Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:08

Asi je to fakt kus od kusu. Mojí neteři (2. třída) posílá její učitelka naprosto debilni úkoly, taky svoje 30 let staré přípravy, žádné on-line vyučování. Jí je to ale jedno, dlabe na ní. Jednou za týden si k tomu sedne, za tři hodiny to všechno nějak splichtí. Ale třeba UčíTelku dá celé dopoledne, myslím, že už umí násobilku a vyjmenovaná slova :-). Hraje si přes skype s dědou na školu, ona je učitelka a pořád ho zkouší. Taky přečetla pár knížek a dost se zlepšila v tenise :-).

Offline Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:09

continuity Tak ale učitelka, která se boji, na to stejně má úplně nulovej vliv, ne? 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:10

continuity Plaga je malej pán. Na začátku krize se s ním o tom vůbec nebavili, zavřeli mu školy v podstatě bez něj. Babiš ho vždycky nesnášel. Dávno už by o židličku přišel, kdyby to byl ochotný někdo vzít. 

Jinak naše holky jedou furt, naprostá většina hodin online, většina asi smysluplná. Ovšem kolik studentů se jich bude nadále účastnit, to by mne zajímalo. Poté, co přišly informace o v podstatě neklasifikaci (známky nesmí být horší než v pololetí) a nepočítání absence, kdo by se přetrhl, že. Mládež bude moc do kina, posilovny, hospody, lasergame, kamkoli, jen ne do školy. Na hlavu.

Jenže spousta lidí to riziko dětského kolektivu vidí úplně fatálně. Dnes jsem se objednávala na kosmetiku, paní má někde v rodině někoho, jehož dítě se ve škole nakazilo, tak má jasno. Ale co bude na podzim jinak? 

Offline Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:12
Reakce na Kokoska:

Fiction jo, a říkali dětem Přijde se na VÁS podívat pan inspektor, buďte hodné a hlásit se bude jen Evička, Martin a Klárka!

​U nás se měli naopak hlásit ti, co to nevěděli :-)

Offline Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:14

999 2.trida byla pohoda, zadnej stres, asi jak popisuješ....3.trida, přestup na jazykovku a naprostej šok, poslední jednička z matematiky byla na konci 2.tridy...

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:15

Potrefenáhusa

No nulový úplně ne, když všechny rodice tlačí k tomu, aby děti do školy radsi nedali. Možná to mají zadani od vedení, ja nevim, nechci spekulovat. 

Je tonakonec fuk, tento školní rok se na vzdělávání už rezignovalo a bylo by fajn si to říct naplacato. 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:15

Sweet Potato To, že známky nesmí být horší, než v pololetí je rozhodnutí školy, nebo ministerstva? 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:19

999 Ministerstva.

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:21

Potrefenáhusa To jsi měla drsnou školu :-). Bylo to aspoň efektivní? 

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:24

Sweet Potato moje starší má on line výuku hodinu denně tak, že v 8.30 napíše na whatsapp dobrý den a v průběhu 45 minut 2x vyfoti sešit, případně do zemdleni vyplňuje nějakou doplňovacku na netu, dokud nemá výsledek 100%. Už vypsala celý literární notysek, ve kterém měla od třetí třídy popsané asi 3 listy. Jak probíhá výuka matematiky jsem už psala včera.

Mladší ma 4 hodiny týdne, když se teda zadaří a vše funguje. A pak dělá úkoly sama. Z prvouky dostane zadani, cituji: str.61-64 udelat poznámky, nakreslit obrázek. Ta samá učitelka ( prvouka) učí i druhaky ( češtinu, matiku) a postupuje tam úplně stejně. Prý děti nejsou na on line výuku zralé.

Rodiče v té tride si skubou vlasy. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:28

999 Taky občas přemýšlím, že se mi strašně ulevilo tím, že známky ve škole nemáme, nemáme ŠVP, který by škola hrotila a každý jede podle svých schopností, nemáme tlak na výkon, nemáme srovnání co umí ostatní a kupodivu se vůbec nic neděje. Všichni od druhé třídy vlasně pracují sami pod dohledem "asistenta", máme smíchané ročníky a ve třídě nikoho, kdo by vyloženě učil. Vlastně systémem, který teď bude ve většině škol už jedem 4 roky. Kupodivu toho dítě umí mnohem víc než stejně staré děti ze základky. Nikdo ze školy nemá stres, že by něco museli dohnat, protože ono vlastně není co. Rozvijí se v tom co je baví kolikrát až nad rámec základní školy, nedělají spoustu věcí, které každý hned po písemce zapomene, nějaké povinné minimum mají. 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:30

Sweet Potato To snad nemůže být pravda... 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:34

Renusatko Tak to je super.

