Nechtěl jsem být politik. Situace je ale velmi urgentní, říká Prymula
Tak určitě ....![]()
continuity jsem to napsala asi blbě, měla jsem tam napsat relax s kamarádkami ![]()
MMám za sebou dost hnusný rok a půl. Od manželovi smrti byly školy zavřené a já byla pořád doma sama. Přes léto dcera, která ale přes den fakt tvrdé pracovala a tak jsem byla zase sama. Doma. Pár dní se psy na Šumavě mě ujistilo v tom, že nejsem typ na single dovolené.
A pak ten příšerný, zmatený začátek roku. Chaos, pruda, pořád samé tabulky, administrativa. A co jsme s vyplazenym jazykem stíhli v termínu, bylo druhý den zase jinak a my to zase museli cele předělávat.. A pořád samé příkazy, pravidla, kontroly, tabulky.. Do zblbnuti.
A teď se bojíme všichni, i žáci, že zavřou školu.
Takže já ten relax s kamarádkami opravdu strašně potrebuju. Aspoň si v klidu zanadavame a nachechame se.
A věř mi, že bych to moc přála každému, někam vyjet, vydechnout, změnit režim dne.
Bojím se, že se mi z toho stresu a tlaku zase vrátí deprese.
Takže asi tak ![]()
![]()
![]()
barbucha no kdyz jsem tu psala na jare, ze od dob marie terezie jsme do toho poprve hodili vidle..
A vy, odbornice, které byste chtěly, aby se školy fungovaly o prázdninách, víkendech, od rána do večera a bez vychov..proberte se.
Nejde vubec o učitele, ale snad primarne o žáky. A kolik si myslíte, že jsou deti schopny absorbovat výuky v kuse? Náročné výuky těch nejdůležitějších předmětů.
Uz dvouhodinovka u těch malých je problém. Vyhodit výchovy, kde děti relaxuji a dát jen češtinu, matiku, jazyk apod. Tak je stejně víc nenaucite, protože to prostě nezvládnou. Zahltily byste je. Přestaly by vnímat, nebavilo by je to. Ztratily by pozornost.
Prostě je to nesmysl.
A nebo zkuste si představit, jak nadálku učíte psát třicet prvňáčků ![]()
Dadoohele to je nedorozumění, ty jsi psala, že nutné potřebuješ relax už zkraje školního roku, protože je toho strašně moc co si zas ti nahore navymysleli.
Ja i verím tomu, že to je hrozne, ale jsou opravdu zamestnani, kde to mají mnohem horší a víceméně to tak nějak cele odnasime všichni bez rozdílu všichni bychom asi potřebovali nějak vypnout, ale tak jednoduché to teď nebude.
Jinak nechceme ucenimatiky a cestiny od rána do večera, my bychom chtěli, aby ve škole teď po dobu pandemie nebyly předměty, které jsou zbytné a při nichž se navíc můžou snadněji nakazit. Navíc se u nás u tělocviku míchají třídy, takže další promorování.
Za kulisy ministerské výměny: Babiš ji u Zemana naťukl už před týdnem
Teď bude mít premiér na výběr. Když se podaří koronavirovou situaci zpacifikovat, Babiš si může úspěch přivlastnit – Prymula je vnímaný jako nominant hnutí ANO. Pokud se ale epidemie ještě víc vyhrotí a nedostaví se výsledky, i v tom případě bude jasný viník.
Taky se bojím, že tahle výměna tomu křivákovi přinese zpět ztracená procenta.
Dadoo ale di ty..
Jennyfor jasne, ze prinese, PR ma dokonaly.
vojtech loajalni do posledniho dechu, na odchodnou ho babis pochvali = jsme dobry, 14 dni pred volbami nastoupi prymula a rozjede show = makame a zachranujeme, pricemz se za tech 14 nemuze nic zvlastniho stat a pokud se prece jen neco pos***, tak to neni nase vina, protoze zehlime prusery minule
moora Tak tak. Minulý týden mi tu někdo oponoval, že na velké změny před volbami už je později. Naopak. Plus to zrovna tak hezky vyšlo na den začátku soudu se Švachulou a spol.
moora možná by byla lepší cesta než odstanit Babiše nějak zlikvidovat Máru a spol. Bez nich by byl úplně nahranej a odkopal by se hned.
Unýst a zavřít celou partu do sklepa? Aspoň na dva týdny, klidně s plným servisem? Nebo projímadlo?
