MP Meri s tema rouskama to je presny, prej nahubek a odboj, no tak urcite...
Koronavirus
MP Meri
Srovnávám dvě nebezpečné virové choroby, co je na tom nesouměřitelného?
Chřipka že je nekontrolovaně šířená? Proč tedy to očkování?
I o tom "masivně kontrolovaném šíření" covidu by se dalo s úspěchem pochybovat. Zatajování informací (Číňany), chaos a bezcílné testování, to je teda kontrola jak víno
Nevšimla jsem si, že by kvůli chřipce byl někdy nějaký lockdown, maximum jsou zakázané návštěvy v nemocnicích v době každoroční epidemie. To je ta ne/kontrola, o které mluvím.
Garfie zadoufala jsem si stejne. Vubec by mi nevadilo, kdybychom si zvykli nasazovat si rousku treba v cekarne u obvodaka. Ja mela pred par lety fakt hnusnou virozu, mozna chripku, k doktorovi jsem sla s rouskou a citila jsem se desne vystredne:) Rousku jsem teda mela doma jen nahodou, mela jsem novorozence a jako prastena prvorodicka jsem se fakt bala, aby to nechytil.
viktorka_od splavu No jasně, tady to "není zvykem", ale myslela jsem, že se to změní :-) Přijde mi to fakt smysluplnější, než je nosit jako zdravá, venku, s minimální šancí, že potkám nemocného (což u nás zjevně je).
Nezmění, protože se roušky nakázaly plošně a nikdo tudíž netuší, jaký smysl vlastně mají ![]()
Jinak jo, taky bych byla radši, kdyby se roušky staly normou pro nemocné pokud musí ven, protože já si schytala nejhorší nemoc za poslední 4 roky před Covidovým šílenstvím právě tak, že ženská šla k ortopedovi nachcípaná a chrchlala na celou čekárnu ![]()
Nezmění, protože se roušky nakázaly plošně a nikdo tudíž netuší, jaký smysl vlastně mají
Jinak jo, taky bych byla radši, kdyby se roušky staly normou pro nemocné pokud musí ven, protože já si schytala nejhorší nemoc za poslední 4 roky před Covidovým šílenstvím právě tak, že ženská šla k ortopedovi nachcípaná a chrchlala na celou čekárnu
Tak jako ty máš zkušenosti z Německa a vyvracíš nám mýtus německé disciplíny, tak já zas odtud /z ČR/ vím, že jaký smysl roušky mají, bylo vysvětlováno úplně správně. A to, že je jejich uvolňování nesprávně uchopeno, to je jiná.
Tak jako ty máš zkušenosti z Německa a vyvracíš nám mýtus německé disciplíny, tak já zas odtud /z ČR/ vím, že jaký smysl roušky mají, bylo vysvětlováno úplně správně. A to, že je jejich uvolňování nesprávně uchopeno, to je jiná.
Tak to je fajn, protože z toho, jak je lidi nosí, to zrovna moc tak nevypadá. A z toho, že někteří mají záchvaty paniky, když kolem nich (nebo kolem hranice jejich zahrady) projde někdo bez roušky......
Tak to je fajn, protože z toho, jak je lidi nosí, to zrovna moc tak nevypadá. A z toho, že někteří mají záchvaty paniky, když kolem nich (nebo kolem hranice jejich zahrady) projde někdo bez roušky......
No fajn to není, protože to znamená, že ač opakovaně jasně vysvětlováno, zůstalo ve vysokém procentu nepochopeno.... ale mne už moji spoluobčané /jejich část/ nepřekvapí...
Lilly_KuNěkdo to má prostě jako celoživotní sport ![]()
Gatita Taky by mi nevadilo, kdyby zůstalo nějaké širší povědomí. Mně by to třeba dřív v životě nenapadlo, o existenci roušky jsem asi neměla ani ponětí a v čekárně bych na někoho v roušce taky koukala minimálně udiveně. Přitom minimálně na tu cestu k doktorovi pro neschopenku kvůli respirační chorobě by byla víc než vhodná (jako nejvhodnější je eneschopenka, ale víme jak).
Vlastně mě tahle diskuse nakpla k tomu, že si zejtra půjdu koupit tu pěknou černou kytkovanou, co jsem viděla. Původně jsem si říkala, že už to doklepu v těch co mám, ale ono se to bude hodit i do budoucna.
