barbucha ja si teda nevsimla, ze by kazdorocni chripka pusobila to, co se stalo v italii, spanelsku... myslim, ze az tak srovnatelne to zase nebude....
Koronavirus
Je to jen taková čistě teoretická otázka, ale včera ji zmiňovali na ČT24, taky by mě to zajímalo, čím to je, že teď neklesá počet aktivních případů, resp. přibývá výrazně méně vyléčených oproti dubnu, třeba jen jednotky případů denně?
Automaticky jsem ten dotaz chtěla směřovat na Fiction , ale nevím, jestli můžu...![]()
A to je právě škoda. Kdyby to mělo zachránit jediný lidský život...
Taky vidím zvláštní nepoměr mezi opatřeními kvůli těm dvěma (podle mě srovnatelnejm) chorobám. Tak buď jedno, nebo druhý. Ale ony se ty opatření zvolněj časem, dost těžko může bejt lockdown kvůli každý další vlně covidu (a budou, úplně stejně jak u chřipky, a budou pěkně mutovat, úplně stejně jako chřipka), skončili bychom v jeskyních. Až si lidi zvyknou... jako na chřipku... bude se i ke covidu přistupovat stejně. Tak je škoda, že se tak nestalo hned od začátku, mohli jsme si ušetřit minimálně jednu výživnou krizi.
Tak mezi nemocemi je rozdíl. Ten covid totiž ještě vůbec neznáme. Ta nemoc je divná. Chřipku lze očkovat. Nakažlivost má nižší. Ale už jsme se víc naučili testovat, pracovat s OOP, dělat nějaké třídění a izolaci. A v nemocnicích návrat k původnímu režimu. Už jsme se covidem naučili žít a doufejme, že mutovat bude tak, aby si svého hostitele uchoval. A určitě musíme držet palce naší preventivní kardioložce s vakcínou ![]()
.
Vždycky mě popíchne to "po bitvě je každý generál", jak jsme to měli dělat jinak. Vzhledem k tomu, že informace byly jen z Číny a Itálie, tak to prostě proběhlo tak, jak to proběhlo. Navíc z Číny to byly spíš dezinformace.
euridike Hele, já nevím, já se přiznám se, že ta čísla se snažím nesledovat. Hlavně ty "vyléčené". Co to znamená? Negativní stěr? Pozitivní protilátky v rychlotestu ? Né, vím, že vyléčení má jasná kriteria.
Prostě se tu ta nemoc /sice v malém měřítku, aby ne, vzhledem k opatřením/ nějak udržuje, odkud, to je otázka, obtížně k zodpovězení, protože její inkubační doba je dlouhá a během té doby může třeba i bezpříznakový nosič potkat mraky lidí... V poslední době se nemoc vyskytla i v mém širším okolí, sama jsem moc zvědavá na výsledky trasování..
Lamicka v to doufám taky. A hlavně doufám v to, že se změní přístup k respiračním onemocněním v zaměstnáních. Ona to totiž doteď byla dost pitomá situace. Aspoň tedy v těch firmách, kde jsem doposud pracovala. Když někdo chodil do práce nachlazený (rýma, kašel, bez teplot), tak se na něho všichni mračili, proč sem jako leze, když je nachcípaný. Ale když někdo zůstal s nachlazením doma, zase se všichni mračili. Protože rýmička přeci není důvod zůstávat doma a nechat ostatní za něj dělat jeho práci. ![]()
euridike Je to spekulace, ale naznacoval mi to i doktor, kdyz nas prubezne kontroloval, i hygiena, kdyz nam volali, ze nas propousti, ze mame stesti, ze ma hodne rodin s lehkym prubehem pres 30 dni, jedna rodina byla myslim 43? Teoreticky, kdyby ten virus opravdu slabnul, tak by zpusoboval lehci, ale delsi prubeh?
bram To je presne. U nas to bylo uplne stejne. HO ale nesel...
Hlavně se úplně přesně neví, co to v tom krku vlastní detekují, zda živý virus /nemoc/ nebo fragmenty už mrtvého viru /stav po nemoci/. Tady by asi pomohla kultivace viru, ale ta je náročná a ani nevím, zdy se u tohoto koronaviru dělá, ve fakultkách asi jo - ale určitě ne k monitoraci vyléčení.
euridike Koukám na ministerský stránky a křivka počtu vyléčených docela kopíruje křivku nakažených (s asi třítýdenním odstupem), jak se zpošťovala křivka nakažených, tak se zplošťuje křivka vyléčených. A vyléčených je za květen 566, to je v průměru přes 60 denně.
počty nemocnejch teď fakt neklesaj.
bram Lamicka presne i u nas, vcetne toho HO. Doufali jsme, ze se zmeni pristup k HO po tomto, ale naopak, stale tu pretrvava pocit, ze doma nikdo nedela naplno :(
presne![]()
Fiction Epidemioložka kardiovaskulárních chorob a vývoj vakcíny, to mě taky dostalo...tohle je dobrý rozhovor na tohle téma https://zpravy.aktualne.cz/domaci/vojtech-nekomunikuje-s-odborniky-jeho-planovana-vakcina-je-z/r~b27e99e690fe11eab408ac1f6b220ee8/. Nebo možná nejen tohle téma, ale obecně, jak se dělá PR pro 30% a když si přitom rozdělíme pár mega, tak taky dobrý![]()
mirajo PR pro 30%
( bohužel aktuálně 34%
). No je to přesná ilustrace toho, jak i k jiným věcem naše vláda přistupuje....
Fiction viktorka_od splavu Tak říkáte, že Reflex se zase dá číst? To by byla dobrá zpráva! Měla jsem ho kdysi moc ráda a dost mě mrzelo, že se to pak nedalo číst a přestala jsem ho kupovat.
moonlight K Reflexu jsem se taky vrátila, neříkám, že souhlasím se vším, ale v obecném názoru hodně souzním. Mám předplatné on-line a pravidelně chodím do komentářů.
Jo ale pozor, komnetáře pod články jsou
Je tam jakási smečka negramotů, kteří naprosto hnusně útočí na autory, mezi sebou... nechápu, myslela jsem, že Reflex bude mít vzdělanou komunitu s úctou k jinému názoru.
Ty jo, asi raději budu nosit roušku, než se nechat očkovat nějakou pofidérní vakcínou
Názoru pana Grubhoffera stoprocentně věřím.
zelene.oko
Grubhoferovi verim naprosto, je skvelej
Tak a z praktických zkušeností, jsem ostříhaná! Catherinne EDITH4B Kadeřník měl roušku a štít (a dioptrické brýle. Když jsem čekala s barvou, experimentoval s různými rouškami, nakonec prý nejlepší je doma ušitá s vnitřním filtrem. štít měl zespoda trochu nadzvedlý. Jinak to proběhlo v pohodě, říkal, že je to pruda, ale ne zas taková hrůza. Já roušku mít nemusela, u vchodu měl desinfekci, ale prý dobrovolně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY