Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 06. května 2020 22:56

continuity souhlasím a taky me to hrozně štve. Asistent ve třídě, kde jsou namíchané ročníky, určitě nesplňuje vzdělávání. Prostě budou hlídat děti, ty tam budou sedět a sami si něco smudlit. A lituju děti v družině, ty si tak můžou sami kreslit celá odpoledne. Dcera se už teď vyjadřuje, ze jsou podle učitelky na CT2 ve skluzu, ze to vůbec nezná. Příští rok se z toho po. az to budou dohánět

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 06. května 2020 22:58

Fiction ne,  na to jsem nenarážela, jen kolují famy, ze kdo byl očkovaný na chřipku, měl lehčí průběh. Já to nečetla, tak jsem nevěděla, jestli se něco takového třeba neprokázalo. Ale s tím nechytit oboje, to dává smysl

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 06. května 2020 23:02
Reakce na nonemy:

barbucha alibi? My jsme si to nevybrali. Představ si, ze já jsem na ocr a makám jak vzteklá, abych nedošla o práci 

​O to nejde, reagovala jsem na zprávy že si rodič může v podstatě vybrat, jestli potomka do školy poslat nebo taky ne. A že si spousta lemplů vybere tu druhou možnost, celkem nepochybuju.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 06. května 2020 23:07

barbucha to mozna jo, ale ono to s tím výběrem prave není tak jednoduchý. Ti sice řeknou, ze si můžeš vybrat, ale děcko ti učit nebudou a nikdo ti to nezaplati. Stanovili podmínky, který spousta škol nesplní a odnesou to decka i spousta rodičů

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 07. května 2020 07:03

barbucha jako dat na vyber z toho ze decko budou ve skole hlidat a musis ho pak ucit doma, nebo ho tam radsi neposilej vubec, to je jasna volba.. to bych fakt nevinila ty rodice.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 07:41

barbucha Jo, máš pravdu. Ono celkově na to nejvíc doplatí děti z těch sociálně slabších vrstev, tam si nedělám o online výuce žádné iluze a do škol se pravděpodobně taky nepohrnou. :-( A myslím, že to už se nepodaří dohnat. Je to očr opravdu velkorysé.

Jinak myslím, že do té třetí třídy výuku asistenti opravdu zvládnou v pohodě, já bych je nepodceňovala :-) (mimo jazyků teda, pokud jsou, ale to by škola mohla zvládnout ošetřit), později už to může být trochu problém, zvlášť teda u páťáků. Celkově je to ale teda přístup, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. 

Jinak teda do statistiky, naše škola zatím úplně v pohodě, učit budou učitelé jednotlivých tříd, některé budou rozdělené do dvou skupin, to nevím jak bude ošetřeno, ale asi někým, kdo učí ty okrajové předměty, máme tam třeba kluka, co učí tělák a informatiku. Už jsem říkala, že mě třídní syna požádala, jestli bych ho nemohla nechat doma, aby se jí vlezla do učebny celá třídy (navrhla jsem sama, že to v případě potřeby můžu udělat), ale s tím, že se ho pokusí dostat odpoledne do družiny, aby se viděl s dětma a že by k ní chodil jednou týdně odpoledne na doučování. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 07. května 2020 07:46

Garfie to jsem chtěla napsat, že asistent neznamená neschopa, který může děti nanejvýš pohlídat. Samozřejmě asi záleží na konkrétním člověku, ale předem bych je nezatracovala.

Byť souhlasím, že ten přístup není nejšťastnější.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 07:58

Garfie U vás je to super.

U nás nabidka zní: radši nechte děti doma, pokud potřebujete tak nutně pracovat, tak je teda pošlete do školy a my je vám tam pohlidame .

Jsem z toho naštvaná ještě teď. Jejich učitelka je mít urcite nebude, protože ta už je nasazena na devataky na matiku. 

O starší ani neuvažuji, že bych ji tam poslala, leda ze by ona hodně chtěla. Jejich učitelka matiku neučí vůbec, vzhledem k tomu, že chce primarne na školu, kde se dělají přijímačky z matiky, tak tam akorát bude zabíjet čas. 

Dodatečně taky nastoupit nemůže. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:00

Garfie Estara Já netvrdím, že je asistent neschopa, ale v našem případě učitele rozhodně nenahradí a to ze dvou důvodů: za prvé mám páťačku a za druhé budou ve skupinkách různé ročníky. Takže i kdyby se jim povedlo spojit ročníky pouze dva, např. páté a čtvrté třídy, tak je učivo stejně někde jinde. Takže asistent je nebude učit, ale bude dohlížet, jak si dál zpracovávají úkoly od jejich učitelů sami. Jaký to má smysl?

