Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 08. května 2020 09:56

Sweet Potato

Já znám na OCR nebo doma bez práce osoby celkem dvě ani jedna teda není z té sorry, že by volných chvilich sjizdela free kurzy na Oxfordu nebo kam nás to ty  dobre duše kaucovaci  posílaly . 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 08. května 2020 09:56

continuity Takže šup tam s nima vyřešeno.

Offline viktorka_od splavu
49439 příspěvků moje polička 08. května 2020 09:57

andulka01 my jsme doma vsichni, to by bohuzel nepomohlo

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 08. května 2020 09:58

andulka01 ale to je taky zajímavé, protože tady se obecne  na HO dost maka. Včera si pochvaloval obchodník, že se mu dělá mnohem lépe, všichni sedí na zadku u počítače, takže na reakci na email nečeká dva týdny, ale dvě hodiny a většinou se i dovola.  

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:04

andulka01 tak to ona se s nima doma učit nebude, protože povinnou školní docházku považuje za trápení nevinatek.

Ale pokud děti vážně nechám doma, po těch prijimackach  normálně napíšu do školy, že už to nedáváme a pro letošek končím. Měsíc to ještě nějak vydržím, ale dva fakt už nedám, ani v práci ne. A to se každý vecer modlim za tábory. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:04

continuity babička je vtipná, mělas jí rovnou ty děcka nabalit s sebou. :) 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:08

continuity U nás ta komunikace s HQ pokulhává dycky ;-) ale jak nejsou pohromadě, všechno trvá déle. A co se týká obchodníků, je fakt, že jsem je aspon dokopala aby si udělali poradek v CRM, maj za ukol se vzdelavat. Akorát na poslední poradě byli všichni nejak výrazně opálení asi bych si taky měla vzít na pár dní HO

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:13

continuity naši babi jsme zavřeli doma, nakupovali jí ap. Dcery řešily, jestli vůbec za někým mohou (teď, když už není omezený pohyb), aby jí nepřinesly nákazu a babka má prasklý obratel, bolesti, oběhla doktory, zařídila si rehabku a obden jezdí do města, proleze obchody .... Na druhou stranu si říkám, že je to asi lepší, než kdyby se zabarikádovala v bytě a citově vydírala děti vlastním strachem.

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:13

continuity No tak takové asi taky neznám, nebo o tom aspoň nevyprávějí. A to fakt považuju za blbost, podlehnout výkřikům, že to je nutné. Ono vychutnat si "nicnedělání" považuju taky za seberozvoj! Být v klidu. Ne ježišmajrá jsem tak dlouho doma a nestihla jsem vymalovat, přistavět patro, naučit se japonsky, programovat v Swiftu, vyrobit finskou saunu z švédské bedny!

Offline Garfie
28632 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:16

Evaeva Třeba to co popisuješ u kamarádky v Miláně má náš soused, je na osmiletém gymnáziu, tuším v prvním nebo druhém ročníku, nejsem si teď úplně jistá. A jejich učitelé chodí do školy(!), kde jsou k dispozici na osobní konzultace po domluvě a jinak normálně učí online podle rozvrhu. Říkal, že dostanou zadání na týden dopředu, aby věděli, co se zruba bude brát, jaké budou domácí úkoly atd. - to si můžou rozvrhnout podle sebe a na konci týdne posílají ke kontrole a jinak se normálně vyučuje. 

Ale svým způsobem je to právě hrozné hlavně v tom, že k tomu každý přistoupil jinak....a pochopitelně tohle jsou gymnazisti, i když ve věku základek. Pořád je to o tom, že nejvíc bité na tom budou děti z těch nízkopříjmových sociálních skupin. 

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:34
Reakce na Sweet Potato:

Vyrobit finskou saunu z švédské bedny!

nemam říkat, ze my zrovna vyrábíme zvýšený záhony ze starý psí boudy? 
jinak já si tu moc nestezuju, pac my krom stresu "co s námi bude" máme tu seberozvijeci pohodu, vylepšenou ještě pobytem na vsi, společenským kontaktem už jsem se taky saturovala, takže potud dobrý. Samozrejme stresy máme zase různý jiný 

Offline Garfie
28632 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:36

Tady toho hrozně přibylo, hrůza!  Člověk si po dlouhé době vyrazí na večírek a teď, místo aby polehával s hadrem na hlavě, musí dočítat taková kvanta!! 

