Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. května 2020 09:19
Reakce na nonemy:

Garfie Ano, chtějí učit a nemůžou :(
Liesel Myslím, že na ulicích to postrádá smysl už dlouho. Hlavně se pořád neví, jestli to má vůbec smysl (podle mě teda v těch uzavřených prostorách jo). Ale celkem mě překvapuje, že v současném světě, kdy jsou schopni pomalu robotem nahradit člověka, probíhají obrovské výzkumy, některé jsou úplně neuvěřitelné a oni nejsou schopni doložit takovou "blbost". Jasně,  jsem Pepík od vedle, vůbec do toho nevidím, ale stejně se divím, že šikovní učitelé z ČVUT vyrobí respirátor první třídy pomalu za týden, na koleni, z dostupného materiálu, a vědci celého světa nejsou schopni zjistit, jestli rouška chrání, nebo ne.

​Ono je vedecky dolozene, ze rouska zachyti kapenky (a kolik), protoze to jde pomerne snadno toestovat. Co se rizene testuje hure je, kvantifikovat nejak riziko, jestli se nakazis pri letmem kontaktu a jestli to riziko nakazy pruipadne rouska snizi....... tezko budes pulku lidi vystavovat pripadne nakaze.....

Jako mohlo by se to ukazat analyzou dat o nakazenych, ale jak sjem pochopila, v CR se ta data moc neanalyzuji........ A navic tyhle zpetne analyzy budou nejakou dobu trvat.....

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 07. května 2020 09:27

nonemy OCR od 25.5. už nebude? Vždyť tvrdili, že rizikové děti můžou zůstat doma a OCR se bude vyplácet do prázdnin.

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 09:35

tv Četla jsem to tady. Netýká se to rizikových dětí, ale těch, kteří nechají doma děti z jiných důvodů a nebudou mít tedy žádné potvrzení od doktora. Návrh neprošel, ale bude se to prý dnes znovu řešit (teda podle Schillerové, takže bez záruky).

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 07. května 2020 09:45

nonemy tak logicke by bylo obnovit skolni dochazku pro vsechny.  jen tem rizikovym detem s potvrzenim lekare umoznit zustat doma+jejich rodicum priklepnout ocr. ale logiku chtit tady po nekom zjevne nelze

Online nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 09:53

viktorka_od splavu Přesně, já si to tak i celou dobu představovala, to by byl návrat do školy. No byla jsem naivní. I když už s podmínkou 15 dětí ve třídě mi asi mělo dojít, že to neklapne, a že doma zůstane víc dětí, než půjde do školy. Já si naivně myslela, že nedojde třeba desetina dětí. U nás to teď vypadá tak, že nastoupí 75 dětí a cca 120 jich musí zůstat doma (musí, to už ani není o volbě, protože se tam za daných podmínek nevlezou). By mě zajímalo, co by ředitel dělal, kdyby se mu jich tam nahlásilo 90 procent. Mám chuť "mu" to udělat naschvál, ale asi bych byla jediná
Je to neskutečně nelogické.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:03

Keď to tu čítam, som zvedavá, ako to dopadne u nás, ale dobrovoľnú dochádzku do školy nechápem. A nechápem načo chodiť do školy a neucit sa. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:15

letfenixa no lebo už asi ekonomovia krizovemu  štábu vysvetlili , že rodičia tých deti musia pracovat. 

Takže školy sa zreduju na pestunky a koza sa nažrala a a vlk zostal hladny. 

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:21

Evaeva Aha jasně, tak takhle to ze zákona nejde, musíš dítě do školy buď dát nebo ne...

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:25

Tak u nás to v pondělí vypukne!! Malá už šílí radostí. Jen nevím, jak zvládneme ráno ty 2 ks v šatně, to bude peklo :)

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:39

viktorka_od splavu nonemy 

Akorát na tu rizikovost není potřeba (tedy zatím) žádný papír od lékaře, ale jen čestné prohlášení rodičů (tedy paradoxně těch co se vrací do školy), takže to asi není nijak prokazatelné a kontrolovatelné.

U nás se vrací 102 děti ze 307(teď nevím zda v tom jsou započítány i 9.rocniky tedy...do již zmíněných podmínek přesněj jak je psáno výše... Výuka za dozoru asistenta, homogenní kolektivy, přísná hygienicka opatření a doporučení nechat si děti raději doma protože nemyslete si že na ně bude mít někdo čas.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:41
Reakce na Garfie:

Evaeva Aha jasně, tak takhle to ze zákona nejde, musíš dítě do školy buď dát nebo ne...

​Presne tak. A to nejpozději 25.5 později už to také nelze... V případě nemoci vůbec netuším jaký by pak byl postup.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 07. května 2020 10:52

Maky Podle mě nemoc je úplně normální, prostě dítě omluvíš kvůli nemoci. Jde jen o tom, aby rodiče neposílali děti do školy systémem "v úterý a ve čtvrtek ano, jinak ne...." to by se nedalo sladit se všemi těmi požadavky. Když to uděláš s jedním ditětem, tak ok, ale nedá se to nastavit jako systém....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 10:54

Maky nechci to nijak rozporovat a hledat v tom logiku. Představovala bych si, že ho nahlásím, a pošlu třeba ob den, zbytek třeba rodinné důvody. Zajímalo by mě, co by se stalo, kdybych to tak udělala. Neklasifikovat nemůžou, docházka je dobrovolná,... Kdyby ho vyškrtli z té docházky, tak skupiny už stejně spojit nemůžou. Ne, že bych někoho k něčemu ponoukala. Celé je to dost nedomyšlené.

Taky jsem si myslela, že podle těch pravidel se učitelé můžou střídat. Pak by mohli odučit třeba 2 hodiny ve třídě, 2 online, zbytek asistenti.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:04

Evaeva u nás bude ke každé skupině přidělen jeden člověk na dopoledne a druhý na odpoledne po celou dobu to bude neměnné...

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:06

Už o tom nemůžu ani psát. Rozčiluje mě ta nelogičnost vseho

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2020 11:11

Maky já bych to všechno celkem chápala, pokud by ta online výuka skutečně zabrala tolik času. Vím, že je spousta učitelů, kteří se tomu opravdu věnují. Bohužel značná část jednou týdně pošle seznam cvičení, co mají udělat a často je ani nezajímá, jak to šlo. Takhle má třeba ségra v páté třídě aj, dostanou zadání, druhý den řešení a zkontrolujte si to sami.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:13

Jsem si naplánovala na zítra romantickou procházku Prahou bez turistů s návštěvama okýnek. A úplně jsem zapomněla, že budem muset mít roušku Nesnáším pohled na samba v roušce

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:18

Evaevapockej, jakože pošlou řešení. Starší posila matiku už měsíc a půl do černé díry. každý týden ofoceny sešit se zpět se jí nevrátí ani děkuji. Psali písemku, tak poslední zpráva je dva týdny zpět, že má opravenou vetsi část a zatím všichni jedničky. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:19

ja jsem neskutecne stastna,ze nemusim resit skolni dochazku.....

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 07. května 2020 11:22

jako já už fakt nevím... od pondělí nemusí mít roušku ve fitku,  což je uvnitř a na ulici pořád ano... boha jeho už to někomu dojde,  jaká je to hovadina