Taky bych byla řekla, že je to naprosto vyloučený ![]()
Koronavirus
Emi Ošetřovné je řešeno v zákoně o nemocenském pojištění §39 a 40. Konkrétně napsané, že lze čerpat na každé dítě v domácnosti, tam není. Čerpání na každé dítě zvlášť vychází z toho, že ošetřovné se vztahuje na dítě a je na něj nárok, pokud na něj nečerpá jiná osoba nebo případně žádající osoba už nepobírá dávku na jiné dítě.
Ministryně Maláčová osobně uvádí, jedno ošetřovné do jedné rodiny. Ale oporu v zákoně to dle mých informací a zkušeností nemá. Možná mě tu někdo erudovanější poučí. Na konkrétní dotaz příslušná správa sociálního zabezpečení to odsouhlasila a ošetřovné vyplatila.
Nejsem právník, takže pokud bych musela já osobně tuto situaci řešit, postupovala bycho opět s konkrétním dotazem u správy sociálního zabezpečení, která dávku vyplácí.
Je trochu problém s posouzením konkrétního případu, když by jednu dávku vyplácela soc.správa a druhou mpo.
Garfie Ošetřovné na každé dítě zvlášť jsem si taky myslela, že nejde. Ale viz výše. A předpokládám, že kolem toho ještě bude debata /nemyslím tady/. Jsem na to zvědavá.
Liesel Tak ministr zdravotnictví už řekl, že to s tím vůbec nesouvisí a o konci roušek ještě nemluvili
. Tak si vyber. Já doufám, že je zruší venku a nechají jen ve veřejných budovách a obchodech.
A jinak bych byla ráda, kdyby se to s tím ošetřovným vyjasnilo. Jinak to bude zase vykuků. Jak píše barbucha.
Renusatko no včera R. Maďar říkal, že venku by je mohli zrušit 14 dní po tom 25.5. tj. 8.6., až se ukáže, že po rozvolnění nenastala žádná apokalypsa. Taky členem krizového štábu, aspoň myslím.
Mně se to osobně netýká, sleduju to kvůli kolegům v práci, ale kam jsme se to dostali, když do školy se chodit může a nemusí, vyučování může být a nemusí, těm, kdo děti nepošlou, se dá OČR, někdo se bojí, tak do práce nemusí ... zjednodušuju to, ale před půl rokem kdyby někdo licitoval, jestli musí posílat dítě do školy, tak na něj pošlou sociálku.
A kolem sebe vidím, že ti, kdo by měli rozhodovat, stanoví pravidla a jak je realizovat, to zůstává na těch nejnižších vedoucích (odpovědnost). Nechtěla bych být ředitelka školy, ale není to jen školství.
continuity myslím, že Ti nikdo neodpověděl, ano OČR můžeš čerpat po dnech, tedy jen v některých dnech. Na formuláři se uvedou odpracované dny.
prďola moc děkuju, jdu napsat sz![]()
Jeste zpetne k tomu zatim nevyplacenemu osetrovnemu. Podarilo se mi na call centrum CSSZ dovolat (vydrzela jsem cca 40 minut), pani potvrdila, ze vsechny podklady tam jsou a presto nebylo vyplaceno, neni jasne, proc. Preda prazske sprave, aby konecne vyplatila nebo se vyjadrila, co chybi, a dala mi vedet. Volat na prazskou SSZ je pry opravdu marne.
Liesel Hamáček to popřel. Pal, nepal, pal, nepal...
Tak se omlouvam za planou nadeji, budem v Evrope za debily s hadry na hubach az do leta.... Hamacek se pustil do Smuclera, ze se vlastne nedohodli a o ničem nevi
. Proste si honi tricko/mikinu.... a body, ktere mozna nabral zase obratem zahodil, kdyz volebnim lidren CSSD udelal Haska. Ze vseho uz ted jen smrdi politika a boj o moc a procenta v pristich volbach a lidi se dobre ovlivnuji, kdyz maji strach a rousky k tomu dost pomahaji.
Liesel Taky jsem to četla a jako tohle je přesně....
