Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 18:59

Ja byla doted presvedcena, za každého pacienta pred příjmem testuji na covid. Dnes jsem mamu vezla do FN na operaci srdce, je to ukazkova ohrozena skupina, kromě astma splnuje vsechny body. Pri prijmu zmerena teplota, EKG a dalsi administrativní povinnosti, pak odchod na pokoj, kde sundala rousku, zadny test, zadny dotaznik ohledne rizikoveho styku. Byla to chyba, nebo se testy novym pacientum nedelaji? A nebo to znamena, ze na covid asi nevymreme...?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:01

Liesel 

Taky vím o plánovaném příjmu na operaci bez testu. Tak adi normálka, v nemocnicích se toho nebojí. Moc smysl mi to nedává, ale to jen zapadá do aktuálního schématu.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:07

Debata je už asi o moc dál, ale já pořád čekám, až bude paní učitelka chtít odevzdat všechny ty úkoly, co jsme na jaře vypracovali, aby je zkontrolovala. Protože ta naše v první třídě brala celou dobu plat za to, že posílala čísla stránek. Pardon, ale až uslyším, že učitele dostanou zase přidáno, tak ji to hodím na hlavu.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:10

dynda Mela jsem stejny pocit, ze pohoda, zmena jen v tom, ze se nosi rousky. A to ze dobrá tretina pacientu je mela pod nosem, taky nikoho netrepilo...

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:23
Reakce na Dadoo:

A nebo zkuste si představit, jak nadálku učíte psát třicet prvňáčků

​No právě! Tak by bejvalo bylo nanejvýš žádoucí - když byly školy tak dlouho zavřený a patrně zase budou - začít je učit třeba o prázdninách! Když bylo bezpečněji... A nemuseli by tam sedět pět hodin, třeba dvě hodiny denně, hlavně aby z těch základů (a z rytmu) nevypadli. Mohla pak jedna učitelka klidně za den odučit dvě třídy (a prostřídat se tak s kolegyní)... 

Ale už slyšim ten řev ze sboroven (který byly ovšem stejně dlouho zavřený jak třídy). O prázdniny bychom je připravili, hrůza! 

Nevím, proč by nešly školy otevřít o prázdninách - pokud jdou naopak ve školním roce zavřít. Rodiče to všechno sami nezvládnou, jak tady píšou holky, taky musej pracovat... a teď suplovali úplně všechno.

Jde mi teda jen o první ročníky, protože ty jak se nenaučej učit, tak budou v háji, a celej stát za pár let taky. Mít školní vnoučata, tak už lezu po zdi

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:24

Liesel dynda 

Nevím jak jinde, u nás se testujou všichni přijatý (na plánovanou operaci).

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:27

brrr akorat ted v udalostech, jen to kolem me prosumelo, devet procent tusim... 

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:29

barbucha Například kvůli hygieně - moc horko ve školách. Divný, ale je to tak.  Posunutí výuky do léta se zvažovalo plošně, ale rychle to zavrhli. To přece není o tom, že by si to vymyslely nebo maopak zamítly učitelky. 
Za další by kupodivu neryčeli blahem ani všichni rodiče - dítě na 2 hodiny do školy? Jak to zrealizovat. 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:33

Sweet Potato 

Tak já jen uvažuju jak to nahradit - zatim se k tomu nikdo zjevně nemá! Na tři směny - třeba kvůli omezení počtu žáků ve třídě - to taky nejde resp. by neprošlo...

No na dvě hodiny a jak by to rodiče zrealizovali? A jak to realizovali když bylo úplně zavřeno?!

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:35

jinx Kudla se mi otvírá v kapse. Ať nepřidávají plošně, ale formou odměn fakt jen těm učitelům, kteří jsou k něčemu.

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:38

barbucha To mohli mít OČR nebo co. Takhle by nemohli.

Ale čert to vem. Komedie nabírá na obrátkách:

https://denikn.cz/minuta/444993/
Hamáček podává žalobu na SUKL = Státní ústav kontroly léčiv. Státní. Stát-ní.

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:38

Sweet Potato jen k tomu horku - v červnu horko nevadí a v červenci či srpnu už jo? data průměrných teplot mám k dispozici takže toto fakt neuspěje..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:39

brrr Jenže kdo to posoudí? Určitě na dobrého učitele budou mít jiný názor rodiče, jiný děti a jiný ředitel. 

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:41

brrr já se teda do učitelů plošně neopírám, neboť jsou tam jak lemry tak i fakt snaživí a zapálení lidi (který teda okolí brzy většinou semele), každopádně ti dole - učitelky - dělají jen to co jim projde, co se jim shora dovolí či nařídí. nicméně nechat zaměstnance půl roku doma a pak jim přidat na platu to se fakt jen tak nevidí

Online Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:41

viktorka_od splavu Vadí. Nevadí. Hele, když to fakt neuspěje, už jsi to napsala třebas řediteli, školské radě, ministrovi?

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:44

Sweet Potato kvůli čemu? já to zkoušela kdysi a hlavou zeď neprorazíš, takže nic. momentálně žádného malého školáčka doma nemám a ti naši studenti se holt musí posnažit už sami, tam se do toho rozhodně nijak vlamovat nehodlám, ostatně víceméně ani není proč

Online continuity
43550 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:54

Sweet Potato hele já se snažila pět(!) let o elektronickou třídní knihu. Nakonec se ukázalo jednodušší změnit školu.

Už ji teda konečně máme. Díky Covidu. A to je v porovnání s opravdovou změnou systému úplna prkotina. 

Online continuity
43550 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:56
Reakce na Renusatko:

brrr Jenže kdo to posoudí? Určitě na dobrého učitele budou mít jiný názor rodiče, jiný děti a jiný ředitel. 

​ hodnocení zaměstnanců a zpětná vazba na odvedenou praci je dávno propracovaná disciplína. To není žádný problém. Dokonce tam, kde se do hodnocení učitelů pustili, nebo žákům nechala svoboda to ovlivnit, tak si rozhodně nevybírali tu nejjednodušší cestu.

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 19:58

continuity nojo, jenže tady se vždycky najde nějaký chytrák, který si myslí že tu ameriku objeví lépe a po našem a samozřejmě máš pravdu, už to že většina dětí až na výjimky řekne že raději by chodili do školy...

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 20:01

Sweet Potato 

No tak by se muselo dovyřešit i to OČR. Hergot co je důležitějšího než vzdělání harantů?! Zvýšení důchodů, že jo. Že ty lidi s minimálním důchodem ho maj tak mizernej právě (většinou) kvůli malýmu vzdělání, to už neplatí? Tak ale zas vlastně výhledově na těch důchodech ušetříme, když nám tady vyroste národ nevzdělanejch lopat... a to se vyplatí!

Co se žaloby týče, nějak tomu nerozumím. Skutečně člen vlády (to jest vedení státu) podává žalobu na státní podnik?