Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 17:55

Sweet Potato Tak proto!!! 

Mimochodem, včera byly třídní schůzky a učitelka nám líčila, jak mládež nakládá s rouškami...holky si je mění mezi sebou-jakože "nejlepší kámošky", kluci je zase s oblibou zmuchlají, strčí do pusy a pořádají soutěže, kdo dál doplivne.... Nějaká pošta v obálkách je vedle toho úplně okrajová záležitost. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 19:30

Tak jsem volala své praktické, jestli bych si neměla taky radeji dát očkování proti chřipce kvůli těm mým plicim a praci. 

No asi měla, ale nedostanu ho. Dodají jim prý padesát kusů vakcin, ty jsou už rezervované, lidi prý volají od srpna, a přiobjednat nelze. Víc prý jim nedodaji.

Tak si mě aspoň zapsali na čekačku. Prý to chtějí i ti, co to nepotřebuji a oni je odmítnout nemohou. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 19:32

Dadoo hm, mě praktická pro děti řekla, že chřipkové vakcíny se dětem nedávají, vždy vydyndaji alespoň pár pro onko děti a ten zbytek je beznadějný. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 19:45

Lutonsky na žive.cz se pokusil změřit hlouku králičí nory ( prd.le), ve které se momentálně nacházíme.

https://m.zive.cz/covid-koronavirus-mapa-grafy/a-205786#part=1

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 19:51

A tady teda doporučuji celé vlákno. Vtipy dělat není potřeba, to je satira sama o sobě. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 20:00

Co mi to jen připomíná, každý den bude nove necekane překvapení?

By jim měl někdo říct, že na adventní kalendář je ještě brzo. Nemohli by jednou jedinkrát normálně zasednout, podívat se na ty grafy, (že to bude tento týden špatně říká takovy Flegr už pár dní) a na zaklade poradne analýzy navrhnout nějaký kompletní balíček, který bude mít hlavu i patu? Aneb je opravdu nutne to takto sypat v náznacích a po kouskách?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 20:02

continuity bojím, že to je nešvar twiterový / insta / fb doby

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 16. zaří 2020 20:29

continuity Mohli, ale to bychom polevili v pozornosti a zakrněli.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:17

Takže aktuální historka od známé, dcera se vrátila z Brna z kolejí s vyokými horečkami. Lékařka je odmítla přijmout a rovnou je poslala na testy. S dcerou, která se sotva vlekla, stále vysoké teploty, čekaly na test téměř tři hodiny. S negativním výsledkem zavolali její lékařce, která je odmítla přijmout, protože "sice máte negativní test, ale čekala jste tam na testování s těmi možnými nakaženými a mohla jste vir snadno chytit!"

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:21

Garfie Hlava 22.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:31

Garfie To je strašný, to je na stížnost. I Maďar na Twitteru vyzývá praktiky:

Prosím kolegy praktické lékaře, aby když už řeší pacienta s horečkou přes telefon, neposílali všechny automaticky na test a nechtěli je vidět až potom. Taková angína je zjevná od pohledu a pozdní nasazení ATB může vést ke komplikacím. Otázka na bolest v krku by měla zaznít hned.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:33

Kolegova manželka pracuje na JIP a říkala, že dostali důrazné doporučení nenechat se testovat, aby náhodou neskončili všichni v karanténě. Asi se to děje v x firmách, ale že si toto dovolí nemocnice a JIP oddělení

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:42

Garfie to je strašné!

Chudák holka a jestli má angínu, tak ji ji samo fakt nepřejde.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:53

Garfie Strašný, chuděrka. A doktorka je na facku, to asi nikdy neměla horečku a netuší že v takovým stavu cokoliv dělat je mučení. A na druhou facku za ten závěr.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:56

DruI Přesně!!

nonemy continuity andulka01 Naštěstí mám kamarádku, která má soukromou ORL ordinaci, tak ji vzala a napsala jí ATB, konec dobrý, všecho dobré. Jako kdyby to nebylo tak hrozné, tak je to docela vtipná situace, nejlepší bylo, že ji na ty testy sama poslala....

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 07:59

Garfie Ale stejně by z toho ta doktorka neměla vyjít bez postihu, to si přece nemůže dovolit. Kdyby neměli tebe a ty kamarádku na ORL, tak co? Fakt hrozné.

Offline Garfie
28622 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:01

nonemy Je. A teď si vem, že je to mladá holka, nějak si poradí, má za sebou rodiče, ale být to starší člověk? 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:06

Garfie I pro mladou holku může mít neléčená angína doživotní následky. Mladá nebo stará, doktorka je prostě na stížnost.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. zaří 2020 08:11

nonemy no nejen nemocnice, ja mam zas zpravy z jinych slozek a je to tak. a kdyz uz doktor test ma a pozitivni, da si respirator a jede dal (nejmenovana brnenska fn;-)