Proč do háje každý vydává nějaký svoje vyjádření, viz. ty očr Maláčová vs.MŠMT a podobně...Zlatý časy bez twitterů a podobně, kde si každý upustí, co ho napadne bez přemýšlení....
Jako někdy je to zábava, ale když jde o vážné věci, mohli by trochu víc přemýšlet.
notna Moc děkuju za vysvětlení. Je to fakt zajímavé.
Tak do fitka od pondělí bez roušek až do 100 osob při dodržení rozestupů, šatny prý až od 25.5.
a my budem v kanclu sedet v rouskach nejspíš do skonani věků ![]()
AprilTwelve taky nechápu, za chvíli budou povinný pomalu jen na ulici a v kanclu.
Nejlepší je, že půlka národa bude ty roušky poslušně nosit klidně až do vánoc.
AprilTwelve My se interně ve firmě dohodli na bezrouškovém kontaktu už celkem dávno, normálně se potkáváme, máme porady, už i setkání nad sklenkou proběhlo - impact 0. Nikdo z kolegů ani jejich okruhů neonemocněl absolutně ničím. Ti co bez roušky být nechtějí, mají vesměs možnost home-office a když musí být tady, jsou v zasedačce nebo si vezmeme roušky při kontaktu.
andulka01 u nás je na to celá procedura že zahraniční centrály.. a to včetně přepážek před a vedle pracovního místa... bylo mi z toho dnes fakt docela smutno... pracovat doma mi moc nevyhovuje, ale asi to bude lepší než toto ![]()
Přesně, kdo se bojí nemusí do práce ani do školy a stát to zaplatí. Bohužel se to týká jenom některých profesí, ten zbytek se půjde v nejhorsim past.
A díky za odpověď.
Mně se to osobně netýká, sleduju to kvůli kolegům v práci, ale kam jsme se to dostali, když do školy se chodit může a nemusí, vyučování může být a nemusí, těm, kdo děti nepošlou, se dá OČR, někdo se bojí, tak do práce nemusí ... zjednodušuju to, ale před půl rokem kdyby někdo licitoval, jestli musí posílat dítě do školy, tak na něj pošlou sociálku.
A kolem sebe vidím, že ti, kdo by měli rozhodovat, stanoví pravidla a jak je realizovat, to zůstává na těch nejnižších vedoucích (odpovědnost). Nechtěla bych být ředitelka školy, ale není to jen školství.
Děkuji moc za tenhle názor. Čtu to tady průběžně a k tématu školství přispěju svou praktickou zkušeností. Učím téměř 30 let, učím vážně ráda a datum 25. května pro mě bylo trochu jako světlo na konci tunelu.
Ještě podotknu, že učím v ZŠ, ale pro děti s různými vadami a výukovými a výchovnými problémy. Ve třídě mám 14 dětí a několik IVP, tedy neučím všechny děti stejně. Tzn., že online výuku připravuji na několikrát, což obnáší několik příprav, na několik vyučovacích předmětů, v rozsahu několika hodin týdně. Hodiny a hodiny denně u PC. Mnohdy práce zbytečná, bez reakce druhé strany, z jedné strany i proto, že někteří nemají technické zázemí, z druhé strany také proto, že řada z nich nemá tu správnou vůli a tato situace jim vyhovuje.
Bohužel rozhodnutí MŠMT o klasifikaci za toto období a také svobodná vůle, zda dítě do školy poslat či ne, je třeba u nás dost velký problém.
Z těch 14 dětí, podle předběžného zjišťování zájmu, dorazí do školy 4 děti. A samozřejmě z těch rodin, které se mnou celou dobu spolupracovali nejvíce. Ostatním nemůžu dát horší známku než v pololetí a jim to stačí. A já nemůžu nic dělat, i když někteří neodevzdali ani čárku.
A protože většina jich zůstane doma, musím také zůstat doma a připravovat vše ve stejném režimu jako doposud. A ti, co se do školy těšili, mají smůlu. Včetně mě. A také u nás nastupují netřídní učitelé a asistenti.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY