Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. října 2020 11:54
Reakce na Pinot Noir:

continuity opakovaně čtu vyjádření ředitelů nemocnic, že lůžek je dost

​Taky jsem zrovna četla včerejší vyjádření z Bulovky, nevím, jestli to byl ředitel. Těžkých pacientů 5, středních 41, volných covid lůžek 87%

Online Kokoska
35138 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:06

continuity a myslis, ze ta cisla jsou tak vypovidajici a spolehliva, aby se z toho dalo neco rozumne odhadnout?

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:09

continuity k čemu jsou to čísla o lidech, kterým nic není?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:17
Reakce na Renusatko:

​Taky jsem zrovna četla včerejší vyjádření z Bulovky, nevím, jestli to byl ředitel. Těžkých pacientů 5, středních 41, volných covid lůžek 87%

​Takže orientačně má Bulovka cca 350 covid lůžek ??.... Navic stěžejní je, kolik má lůžek intenzivní a ventilační péče.

Jako je to blbý, ale abych nešířila špatnou náladu, myslím, že české zdravotnictví to nakonec zvládne. Jinak  aktuálně v TV v OVM Zima, oni jsou opravdu odtržení od reality....myslím stran těch čísel..

Online Kokoska
35138 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:19

Hlavne aby taky byli lidi, kteri ta luzka budou obsluhovat. 

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:24

continuity teď ti nějak nerozumím. já říkám že máme nechat zdravé lidi na pokoji a ne utrácet zbytečně za jejich vyšetřování. máme se soustředit na nemocné. ty z toho vyvozuješ že chci nechat nemocné umřít bez pomoci

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:25
Reakce na Kokoska:

Hlavne aby taky byli lidi, kteri ta luzka budou obsluhovat. 

​No přesně o tom to celé je, mám přehled, kolik "statistických" lůžek má naše nemocnice, ale vím, kolik jich zvládáme provozovat už nyní.

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:37

viktorka_od splavu no jenomže ti zdraví lidí tu nákazu šíří, proto je potřeba je stáhnout z oběhu a to přispívá ke snížení R.Já uz nevím, co je na tom k nepochopeni, když je tady epidemie spalniček řeší se to úplně stejně, kontakty jdou do izolace.

Další kousek k tomu přispějí roušky, další kus sociální distance. Celé dohromady to přispěje k tomu, že to povede snížit. Diskutovat každé opatření vytržené z kontextu, jestli pomáhá 100%Ano/Ne nemá žádný význam, je to statistika ( stejně jako s tím povestnym kuřetem). Celý svět testuje o duši, jenom my testujeme, aby se Prymula nebo kdo napakoval. 

Navíc, když pocitam, že cca 4% z nakažených skončí na intenzivce, tak to počítám z toho čísla, které ted utestuji. Pokud začnu testovat méně, tak to logicky bude větší procento, ale to už nikdo neodhadne jaké. 

Celý tento pristup: netestovat, nenervovat se a nechat na pokoji by vedl přesně k tomu přetížení péče. Itálie se na jaře nenervovala vůbec, až to byl najednou průser. Můžeme se utěšovat, že máme lepší genofond i zdravotnictví, akorat mi to přijde spíš jako modlení se než jako věda. 

A ty nemocniční/ hlavně lidské kapacity jsou dost vyčerpatelné a navíc celkem zranitelné. Vůbec bych nespoléhal na to, že se nic nestane, pokud všichni alespoň trochu nepomůžeme. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:49

Renusatko

Fiction 

Podle dat, podle kterých jezdí IZS má celá Praha volnych pro Covid 31 lůžek na ARO a 58 standard s kyslíkem. 

49429 příspěvků moje polička 04. října 2020 12:53

continuity no se spalnickama to nejde srovnavat. toto co se deje/co chces aby se delo je na miste u nemoci, ktere jde izolovat a eliminovat. spalnicky, zloutenka.. u chripky a dalsich tisice nemoci to neni mozne. 

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:06

žluťásek Jsem teď mimo Prahu, v pohostinstvích 5 různých) roušky máme v podstatě jediní.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:12
Reakce na continuity:

Renusatko

Fiction 

Podle dat, podle kterých jezdí IZS má celá Praha volnych pro Covid 31 lůžek na ARO a 58 standard s kyslíkem. 

​To zní reálně.

49429 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:13

Sweet Potato zrovna v těch hospodách je to přece úplně na hlavu, ne? vyjma teda personálu, tam to chápu, byť je lituju

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:15

Pinot Noir no slava.

​No, akorát že v ČR se testuje méně než třeba v německu (Němci mají otestovaných 220 tisíc lidí z milionu, ČR má 133 tisíc), přitom v ČR je pozitivních 15% testů a v DE se to drží dlouhodobě kolem 1% Takže neměli by se k té pandemii protestovat spíše oni? Fakt jsme zpátky u teorií, že máme tolik nakažených jen proto, že se tolik testuje? Jen podotknu, že za poslední měsíc se zvýšil počet mrtvých o 280 (tedy o víc jak půlku toho co jsme měli do srpna), počet hospitalizovaných o 1000 (tedy 10x) a počet lidí v těžkém stavu o 200........ Fakt tu nemáme pandemii jen proto, že moc testujeme

K tomu propouštění apcientů - známého otce propustili o pár dníd říve aby uvolnili lůžko.....

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:15

Mě osobně na tomhle stavu nejvíc štve ta neschopnost komunikace. Teď zas Prymula vyhlásil, že v pátek představí dlouhodobý plán. Proboha, ty avíza, že za dalších x dnů se něco udělá a ono se to pak ještě x krát změní. To už je jak trailery na filmy.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:16

viktorka_od splavu Hele nevím, třeba cukrárna, fronta u pultu? To pak můžeme říct, že jsou zbytečné úplně všude. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:16
Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:18

A666 Bohužel je to tak.

Zajímalo by mne, jestli se dá zjistit, jaký vliv mělo zrušení 2.kontrolního testu negativních na nárůst procent pozitivních testů.

49429 příspěvků moje polička 04. října 2020 13:20

A666 no teď o tom zrovna mluvili v těch OVM - právě to, co už jsem tu zmiňovala že mám přímo od zdroje-z laborky.. když se ty testy nastaví befelem dostatečně citlivě (více cyklů pcr), zachytí se i to, co by normálně vyšlo negativní. a u covidu to befelem nařízeno je.