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:02

continuity Jako u vás je to zase extrémně špatné, fakt ty historky, co slyším mě vždycky naštvou :-( Možná je to kvalitní škola, co se výuky týká, ale zase u toho prvního stupně to není úplně to co potřebují děti nejvíc. No držím pěsti, ať to nějak přežijete, ještě tě to bude stát dost nervů!!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:09

Garfie OČR velkorysé? Myslíš výši? To možná jo. Ale návrh na vyplácení od 26.5. včera neprošel.  Takže si máme zadarmo učit doma děti sami. Buď ráda, že to ve vaší škole zvládnou.
Já jsem teď před volbou, buď pošlu dceru do školy, kde si to odsedí, doženu se z práce s vyplazeným jazykem, budu s ní dohánět výuku. A nebo s ní zůstanu doma, aby měla kvalitnější vzdělávání s její učitelkou vzdáleně, ale budu buď bez peněz, v nejhorším případě bez práce, a nebo budu makat jak teď a při všech telekonferencích vařit obědy. Fakt krásné vyhlídky. Se omlouvám, že se tady rozčiluji, už toho nechám :) Jen chci ostatním osvětlit, že to není všude černobílé, že by se rodiče v pohodě váleli na OČR a radostně tak chtěli setrvávat dál. A taky mě včera dost naštvalo, že poslankyně ČSSD dala návrh na vyplácení OČR do konce školního roku pro ty, kteří nechají děti doma a všichni se tomu strašně divili, jak píšu neprošlo to. Čemu se dopr... diví, když některým školám znemožnili učit? Já mám teď dát vědět do školy rozhodnutí, a nevím, protože nevím nic. Nemám rozhodnutí zaměstnavatele, nevím, jak to dopadne s OČR... A už jdu radši pracovat :)

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:14

Garfie třeba to, že by dítě pobylo 2x týdne v druzine, nejde podle těch opatření vůbec, takže smůla. 

No nic, do těch přijímaček to zkusím nějak doma i s ucenim vydržet, a pak dej se vůle boží, půjdu do práce a děti vyzenu do lesa, ať si tam něco uloví k jídlu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 08:18

continuity a nemůžeš je nahlásit a pak posílat jen někdy? Někde jsem četla, že to jde, nesmí spojovat ty jednotlivé skupiny, i když ten den přijde dětí míň.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:20

nonemy Aha, to že to neprošlo jsem nechytla, tak to vlastně úplně mění situaci....myslím, že tím pádem povalí do škol většina děti a to teda fakt nechci vidět, jak to budou školy za stávajících opatření dělat.  Jinak já myslím, že tu tvoji (a ostatních) situaci všichni chápou, myslím, že dost dětí přijde o prázdniny a bude dohánět...:-(

Jinak smysl to má jen ten, nahnat matky z očr do práce, to je snad jasné :-) Jinak pokud máš páťačku, tak se ti nedivím, že jsi na nervy, já ji mám doma taky, dost samostatnou a chytrou, ale vidím, jak nestíhá a kolik jí to učení zabere času. Co ve škole snadno pochytí, to se doma musí naučit....a doufám, že ty skupiny budou spojovat nějak lépe, třeba moje máma leta učila v malotřídce a spojovali vždycky ty lehčí a těžší, takže třeba druhou s pátou, první se třetí... a tak....myslím, že spojit čtvrtou a pátou třídu napadne fakt akorát někoho, kdo nikdy neučil!! A jako teda vůbec to míchání nechápu ve vašem případě :-/ byla bych pěkně naštvaná taky!!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:26

Garfie A teď se tady musím smát: učitelka angličtiny najela na online výuku a zjistila, že holt když má někdo zaplý mikrofon, tak to píská. Tak už čtvrt hodiny dělá pátrání, kdo to je. Děti to asi neumí vypnout, tak vyzývá jednoho po druhém ke zkoušce Se toho dnes moc nenaučí :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:28

Garfie děkuju za pochopení, to vždycky pomůže ;)

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:28

nonemy na online výuku najela až teď?  Jako nedivím se, že jsi naštvaná, u angličtiny to má asi nejvíc význam, online výuka, ne? Ale tak aspoň máš doma zábavné představení

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:36

Evaeva no je to samozřejmě řešení, ale ofiko mi to nedovolí a když to dítě chodit nebude, bojím se, že jim to pak dají sežrat. 

Musela bych psat dva tydny omluvenky a na nemoc se vymlouvat nemůžu, protože opětovný návrat po nemoci je mozny až s negativním testem.  

Jak píšu, do devátého to vydržím, a pak uvidíme, možná se budou učit ještě týden, to nemá snad ani cenu.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 08:49

Evaeva continuity U nás ve škole vysloveně upozorňují že po třech dnech nepřítomnosti se budou ptát, jestli dítě chce školu skutečně navštěvovat, je jasné, že takový způsob moc vítaný není.....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 09:17

Garfie continuity já myslela spíš poslat je tam třeba 2x týdně, aby se viděla s kamarády, využít ten den na dohnání práce. Chápu, že to není úplně dobré řešení.