Jako má fakt z prdele kliku, že tahle banda to za něj diriguje.
moora možná by byla lepší cesta než odstanit Babiše nějak zlikvidovat Máru a spol.
to rozhodne
continuity nedorozumění není, v pohodě. To jenom mně se to prostě nascitalo a nějak jsem ztratila odolnost. Už asi nejsem nejmladší. ![]()
Tělocvik bych tak mohla říci, že je zbytny. Ale když vezmeš, že pro hodně děti je to jediný pohyb za týden.. A oni potřebuji rozpohybivat, vyčistit hlavu. Ale asi bych nehrála kontaktní hry. ![]()
Dadoo Myslím, že po učení ve dne v noci, 12 měsíců v roce tu nikdo nevolá. Souhlasím s tebou, že tělocvik a nauky jsou fajn i na odlehčení. Ale záleží na formě. My jsme kdysi při HV přepisovali noty a zpívali na známku, to by zrovna neodlehčilo. Pokud někde při distanční výuce stresovali s neodevzdaným výkresem, není to dobře.
Ostatně, o jejich dočasném zrušení se prý skutečně diskutuje.
K tomu tělocviku - pokud z něj vyřadíš vše kontaktní, zbyde akorát nuda a pruda. Já bych ho tedy nerušila. Zvlášť ti malí ho potřebují.
Dokud to jde, tak brát děti co nejvíc ven.
Sweet Potato souhlasím bezezbytku![]()
Sweet Potato Naprostý souhlas. Ona ta výuka minidětí může taky vypadat jinak než hodina psaní, hodina tělocviku, hodina něčeho, od zvonění do zvonění. Jasně, na psaní se sedí v lavici, ale spousta dalších věcí se prolíná. Takže něco vypustit samozřejmě jde, ale stejně nezakážeš druhákům aby si společně hráli. Když se stejně odpoledne slezou na hřišti s dětmi z dalších tříd.
Je mi jasné, že to má každá škola jinak, ale já jsem havaj rozhodně neměla. Ta příprava a online výuka mi zabraly víc času než běžné učení. Je to možná tím, že naše škola má na učitele vysoké nároky a díky tomu jsme jeli normálně dál a děcka nějak pozadu nejsou. Jen je mi jasné, že teď v září by to bylo mnohem složitější. Jak tady někdo mluvil o těch prvňácích, na podzim ještě nečtou a nepíšou. Je to pro ně zásadní období, které se moc na dálku dělat nedá. V tom březnu, dubnu to bylo o pokračování toho, co měli už zajeté. Přejít na online výuku teď na podzim by bylo pro první stupeň mnohem náročnější.
Dadoo Všechny do jednoho pytle bych učitele neházela, ale nejste jediné povolání. Myslím, že i zdravotnictví je všechno špatně a úřednice za přepážkou taky
.
Ovšem znám na odpočinek mnohem víc profesí, protože třeba moje kamarádka zdravotní sestra má od března asi 400 přesčasů a všechnu dovolenou, žádný HO nebo práce z domu. Dostali sice celkem pěknou odměnu, ale vše do jednoho platu a polovinu pryč na daních. A to už se připravují, že to tak pojede dál. Já mám měsíčně těch přesčasů taky hodně, dovolenou jsem dostala nakázanou v březnu, takže mi na zbytek roku zbyl týden. Žádné prázdniny a žádné volno. Doma blázinec, všichni pořád doma, takže k nadbytku práce v zaměstnání se mi to navýšilo i doma. Tak bych lhala, že po tvojí poznámce, že potřebuješ odpočinek, mě málem neranila mrtvice.
Renusatko já bych ti ho vážně přála. Všem, zasloužíte si ho.
Ale já jedu jen na dvě noci do lázní, to může každý (... )![]()
Berte to jako terapii po prodelanych životních událostech. Asi kvůli tomu mě to letos tak semlelo.
A pak už se tak minimálně do půlky dubna nikam nedostanu. Ani paty nevytahnu. Kvůli topení.
Dadoo tak já neříkám, že se má tělocvik zrušit napořád, ale jestli si mám vybírat, jestli ještě jeden-dva týdny komplet rozvrh a pak distanční výuka, vs. osekaný rozvrh, opatření a výuka ještě měsíc, tak u mě je jasno.
A s Covidem je to prieser, ne že ne. Co tak sledují dataře, kteří umí modelovat epidemie, tak to ještě bude krusny. Můžeme jenom doufat, že máme opravdu tu genetiku lepší než Italové. To by mohlo jeste pomoct vyjma opravdu přísných opatření. Když vidím jak se tady hejtujou blbe roušky, tak si myslím, že to stejně nemá moc řešení.
Dadoo Neboj jedu taky![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.