Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:26

Fiction nebyla a nechystam se, nemam nervy na to natahat si neco domu a pak tam jit vracet. Bez zkouseni nejsem schopna si koupit skoro nic. A predstava, jak se matozim po obchodaku v rousce, me taky nebere.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:28

Maky

Kokoska 

Ušetříme

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:29

Kokoska Fiction 

já jsem si koupila v sekáči super triko na doma ale do obchodního domu se nechystám. nic nepotřebuju, a i kdybych potřebovala, tak mi přijde určitě lepší ten eshop, kde mi to teda doručí až domů, místo 2x cesty do obchodu a zpět.

myslím, že prodejny v obchoďácích to vrhne do solidních problémů.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:32

barbucha Ulice mela byt jako dej v realnem case, ne? Takze tam ty rousky by venku byt mely, ale oni je maji i pri deni vevnitr? Ja jsem to nevidela uz asi 2 roky.

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:33

barbucha O Ulici v rouškách slyším poprvé, ale to mi naopak přijde jako super nápad, pokud se našel někdo, kdo napsal rychle aktuální použitelné scénáře. I na ČT vypukl nějaký srandaseriálek o lidech v karanténě. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:35
Reakce na Jiná Realita:

Kokoska Fiction 

myslím, že prodejny v obchoďácích to vrhne do solidních problémů.

​Já doufám, že se ty podmínky brzy uvolní.

V naší knihovně budou knihy v karanténě 5 (nebo 7, teď  si nejsem jistá) dnů

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:36

Jiná Realita uz jsem si dost zvykla na nakupy on-line, ale obleceni takhle nekupuju, ja si to fakt musim zkusit. Ale celkem mi nic nechybi, jeste vydrzim. Kabelky, boty a parfemy staci na to, aby si manzel nemyslel, ze mu nekdo vymenil manzelku

A vlastne 1 kabelka, 1 parfem a boty jeste zadny! Malo tu ekonomiku roztacim, malo!

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:36

Kokoska Nevím jak v Ulici, ale v úvodu na to na ČT autoři vysvětlovali, že do manželské dvojice obsadili mynželskou dvojici, aby dostáli nařízení. Jenže pak zjistili, že i to je špatně, páč nejsou u sebe doma. Tak mají buď roušky, nebo plast, což je jako že nic.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:38
Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:38

Sweet Potato Mně se ten pondělní seriál na ČT1 v těch plexi helmách líbil, teenager před PC, to bylo přesný. I ta úvodní lehce ironická řeč tvůrců o bezpečném seriálu

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:43

AprilTwelve - já jsem Maďara viděla nedávno v opakování u Šípa, byl neskutečně zajímavý,  to jak vybudovali nemocnici v Africe a pořád tam za svý jezdí. No a teď tohle, názorový obrat. Tak uvidíme jak dlouho jim to ještě vydrží.  V březnu to vše smysl mělo, teď je to čirá buzerace. Od velikonoc na to dost lidí dlabe a stejně se nic drastického neděje .

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:43

Kokoska Sweet Potato 

Viděla jsem jen ukázku, víc jsem nedala... mně to leze na nervy, ty kecy o reálným životě neberu, anžto jde jen vo prachy.

Dyk to neni dokument - je to hranej seriál! A to se na mě nezlobte, co je to za hraní, když herci neni vidět ksicht! (ne že by zrovna v těch seriálech předváděli výkon na Oscara, ale stejně...) Reálnej život, pche! Copak je točej i na záchodě, nebo jak spěj? To těžko, že jo...

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:47

barbucha nerikala jsem realny zivot, ale ze se to ma odehravat v realnym case. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:54

Já souhlasím s tím, že doba nutnosti nošení roušek venku už pominula a uvolnění mělo přijít nejlépe už včera, ale přiznám se, že tohle plivání na roušky mi dost vadí (nejenom tady). Stejní lidé, kteří před měsícem brblali, že venku potkali pejskaře bez roušky, dneska sdílí moudra jako "rouška je symbol totality", "zahoďte náhubky" apod. Mně je tý roušky jako symbolu skoro až líto, jestli se to dá takhle říct. To co na začátku symbolizovalo sounáležitost a společný boj, teď slouží zase jen k tomu, aby si mohla určitá skupina věčnejch kverulantů svorně zanadávat na vládu. 

