Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:15

Pinot Noir Tohle nedokážu pochopit, tak dam pacientovi trojkový respirátor a vyřešetřím ho (jo, jsem naivní a věřím lékařům, že chtějí léčit) ... Mám pocit, že ne covid, ale lidská blbost a strach napáchá mnohem větší škody a bohužel i na životech...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:18

Garfie neléčená angína může způsobit reumatickou horečku a poškodit srdce. Ještě před několika desetiletími to nebyla zas tak výjimečná komplikace. 

Kdyby si alespoň nechala poslat tu fotku, jak se to kritizovalo.

Pinot Noir no vzdyt i Jennyfor tady dva týdny běhala se zápalem plic nez dostala antibiotika. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:19

Pinot Noir To je strašné, je mi z toho úplně zle.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:21

viktorka_od splavu to jsou ale hrozné paradoxy, tak na jedné straně klidně pracují nakažení lékaři a na druhé straně nechtějí ze strachu ošetřit nemocného

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:23

Já jsem pořád trochu nemocná, je mi mizerně, ačkoli to nejhorší už mám za sebou (snad) ... zrovna včera jsem přemýšlela, že chudáci ty lidi, co je v těch horečkách a slabosti pošlou čekat do fronty na pár hodin na Václavák. Vždyť je to strašný, já se kolik dní nedovlekla dál, než na záchod a to jsem teplotu ani neměla, všichni víme, jak je asi člověku s horečkou. Pořád přemýšlím, jestli je to opravdu nevyhnutelné a nešlo by to dělat nějak "civilizovaněji" ... 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:23

Liesel Já i chápu, že se boji. Tak at zavre ordinaci nebo na vše rutinně preventivne píše po třetím dní v horečkách penicilin.  Ale jak může úplně odpinknout člověka v horečkách, to mi hlava nebere. 

Moje teta je detska prakticka na Slovensku. Normálně ordinuje, akurát ma rousky, stit a koupila si pár respirátorů ( ty říká, že jsou tak drahé, že si nemůže dovolit je používat rutinně a nechává si je na horší casy). 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:25

MP Meri nojasne, ze slo, ty vyjezdne odběrové sanitky byly funkční, někdo tu psal, že ho takto nabírali s virózou automaticky nekde na Kypru?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:30

continuity Taky rozumím strachu z něčeho (prosim dosadit cokoli), ale jak říkáš, tak ať to zavře, ale tohle je stejné, jako když by např. veterinář ošetřoval jen morčata, protože cokoli většího ho může zranit a bojí se toho...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:30

continuity ty vyjezdy se praktikuji porad, ale pry casto dotycneho nezastihnou doma..

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:38

Garfie - to je děs, nemám slov, strašný. To si asi v zimě užijeme.    

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:00

MP Merino napriklad Vinohradska ma normalne online system. Maj i nocni provoz na drive in. Ale ted na to koukam a jeste v pondeli byla spousta volnych mist a najednou je to vyblokovany az do pristiho tydne, takze asi pokud chces test ten den, fakt musis jit jinam do frontyto je hrozny

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:09

711990 Online objednávky mají skoro všude, ale v posledních dnech se to skokově plní. V pátek 4.9.jsem objednávala na neděli 6., byla v podstatě celá volná, minulý týden už to bylo horší, tohle úterý jsem na tuto neděli chytila skoro poslední volné místo. 
Teď zrovna říkají v TV, že se v Praze budou otvírat nová odběrová místa - ale kdo to bude zpracovávat?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:19

Sweet Potato A hlavně taky mimo jiné kdo to zaplatí ... teď mám v okolí takový ten aktuálně typický příklad, ve firmě člověk covid pozitivní, naposledy byl minulý týden, teď to sám nahlásil. Hygiena nevolala, ve firmě nikdo žádné příznaky ... a co teď? Pokračovat v provozu (HO není možný)? Poslat všechny na testy? Kdo je zaplatí - zaměstnavatel, nebo každej osobně? Obojí by asi šlo, když by byl aspoň predpoklad, že je to jednorázová záležitost, ale to bude v následujích měsících pořád něco a člověk nemůže solit dvojku za testy co pár týdnů ... Jako tohle nemá moc řešení, asi fakt jedině nasadit roušky a jet dál a čekat, jestli se ozve hygiena. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:23
Reakce na Sweet Potato:

bram Fakt. Tenkrát vláda (ODS) zkrouhla hygieniky na polovinu.

​v tom má výjimečně pravdu, už jsem to tu na jaře psala. Už tehdy Valenta, ještě než byl hlavním hygienikem, říkal, že jestli k něčemu dojde, jsou v háji a my s nima.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:28

Mirka Má. Ale času na tom něco změnit měli spoustu.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:30

MP Meri Tu hygienu co nejvíc uhánět. Jako firma, ne jednotlivec. Nejhlasitější mají šanci. 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:43

MP Meri nejsem si jista, ale muze zamestnavatel poslat lidi na testy? To snad jen jako samoplatce (s tim, ze jim to firma proplati) a to je presne to, co ted vsude kritizujou, ze se lidi bez priznaku nechavaji testovat jako samoplatci jen pro jistotu. Peknej bordel v tom je.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:51

v Nemecku jsou testy zadarmo.(tedy doufam,ze neni nejaka zmena)

pro kazdeho i bez priznaku.

Garfie to je naprosto priserny,ale bohuzel me to uz ani neprekvapuje.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:52

Kokoska firma ve ktere dela muj tata ma treba 600 zamestnancu, potkavaji se prubezne vsichni se vsema. Predstava ze firma proplati 2x 3x tydne 2000 za zamestnance/test je fakt usmevna. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 09:58
Reakce na Sweet Potato:

711990 Online objednávky mají skoro všude, ale v posledních dnech se to skokově plní. V pátek 4.9.jsem objednávala na neděli 6., byla v podstatě celá volná, minulý týden už to bylo horší, tohle úterý jsem na tuto neděli chytila skoro poslední volné místo. 
Teď zrovna říkají v TV, že se v Praze budou otvírat nová odběrová místa - ale kdo to bude zpracovávat?

​Univerzita Karlova poskytuje znovu kapacity pro zpracovani testu, pravdepodobne se pridaji i dalsi univerzity/VS/ustavy AV