Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:19

Jiná Realita co bys me drazdila, jen nektere tvoje nazory jsou na muj vkus ... jak to napsat, nekompromisni, cernobile, pres tvou pravdu nejede vlak. 

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:20
Reakce na 999:

Potrefenáhusa To jsi měla drsnou školu :-). Bylo to aspoň efektivní? 

​No jak v čem... 

jako na mě to byl moc velkej tlak...je otázka, jestli bez tlaku bych neskončila na učňáku, ale myslím, ze by mi spis vydržela láska ke vzdělávání o dost dyl. Pro mne to dobrý nebylo. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:26

Sweet Potato Já se dnes dozvěděla, že bude obnoven synův počítačový kroužek, tam jdou ta pravidla dodržet lehce a jsem šťastná!!! A modlím se, ať povolí tábory, byla bych ochotna mu zaplatit výtěr, jen aby mohl jet /budou potom v divočině, jen někdo bude jezdit pro proviant/. Ale chápu, že to by nebylo akceptovatelné pro každého a ani to jistě tak nastaveno nebude.

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:45

Fiction Jako tábor být prostě musí, jinak se tu stane něco strašného!

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:47

Potrefenáhusa Já se ptala kvůli mojí ségře, drsná jazyková základka, humanitní gympl ( za totáče tam vzali jen ty děti z té jazykové základky). V němčině se dostala na takovou úroveň, že jí vzali jako číslo 1 na germanistiku... Ale ještě 10 let se jí zdálo, že je zkoušená, ta škola byla peklo. Nakonec se s tou němčinářkou někde opila, řekla jí to a zlé sny byly pryč :-).

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. května 2020 20:06

Kokoska

Jiná Realita 

Pokud mám správné informace, tak Rakušani školy zavřeli, výuku obnovují 18.5. a není to povinné. Jak přesně řeší distanční vzdělávání nevím, ale úkoly na doma určitě mají.

Jinak Italové po té katastrofě na severu zavřeli úplně všechno, lidi povinně museli být doma, a tím zachránili střed a jih, dneska jsem viděla nějaká čísla a v provinciích mimo Lombardii a spol. k ničemu strašnému už nedochází.

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 07. května 2020 20:20

999 no, pro mě to bylo taky peklo. Ale jsou určitě děti, který to motivuje, mě to hrozně deptalo, na gymplu už jsem byla tak vyřízená, že už jsem se nechtěla učit nic, místo aby to bylo naopak 

já jsem z těch, co budou radši lepší mezi průměrnejma, než horší mezi nadprůměrnejma, to radši ani nevyběhnu ze startu  

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 20:29

Tak u nás kauza škola vesele pokračuje. Po tom, co už jsem se rozhodla, že dceru radši nechám doma a dál pojedu v tom šíleném režimu práce, vaření, pomoc s výukou (ta je tedy už minimální), nám napsal pan ředitel, že se rodiče bouří, že mají vyučovat asistenti, a že prodlužuje dobu pro rozhodnutí a máme napsat požadavky k nástupu (ne že by byly směrodatné, ale konečně si chce udělat průzkum). No a prý na něj chce naběhnout školní rada složená z rodičů, mi ho začíná být i líto :) Takže se naráz zvažuje, že budou učit učitelé, takže pojedeme druhé kolo :) To je kocourkov

Ale fakt by mě zajímalo, jak budou řešit, když bude větší zájem, než je kapacita školy. Podle čeho budou děti odmítat. Na to naše milá vláda taky nemyslela, aspoň jsem nic takového neslyšela.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 07. května 2020 20:46

Sweet Potato jojo, tábor musí být.. s tím, že nebude škola, jsem se už smířila, skautský schůzky online taky nejsou to pravé, ale na tábor se upínám, to je tak úžasná záležitost a letos obzvlášt. Ten náš se za běžných okolností nemusí řídit hygienickými nařízeními, ale kdo ví, co teď - zatím se s ním počítá :)

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 20:53
Offline tv
4287 příspěvků moje polička 07. května 2020 20:59

nonemy bozi historky z vaší školy. Fakt jsem neviděla jediný důvod, proč by neměl učit učitel, když může. Asistenty můžou nasadit do družiny. Podle mě ve školách, kde je první i druhý stupeň, problém nebude. U nás stupeň pouze první a taky to zvládneme, ale někteří budou muset být s dětma celých osm hodin. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:04

Potrefenáhusa 999 Hlásím úplně stejný, v druhý premiantka, pak přestup na jazykovku a to vám byl sešup... Jako nakonec dobrý, ale ta třetí třída mi (a našim) pěkně dala.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:07

My už máme taky instrukce jak bude probíhat výuka naší deváťačky. Vyučování bude dvakrát týdně, necelé tři hodiny. Od 14.5.do 5.6.Bez obědů.

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:48

nonemy

Teď jsem se byla projít, a došla jsem k závěru, že už jsem prostě vyřízena. Už v tom režimu práce, jídlo, učení, úklid, problematické nákupy (dnes jsem zas nesehnala blbe brambory, ani korenovou zeleninu) jedu se dvěma dětma dva měsíce a kousek a začínám mít povazlive dost. Starší si poradi, ale ta menší by potřebovala tak dvě hodiny mojí asistence denně, aby to šlo hladce a na to prostě už nemám kapacitu. Je mi ji docela líto, celkem to odnáší.

Navíc jak je ten superuplnek, mám už tretí den migrenu a fakt mi není dobře. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:53

ted na ct1 s Jilkovou o skolstvi....pokud ma nekdo zajem.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:55

continuity držte se migrena tomu nasadi korunu, to je jasné....

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:56

continuity To je mi moc líto, tak ráda bych Ti pomohla, kdyby to šlo. Máš to náročné, kor když se musíš s mladší tolik učit. Migrénu jsem nezažila, ale co slyším, musí to být šílené. Poradit neumím, na to všechno asi žádná ráda není. Snad bude brzy líp. Drž se

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 07. května 2020 22:02

Zarinya já na to koukám kvůli Flegrovi, ta Jílková je ještě horší, než si pamatuju

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. května 2020 22:13

OliveOyl ja ji mam docela rada,prijde mi vtipna.

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 07. května 2020 22:29

nonemy díky, ja se s ní moc neučím právě, občas se tady mihne muž, občas ji pomůže ségra. No placame se v tom slušně. Teď jsem ji nahrávala do systému úkoly za tento tyden a má něco navic, co vůbec delat neměla (to jsem ale přehlédla ja) a dva ji chybí.