V lese ať pro mě za mě roušku nikdo nenosí, ale na běžný pohyb ve městě, kde každou chvíli míjim někoho na metr na chodníku podle mě stále patří. Byli jsme třeba v parku piknikovat, v rámci jednotlivých skupin si lidi roušky normálně sundali, když se někdo zvedl a šel k jiné skupině nebo se jinak pohyboval po parku, tak si ji normálně nandal. A tak je to podle mého v pořádku. Soucítím s každým, komu se pod ní dělá nedobře, ale pro většinu lidí to podle mě není zas až takový problém. Já osobně ji budu do obchodu a k doktorovi nosit klidně nadosmrti (pokud to bude potřeba). 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. května 2020 11:57

barbucha Byl to nějaký speciální díl Ulice, natáčený v době, kdy byl příkaz, že roušku musí nosit každý všude mimo domov. Tak jak to asi měli udělat? Prostě to natočili v rouškách, no. Hospody vydávaj přes okýnko, na kasách nainstalovali plexisklo a herci holt točili v rouškách, každej dělá co umí a co mu zrova momentální situace dovoluje. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. května 2020 12:06

MP Meri . Vnímám to úplně stejně. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. května 2020 12:06

MP Meri jenže ono to nikdy nebude potřeba. člověk prostě roušku na puse mít nemá. ani u doktora. pokud není opravdu závažně nemocný. edit: myslím samozřejmě mimo zcela akutní stav epidemie, ten stav "klidně budu roušku nosit do obchodu do smrti".

pokud si zvykneme nosit roušky, budeme před každou další epidemií jen zranitelnější.

roušku by mohl nosit leda někdo, kdo kašle. 

právě tohle přesvědčení, že by bylo fajn ty roušky na veřejném prostranství zavést natrvalo, protože je to bezpečné/ohleduplné/cokoli, je na tom jedna z nejděsivějších věcí, a doufám, že hlas rozumých lékařů převáží nad podřízení se vlády strachu důchodců a vzbuzení dojmu, že nošení roušky mimo naprosto akutní stavy zachraňuje životy.

jak bys mimochodem tu roušku nosila prakticky? vytáhla z kabelky pokaždé před obchodem čistou? jednorázovou? nebo měla jednu celý den v tašce? na krku? neob by měl být před obchodem výdejník roušek, rukavic a desifekce? jakékoli řešení je špatné, nehygienické nebo naopak produkující zbytečný odpad. a přestože se to nezdá, tak životní prostředí je pořád výrazně větší problém lidstva, než koronavirus.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 10. května 2020 12:10

Roušky by mohly být povinné už jen v uzavřených prostorech jako jsou MHD nebo nákupní centra a úřady. Venku by mohly být pouze doporučené, řekl Hamáček. Vláda se bude uvolňováním zabývat v pondělí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. května 2020 12:11

MP Meri pokud někdo chodí po parku a roušku si sundává a nadává, tak postupuje zcela proti tomu, co ještě před pár týdny svorně nařizovali epidemiologové. na roušku nesahat, pokud se sundá, je třeba ji zabalit (!), následně si umýt ruce atd. podle nich jde o neskutečně nebezpečný toxický produkt.

pokud je důvod je nosit v parku, tak by si ji neměla sundávat. pokud není, tak ji netřeba mít. šaháním na ni si jen rozšiřuješ všechno, co je na ní zachycené, po hrudníku, rukou, krku a dostáváš to na její vnitřní stranu.

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 10. května 2020 12:21

MP Meri Ač jsem Ulici viděla naposled v dobách, když začínala, přijde mi to fajn nápad. Jako podpora pro její autory i diváky.

Fiction Já viděla jen ten první díl, ale v rámci možností (čas, podmínky) mi to taky přišlo celkem fajn.

A