999 Hele, jenomže jestli je neteř v druhé třídě-to je fakt s prstem v nose, to mám doma taky a dávkujeme si to po pětiminutovkách mezi hodinovýma přestávkama, to se fakt dá sesmolit za chvilku. I synova učitelka říká, že první třída je o tom, aby se naučili číst a psát, druhá třída o tom, aby se naučili mít rádi školu a pak to teprve začíná....:-)

Jo a u nás deváťáci 3x týdně, budou mít jen matiku a češtinu, jak jsem pochopila (doma nemám, takže se o to zase nějak extra nezajímám). 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 08. května 2020 10:48

Garfie Jasně, že je to s prstem v nose :-). Tak se aspoň do foroty naučila tu násobilku a vyjmenovaný slova :-).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:00

crazydaisy Mám taky práce mnohem víc...teda té v zaměstnání, potože některé kolegyně jsou po onkologickém onemocnění nebo ve věku, kdy mají už dávno být v důchodu, takže momentálně do práce nechtějí, což se jim nedivím. Doma je to spíš víc stresu v tom, že normálně vařím oběd po práci jen sobě a klukům něco jednoduchého k večeři, teď vyvářím pro všechny oběd na druhý den a ještě večeře. Odpoledne když přijdu, tak jdeme alespoň ven nebo cvičit, večer jezdíme na nákupy rodičům mým i manžela. Kolem 9 večer teprve vařím a když se o půlnoci dostanu do postele, tak jsem ráda, protože v 5:20 už vstávám do práce. Tak závidím všem, kteří do té práce minimálně nemusí fyzicky, protože vidím doma manžela na HO, který sám říká, že má tak třetinu práce a i když se jí věnuje celý den, tak mezitím se tady kouká na net, dokáže přitom sledovat a řešit ještě akcie, hraje hry, zacvičí si. Mám pocit, že za ty dva měsíce už se mohl alespoň naučit vařit.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:01
Reakce na Jiná Realita:

letfenixa a zaměstnavatel bude zaměstnance taky zaměstnávat obden, nebo každý druhý týden?

myslím, že kdyby to učitelé neměli všechno státem placené, ať sedí doma nebo chodí do školy, tak by se jich najednou hodně moc přestalo bát a možná by sami lobovali za normální školní docházku, ne jakési zbytečné skupiny a složitá zbytečná opatření.

​Naprosto souhlasím. Pokud by měli zaplacené jen to, co skutečně odpracují, do týdne bude ve školách normální provoz!

A ne, neházela bych všechno na ministerstvo jakože kantoři za to pitomý rozhodnutí nemůžou. Vsadím boty, že lobbing probíhá. Však kdo by nebral plnej plat za pěkný volno.

Jako pokud můžou už normálně fungovat špitály (kam prosim pěkně choděj nemocný lidi a ne zdraví žáci), proč by nemohly školy, hergot?!

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:02

Potrefenáhusa To je ovšem spíš švédská bedna z finské sauny. (Mluví ze mne bledá závist)

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:03

Garfie Jo, druhá třída je obecně nejlehčí ročník, opakovací a upevňovací.

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:26

andulka01 continuity Já určitě víc praktikuju jógu, pustila jsem se do kytek a pestřeji vařím (ale to asi není z plezíru, spíš, jak psala jednou myslím Zina , jak se zvýšila ta frekvence, už by bylo nápadný točit furt 4 jídla )

Přitom pracuju hodně podobně, spíš přibyl čas z těch přesunů - na jógu, na španělštinu, do hospody, ...

Saunu jsem nevyrobila, programovat se nenaučila. Trochu jsem oprášila postcrossing, ale co už Česká pošta chce za známky, to je nehoráznost!

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:26

Sweet Potato Já mám dojem, že to tak bylo i ve druháku na vejšce!

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 08. května 2020 11:54

continuity Mirka Babičky ...

Akože tej našej chodí muž nakupovať, deti jej telefonujú, strašne by za ňou chceli, zatrhli sme, aby ju neohrozili, nato sme ju najprv načapali ísť na tajňáša do práce (nota bene zavretej - galéria, ale MHD), tak jej muž navrhol, že ju tam bude aspoň voziť, tak teda ostala doma, lebo vozenie sa jej nepáčilo, ovšem "doma" znamená obehnutie 1000 obchodov .

Takže teraz naopak nedovolíme deťom k nej preto, ž nechceme ohroziť tie (obe s imunodeficitom a nábehom na astmu...) .

No a teraz to zaklincováva tým, že voláva mladšiemu, že kedy by ju prišiel pozrieť, čo považujem za nehorázne citové vydieranie. Pritom stačilo trocha disciplíny a mohli byť dávno spolu