Liesel fakt? už aby ... díky za info
Koronavirus
K ošetřovnému, které se tu řešilo, pokud už to někdo psal, tak se omlouvám, je to takto:
Pokud MŠ její zřizovatel otevře, zaniká nárok na ošetřovné, i když dítě do MŠ nenastoupí.
Pokud otevře ZŠ, nárok na naošetřovné zaniká, když dítě nastoupí docházku. Pokud docházku nenastoupí, stále lze čerpat ošetřovné. Na ošetřovné zanikne nárok, až bude opět povinná školní docházka pro všechny.
Ošetřovné v rámci jedné rodiny s více dětmi lze čerpat čerpat buď jeden rodič na všechny děti a je to jedno ošetřovné. Nebo je možné jeden rodič čerpá na jedno dítě, druhý rodič na další dítě, pak jsou v jedné rodině ošetřovné dvě. Jeden rodič nemůže v rámci rodiny čerpat na více než jedno dítě, přestože by se staral o více než jedno dítě.
Tak jsem dostala odpověď od ředitele školy, na dotaz, zda a proč povedou výuku asistenti: "Ano, je tomu tak." Proč by mi něco vysvětlovat, že?
Nevím odkud jste, ale pokud je zřizovatel školy obec, ptala bych se na radnici.
Kan Sice máš pravdu, že bych mohla, obec je zřizovatel, ale až tak to hrotit nechci. Jen mi to přijde škoda a líto, dcera se do školy těšila a jejich učitelka taky. Spousta dětí měla zájem jít do školy a teď to všichni odmítají, asi to byl záměr.
Mám na škole dva kamarády učitele a oba chtěli učit a rozhodnutí ředitele nechápou. Sami mě nabádali, ať mu napíšu. Vzhledem k tomu, že má být pouze 5 skupin, tak by stačilo 5 učitelů a jen já vím tedy o třech, kteří by chtěli učit. Takže nejde evidentně o to, že by neměl lidi :(
nonemyDle MŠMT škola musí umožnit docházku. Ředitel si nemůže rozhodnout, že výuka nebude. Je to i na stránkách mšmt.
Šmucler pise, ze po jednani krizoveho stabu by melo plosne noseni rousek skoncit s nouzovym stavem
. Tak snad to tak bude....
Já vím, ze se k tomu nemám upinat, ale stejně začínám strihat metr...![]()
eM přesně ![]()
Kan Sice máš pravdu, že bych mohla, obec je zřizovatel, ale až tak to hrotit nechci. Jen mi to přijde škoda a líto, dcera se do školy těšila a jejich učitelka taky. Spousta dětí měla zájem jít do školy a teď to všichni odmítají, asi to byl záměr.
Mám na škole dva kamarády učitele a oba chtěli učit a rozhodnutí ředitele nechápou. Sami mě nabádali, ať mu napíšu. Vzhledem k tomu, že má být pouze 5 skupin, tak by stačilo 5 učitelů a jen já vím tedy o třech, kteří by chtěli učit. Takže nejde evidentně o to, že by neměl lidi :(
Tak toto nechápu. On má k dispozici učitelé,ale dá tam i přesto asistenty? A učitelé budou dělat co?
nonemyDle MŠMT škola musí umožnit docházku. Ředitel si nemůže rozhodnout, že výuka nebude. Je to i na stránkách mšmt.
Vyuka bude, ale učit budou asistenti.
notna To ošetřovné pro víc dětí v rodině je fakt zajímavé. Mohla bys mi prosím napsat zdroj té informace? Chtěla bych to poslat kolegyni, ale určitě bude chtít znát podrobnosti, tak ať to nakonec nemusím dohledávat sama. Moc děkuju.
Šmucler pise, ze po jednani krizoveho stabu by melo plosne noseni rousek skoncit s nouzovym stavem
. Tak snad to tak bude....
No... ted na rdiozurnalu vojtech mluvil k rouskam dost vyhybave a neurcite a nevypadalo to, ze by je chtel rychle rusit :/
notna bohužel, je to jak píše tv výuka zajištěna je, ale asistenty :(
Taky to nechápu, učitelé budou učit vzdáleně, takže jejich učitelka už napsala, že by byla ráda, kdyby z jejich třídy do školy nikdo nenastoupil, aby je mohla všechny učit ona. Prostě snaha, aby tam šlo co nejmíň dětí, no povedlo se jim to :(
razorblade Já už se chtěla radovat a tys mi do toho hodila vidle ![]()
nonemy To je vážně divné, chtěla jsem ti napsat, ať se zeptáš přímo učitelky....a pak to dočetla. Tak oni chtějí učit a nemůžou?
notna Mně přijde dvojí ošetřovné postavené na hlavu!!
razorblade Já si teď koupila dvě nové roušky s nápism fuckcovid, ještě ať klidně chvíli vydrží
nebo vlastně na podzim je unosím v druhé vlně....![]()
razorblade nonemyTak nemuzou to nechat navzdy... A je mi jasne,ze nechce nic rikat dopredu. Na ulicích to uz v tehle situaci postrada smysl. U lekare a v uzavrenych budovach to asi bude jeste chvilku trvat...
Garfie Ano, chtějí učit a nemůžou :(
Liesel Myslím, že na ulicích to postrádá smysl už dlouho. Hlavně se pořád neví, jestli to má vůbec smysl (podle mě teda v těch uzavřených prostorách jo). Ale celkem mě překvapuje, že v současném světě, kdy jsou schopni pomalu robotem nahradit člověka, probíhají obrovské výzkumy, některé jsou úplně neuvěřitelné a oni nejsou schopni doložit takovou "blbost".
Jasně, jsem Pepík od vedle, vůbec do toho nevidím, ale stejně se divím, že šikovní učitelé z ČVUT vyrobí respirátor první třídy pomalu za týden, na koleni, z dostupného materiálu, a vědci celého světa nejsou schopni zjistit, jestli rouška chrání, nebo ne.
notna Mně přijde dvojí ošetřovné postavené na hlavu!!
Mně taky. Kdyby měli tři děti, dostane ošetřovný eště i babička?
Pak má v kase něco zůstat, s takovouhle.
barbucha No tenhle problém jsem tu začala řešit já, hádala jsem se totiž s někým, že to tak určitě nejde!!!
Taková pitomost!!
razorblade jsem opravdu zvedava, jestli to opravdu s nouzovym stavem skonci. Ale zase Smuclerovi neni duvod neverit, kdyz je jednim z clenu krizoveho stabu...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY