do prace s respirátorem. Prý má toho hodně.

Toto ještě šeredně odskaceme. 

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 09. února 2022 09:47

continuity muz by si mel dojit na plicni. Tu PL nechapu. S respiratorem toho asi stejne moc neudela. Je to prekerka, fakt lituju.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 09. února 2022 09:58

continuity takže muž se ještě cítí nemovný, zůstal by doma a lékařka mu ukončí jeho neschopenku přes jeho nesouhlas? To fakt jde? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2022 10:04

continuity o co ji jde?Doktorka mu ze sveho pllati??

A muz to prijal?

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 09. února 2022 10:32

Zarinya

Ona s ním prý moc nesmlouvala. Byl docela nasranej, na druhou stranu ví, že je v té práci potřeba. Teď jim zas vypadl další kolega, je jich tam málo a ta práce se udělat musí ( to jenom rypnuti k te diskuzi, že když nepojedou nezdravotnicka zařízení, zas tak velký problém to nebude).

Je to vlastně úplně jednoduché, buď to dá nebo ne. Do práce jde až na víkend. Já ho když tak zkusím prehlásiť je své doktorce. Ta nefunguje nějak zásadně líp, ale alespoň se normálně zeptá, jak mi je. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 09. února 2022 10:36

continuity to je děs. zrovna to stejné jsem po deseti dnech od nakažení řešila já se svou obvoďačkou. Vyšetřila mě a dala mi ještě antibiotika,že počínající zánět průdušek. Vypadá to že pomohly a když jsem ji děkovala za její přístup ( fakt se stará a vyšetří) tak vykulila oči a pak jenom konstatovala že to je samozřejmé. Tak asi jak pro koho.

Jinak je to tedy pořád pěkný hnus, nespavost a lítající tlak i tep. Tep v klidu 122. Jsem zvědavá až půjdu v pondělí do práce.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 09. února 2022 12:00

rysamona tak nějak si to myslím i já. Pokud ho podezírá, že si vymýšlí, tak není nic jednodussi než si ho pozvat na kontrolu. Za 10 minut je jasno. Pokud může do prace mezi lidi, tak snad může i k doktorovi. 

Offline Isca
4894 příspěvků moje polička 09. února 2022 13:17

continuity Dík za radu včera, a hlásím se do klubu, C+, omikron. Z příznaků včera  ráno bolest na patře, večer trochu blbě od žaludku, a dnes trochu škrábe v krku, teplota žádná. Jen se mi do toho rozjely zuby, nejspíš citlivej nerv pod plombou.

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 09. února 2022 13:24

Isca tak ať už se to víc nezhorší a jsi brzo v pořádku.