whiskas Jo, plus nam osekali casove i ve vsi coop, takze pro nekoho, kdo se nemuze kdykoliv utrhnout z domu a sam, je to takovej marginalni problem:-D Ono je to nakonec vystizny pojmenovani.
Koronavirus
Karja Díky, jasný. ![]()
jinak co já mám za zkušenosti, tak tohle opatření pro ochranu důchodců jim dobře neudělalo. až mě překvapilo, jakou vlnu averze vůči nim to vyvolává.
můžou si za to tedy hodně sami. nadávají na ně všichni, kteří čekají před obchodem, až budou moct dovnitř (protože pokaždé někdo zapomene), nadávají na ně prodavačky, protože se dědové a babky chovají arogantně, hádají se, kdo vypadá a nevypadá na 65, komu je víc špatně a kdo se víc bojí viru. posílá se hodně udání, jak se to dodržuje málo nebo špatně, a ta téměř jistě posílají důchodci.
je to smutný.
dnes jsem (z jiného soudku) byla už poněkolikáté svědkem hádky lidí ve frontě u řezníka, kde normálně bývá fakt narváno, a teď může dovnitř jen 10 lidí a zbytek musí stát venku. lidi se tam hádají furt.
Karja Tak COOP má pro mě naprosto podivnou otevírací dobu, ale soudím jen podle jednoho vzorku, který máme ve vesnici, kam jezdíme na chatu.
continuity Pošta, to je kapitola sama pro sebe
. Nám už pošťačka také nenosí nic, jsem ráda, když nechá alespoň lístek, kde je zásilka uložena a navíc ne vždy to sedí (bydlíme na rozhraní dvou území a přes opakované urgence, žádosti ... nám zásilky chodí zcela nepředvídatelně na jednu, či druhou poštu a někdy nesedí ani adresa uložení na lístku). Otevírací doba té "správné" pošty je strašlivá. Vybrané dny dopoledne, další jen odpoledne.
whiskas Já myslím, že není problém přesně to omezení 8-10, ale omezení jako takové. S takhle malýma dětma se člověk někdy vypraví za 15 minut a někdy to trvá klidně přes hodinu, protože třeba jedí delší dobu než obvykle, pak na střídačku začnou vyměšovat, pak se jedno vztekne, nebo druhý usne, nebo x dalších překážek. A někdy to kvůli tomu matka odpíská docela....
Jiná Realita chces povedať, že znova zaviedli pevné dve hodiny pre seniorov? Lebo spravili to nejak 2-3 týždne dozadu a po sťažnostiach to o deň zrušili.
Mně se teda ještě v životě nezachtělo nakupovat před desátou ranní
takže mi nakupující důchodci žíly netrhaj. Pokud by teda dodržovali ty svoje hodiny... furt si vynucujou nějaký výhody a ohledy (mocně podporování - slovně teda - Babišem, protože voliči), a zvlášť teď co jsou oficielně ta ohrožená skupina... tak bych taky byla pro, aby nakupovali jen v tom svým čase a nelezli do krámů každou boží hodinu, jak se jim zamane. Nevím, proč by jedna skupina občanů měla mít proti jinejm nějaký výhody (a ještě k tomu na úkor těch druhejch), který nehodlá využívat.
Nemyslím teď vetchý, sotva se belhající babičky... ale ty zdravím kypící frontový bojovnice, samozřejmě.
letfenixa tohle byla poslední informace, kterou vím.
s ohledem na to, že na slovensku jsou ty hodiny pro důchodce tři, nebo byly, tak úprava, že si můžou, kdy chtějí, a ty tři hodiny ale nesmí nikdo jiný, byla brutální. ale sleduje to kolegyně, která je uvízlá na slovensku, možná to mezitím změnili.
důchodci totiž většinou chodí ráno a pak jsou prodejny tři hodiny prázdné (chodí do nich akorát kontroly, jestli se to náhodou neporušuje).
barbucha ja bych byla parkrat potrebovala do tech 10 skocit do obchodu, kdyz tu byli rodice a pak jsem potrebovala varit a odpoledne treba sla s tatou k doktorovi. Ono od nas "skocit" do nejblizsiho obchodu znamena jet autem 4 km, do lepsiho 6, tak to neni zrovna na 10 minut. Ale nejak jsem si poradila, co se dalo delat. Ale je fakt, ze uplne kdykoli, fakt vzdycky, nehlede na denni dobu, se po obchode motaj ne frontove bojovnice, ale nejaci starecci s narvanym kosikem, vetsinou stary par.
Jiná Realita sú dve hodiny, 9-11
letfenixa nejspíš to stále funguje, protože mojí matku chtěli vyhodit před desátou z Billy, že prý nevypadá jako důchodkyně.
Mohučanka ja som dnes chcela kúpiť jablká, lebo malý zje každý deň dve, a tak tie moje vypočítané množstvá pri nákupe on-line nepostačujú, no, a bola som príliš mladá!
Kokoska já to mám z první ruky a vím, že většina pravidelných zákazníků důchodového věku stejně chodí pořád do obchodu i dvakrát denně a většinou mimo "jejich" dobu. nebo každý den na jeden rohlík, ne že by si udělali nákup aspoň na dva dny, aby tedy omezili "nebezpečí". s jejich bezpečím to nemá společného nic, je to jen buzerace, vytváření dojmu nějakých opatření, honění si bodů. pro vládu je to zadarmo, vypadá to akčně a obchodníci se prostě nějak zařídí.
taky po ranních běžných zákaznících ty prodejny naprostá většina obchodů nijak nedesinfikuje.
smysl to má jen tehdy, pokud by jim byly vyhrazeny první hodiny od otevření, a to jen jim, a jindy jim to bylo zakázáno.
Jiná Realita Tak v nemecku s tim maj svy zkusenosti![]()
Jiná Realita ešte na začiatku som bola svedkom, ako staršej pani predavačka povedala, ale viete, že riskujete, teraz sú tu aj mladí, a ona jej spurne odpovedala,vtak keď ma tu nechcete, ja môžem ísť aj preč
Jiná Realita ale na to byly taky negativni reakce, ze duchodci tak brzo nevstavaj a pracujici lid si nekoupi svacinu. A po ty separaci skupin se vola porad i jinde nez u nas, jen by to teda melo byt dusledne provedene. Ovsem ten spanelsky rozdelovnik, co jsem sem davala, s tim by u nas asi vladu vypiskali.
barbucha Počkej, "vynucujou"? Nemyslím si, že by ta spešl otevírací doba byla z jejich hlav.
whiskas My jsme meli normalne od 7-15:30. To mi neprislo uplne blby. Ale ted je to jen zkracene dopoledne 8-12 a v patek snad odpoledne. Omezeny pocet zakazniku, takze se ceka venku. Jinak jsem tam byla vzdy spokojena, ale ted se tam nekdy ve fronte stravi dost casu coz je vzhledem k mnozstvi nakupu, co tam clovek udela, velkej nepomer;-)
MP Marge nalej slivovici :D někde jsem četla, že na moravě jsme prej virus přepili (ale nesleduju statistiky, takže vůbec nevím, jak se to tu vyvíjí). každopádně když to začalo, tak byly jarní prázdniny na valašsku a okolí, a fakt hodně lidí bylo v itálii na horách. přesto rozhodně nepatříme k nejpostiženějším oblastem. naopak.
No jo, ale kde ja chudak tady tuto zazracnou medicinu sezenu!? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY