Garfie Ano, chtějí učit a nemůžou :(
Liesel Myslím, že na ulicích to postrádá smysl už dlouho. Hlavně se pořád neví, jestli to má vůbec smysl (podle mě teda v těch uzavřených prostorách jo). Ale celkem mě překvapuje, že v současném světě, kdy jsou schopni pomalu robotem nahradit člověka, probíhají obrovské výzkumy, některé jsou úplně neuvěřitelné a oni nejsou schopni doložit takovou "blbost".Jasně, jsem Pepík od vedle, vůbec do toho nevidím, ale stejně se divím, že šikovní učitelé z ČVUT vyrobí respirátor první třídy pomalu za týden, na koleni, z dostupného materiálu, a vědci celého světa nejsou schopni zjistit, jestli rouška chrání, nebo ne.
Ono je vedecky dolozene, ze rouska zachyti kapenky (a kolik), protoze to jde pomerne snadno toestovat. Co se rizene testuje hure je, kvantifikovat nejak riziko, jestli se nakazis pri letmem kontaktu a jestli to riziko nakazy pruipadne rouska snizi....... tezko budes pulku lidi vystavovat pripadne nakaze.....
Jako mohlo by se to ukazat analyzou dat o nakazenych, ale jak sjem pochopila, v CR se ta data moc neanalyzuji........ A navic tyhle zpetne analyzy budou nejakou dobu trvat.....