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:43

Pětina učňů se nezmohla na online výuku

Do distančního vzdělávání se zapojuje naprostá většina žáků základních a středních škol. Rozdíly jsou v rozsahu a způsobu jejich zapojení. Bez online komunikace se školou bylo 11 procent žáků neúplných základních škol, na kterých je jen první stupeň, a 16 procent žáků úplných základních škol. Na středních školách byly větší problémy v oborech ukončených závěrečnou zkouškou, kde se online komunikaci nedařilo navázat s více než pětinou žáků. Školám se vůbec nepodařilo spojit se zhruba 9500 žáky základních a středních škol. Zjistila to Česká školní inspekce u ředitelů 5000 škol.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:47

continuity

Nic překvapivého.

Psala jsem asi už zkraje, příbuzná učí na malém městě v Sudetech, 5 rodičů z 20 nemá ani mail. Kolik má nebo nemá zájem si netroufám soudit.

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:51

Tak u nás v oboch školách to online vyučovanie funguje fajn, dokonca až natoľko, že som zvedavá, ako mladého presvedčím, že je ešte niekedy nutné do školy fyzicky zavítať .

Ale iné ma dnes namrzelo. Snažila som sa podporiť malú agentúru, od ktorej sme mávali upratovačku a domáceho majstra nejakými "udržovacími poplatkami", lebo veď chcem aby preexistovali (samozrejme, že po tom ako to odsúhlasili), no a dnes mi písali, že sú veľmi vďační, ale že majú problémy to vyúčtovať, takže to už nebudú brať, ale či preexistujú, to nevedia.

Tak to je situácia našľaktrafenie. Akože človek aj chce, štát sa oháňa opatreniami pre malé podniky, tu by ho to ani nič nestálo a nejde to .

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 18:59

Kokoska já myslím, že tě dráždím celá, ne moje výkřiky.

v jiných státech, které jsou na tom cca jako my, tedy ne francie nebo itálie, školní docházku taky zrušili, nebo dokonce ani ne (myslím snad dánsko?), nicméně už ji zase obnovili nebo brzo obnoví, ale ne ve stylu "my učitelé uděláme cokoli, abychom vám to co nejvíc znechutili, a nechali jste děti, které můžou do školy stejně jen dobrovolně, doma, protože nejsme schopni splnit naprosto debilní státní opatření".

co jsem kde četla, tak způsob "obnovení školní docházky" u nás nemá jinde obdoby. ale nezkoumala jsem to 100% a navíc nemám dost informací. myslím, že by bylo lepší plošně školu neotevírat ve smyslu výuky, a otevřít něco jako celodenní družiny,pro rodiče, kteří potřebují děti někam dát, aby mohli chodit do práce. 

ve značné části škol to stejně nebude žádná výuka.

pořád postrádám nějakou vizi, jak jako míní naložit s tím, že výuka probíhá diametrálně odlišně dle učitele, školy a přístupu rodičů. jestli udělají srovnávací testy a kdo je neudělá, bude opakovat ročník, což by mi přišlo jako jediné spravedlivé řešení. nebo jestli se hodlají příští rok tvářit, že se vůbec nic nestalo a dětem nic nechybí a chybět nebude. já jsem chyběla jednou tři měsíce, protože jsem byla nemocná, a už jsem to nedohnala nikdy, zejména v jazycích, natož plosně, pokud některá děcka kašalal víceméně na všechno, zatímco jiná byla kvůli sobě, rodičům, nebo učitelům pilná.

a pořád je tam ten výhled ohledně září, kdy lze čekat, minimálně s 50% pravděpodobností, že se nám to zopakuje. a plán pořád žádný. už uplynuly dva měsíce. zatím se nezmohli v podstatě na nic, než na totální chaos.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:05

Jiná Realita Vždyť oni to na začátku i přiznali, že to je pro rodiče, kteří potřebují ty děti někam dát. Proto je to pro 1.stupeň. Plus teda prý jako pomoc dětem ze sociálně nejslabších skupin, co se doma nemohou učit a tak. Otázka ovšem je, jestli zrovna tyhle děti do školy někdo pošle.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:08
Reakce na Sweet Potato:

nonemy Já si pořád myslím, že vina není na straně škol, aspoň plošně ne. Snaží se vyhovět naprosto nesmyslnému nařízení, kterému většinou z organizačních a praktických důvodů fakt vyhovět nejde. Hodit ty předpisy za hlavu bohužel nemůžou. Takže často je usilovat, aby jim dětí přišlo co nejmíň, asi nejen nejjednodušší, ale jediné řešení. A říct to rodičům per huba si samozřejmě taky nemůžou dovolit.

​Přesně to jsem chtěla vyjádřit.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 07. května 2020 19:14

Fiction Ono je to samozřejmě nesrovnatelné, ale podobnou situaci, tj můžete otevřít, ale za přísných podmínek, řeší Skaut. Náš oddíl se bohužel obnovit činnost v plném rozsahu nerozhodl, budou mít dál online schůzky. Na jednu stranu mne to hrozně mrzí, na druhou stranu chápu - ty podmínky lze jen těžko dodržet a veškerá odpovědnost by byla na vedoucích.