Fiction Rouškofanatička ... jako je to docela vtipný, protože já jsem ve skutečnosti ta, která kope za co nejmíň očkování a medikace a přirozenou imunitu bez litrů desinfekce. Ale v rouškách (zatím) ten smysl prostě vidím (kdy a kde už bylo řečeno).
A WHO ...
Katastrofa. A Evropská komise teda taky dvakrát nezazářila, co ty nám předvádějí v práci ... ![]()
Nezmění, protože se roušky nakázaly plošně a nikdo tudíž netuší, jaký smysl vlastně mají
@garfie bohužel takhle to je:-((
Fiction vysvětleno to nějak bylo, akorát navazna opatření jsou malinko v rozporu s tím, jak to vysvetleni chápu já. ![]()
continuity No já se opakovaně snažím psát, že začali dobře, ale potom se to vymklo. Neobhajuji aktuální stav.
Teď jsem se vyjadřovala k tomu, že prvotní smysl roušek, ten, který by bylo vhodné uchovat i do budoucna, tedy ten, že moje rouška chrání především mé okolí, byl vysvětlen dostatečně, srozumitelně a opakovaně. Byla to reakce na A666 a Garfie
viktorka_od splavu takto tesne pred covidom nakazila chrchlajuca doktorka môjho otca, ktorý v čakárni rúško mal, ona ho videla, vtipne sa ho opýtala, či bol lyžovať v Taliansku, on si ju počas vyšetrovania dal dole a ochorel, skončil v nemocnici a prepustili ho deň pred zákazom návštev. Kiežby sa ľudia naučili počas svojich ochorení ruska nosiť, zbožné prianie
MP Meri s tema rouskama to je presny, prej nahubek a odboj, no tak urcite...
Hele, ale aspon se u vas lide v "odboji" vzajemne nestrili jako tady:
https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/05/08/us/coronavirus-masks-dollar-store-shooting-flint-Michigan.amp.html
Hele, umim dat odkaz ![]()
Fiction v soucasne diskusi jsem spise tym MP Meri, ale jen chci podotknout, ze to vysvetlovani rousek se taky dost zvrhlo v prubehu casu. Puodne to bylo, "moje ruska chrani tebe, tvoje rouska chrani me", tzn. abych ja nekoho nenakazila, a za chvili to byl pomalu atomovy material, nesahat si na to, sundavat za snurky, hned po sundani to neprodysneho uzavreneho pytliku, menit co dve hodiny atd.
A666 no ne, já jsem chtěla jen říct, že srovnávat pocet mrtvých na covid a na chřipku a na základě těhle čísel pak tvrdit,ze covid není nebezpečnější než chripka, je blbost.Proti chřipce se nedělají žádný opatření,covid naproti tomu je schopnej poslat celou ekonomiku do někam, a to celosvětově.
Ad roušky, jsem pro zrušení, MHD a obchod ještě asi ano, ale fakt uz bych se na to nejradši vykašlala;) prostě tohle nás nespasi, asi si tou nemoci dřív nebo později bude muset projít většina z nás no.
Nevšimla jsem si, že by kvůli chřipce byl někdy nějaký lockdown
A to je právě škoda. Kdyby to mělo zachránit jediný lidský život... ![]()
Taky vidím zvláštní nepoměr mezi opatřeními kvůli těm dvěma (podle mě srovnatelnejm) chorobám. Tak buď jedno, nebo druhý. Ale ony se ty opatření zvolněj časem, dost těžko může bejt lockdown kvůli každý další vlně covidu (a budou, úplně stejně jak u chřipky, a budou pěkně mutovat, úplně stejně jako chřipka), skončili bychom v jeskyních. Až si lidi zvyknou... jako na chřipku... bude se i ke covidu přistupovat stejně. Tak je škoda, že se tak nestalo hned od začátku, mohli jsme si ušetřit minimálně jednu výživnou krizi.
Mně by stačilo, kdyby si lidé zvykli nosit roušky, pokud na ně něco leze,
V to doufam uz dlouho. Uz pred covidem me rozcilovalo obrovske mnozstvi lidi, kteri se neobtezuji prikryt si usta, kdyz kaslou. Na ulici, v mhd, zeny, muzi... hrozny je i chozeni do prace, kdyz je clovek nemocny. Na to byla expert byvala kolegyne. Chodila do prace klidne s teplotou, ale srazila to paralenem, jeste se tim chlubila.
Sefum to bylo fuk, hlavne, ze tym jel dal.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY