Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 08. října 2020 07:54

barbucha jenze ten pacient s covidem, ktery sice nepocituje nejake vyrazne problemy a ten paralen nebo co si dokaze vzit 3x denne sam, je porad infekcni, neni vyleceny. Proto tam to luzko zabira, ze ho nemuzou poslat mezi zdravy.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 08. října 2020 07:57

Garfie u prvniho strupne je to opravdu blby, tam taky pujde o osetrovny...

Ja mam holky prvni rocnik 6leteho gymplu a prvak obchodni akademie, bude to narocne, ale to zvladnou, napada me daleko vic horsich variant - maturitni rocniky, devitky pred prijimackama, prvaci na vysokych. Vypadek ve vzdělávání jim bude chybet.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 07:58
Reakce na Garfie:

Náznak opatření...

​Ono to z něj do pátku stejně postupně vypadne celé. Hlupáka se neptej, poví sám.

Zavření 2.stupně mi přijde skoro tutovka.

Jinde zase připustil ty pacienty po hotelech - ale opatrně, jeden z plánů - aby to šlo dobře popřít, až zas babiš chytí chlopeň. 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:00

Sweet Potato opakovane zaznelo, ze nejsou nejvetsi problem luzka, ale ten osetrujici personal. Nazenou do hotelu mediky v poctu dvou na cely barak, aby se mohli po 12 hodinach stridat?

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:04

Kokoska Mně se ptej. Možná tam s nima zavřou ten pozitivní personál? A Čapák půjde příkladem!

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:10

Kokoska Jo, on jo, dostal neschopenku....ale zbytek v kanceláři na ni pochopitelně nemá nárok. 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:13

Garfie a predpokladam, ze az toho cloveka pozitivne otestujou, nebude zajem testovat zbytek kanclu, kdyz se trasuje 3 dny dozadu?

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:19
Reakce na Kokoska:

barbucha jenze ten pacient s covidem, ktery sice nepocituje nejake vyrazne problemy a ten paralen nebo co si dokaze vzit 3x denne sam, je porad infekcni, neni vyleceny. Proto tam to luzko zabira, ze ho nemuzou poslat mezi zdravy.

​Pokud nemá problémy (to jest výrazný příznaky), je taky daleko míň infekční a s rouškou/respirátorem může i mezi lidi. Ale vtip je v tom, že ty pacienti na těch tzv. sociálních lůžkách žijou většinou sami tudíž vůbec o nic nejde... Mě jen udivuje, že najednou maj o ně doktůrci takovou péči! Kdykoliv jindy dědka nebo bábu vyšoupli ze špitálu, jakmile jim bylo líp a čerta starýho je zajímalo, jestli bude bába doma sama nebo jestli se ne/může postarat rodina... a teď s tím morem je to (podle mě nelogicky) úplně naopak.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:25

barbucha Jenže tady jde hlavně o lidi ze seniorských domů a podobných zařízení. Plus bezdomovce.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:25

Kokoska Taky předpokládám. Hlavně karanténa těch vytrasovaných je 10 dní od kontaktu, takže než by na jejich test došlo, budou prakticky po karanténě  

Jako když se něco takového stalo mému synovci (jeho holka je pozitivní), prostě zůstal doma a nešel do školy, ale jako zaměstnanec máš smolíka, buď si vezmeš volno, nebo test na vlastní náklady-nemocenskou ti doktor nenapíše, na testy tě nepošle. 

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:37

Sweet Potato 

Kde berou ty bezdomovce? Testujou je na ulici?!

Já nevim, zrovna teď, v týhle době, najednou suplovat sociální ústav...

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:41

barbucha Hele, já nevím čísla ani nic jiného. Ale i na jaře se bezdomovcům stavěly tábory (na Císařské louce třeba), asi nikdo nechce, aby se nemocní bezdomovci vozili třeba tramvají, myslím, že se je snaží vytipovat a dostat z oběhu různí terénní pracovníci. (Odhaduji ale, že jejich počet bude zatím malý, proti lidem z různých domovů)

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:48

Sweet Potato 

Já myslela že se jim stavěly stany kvůli zimě... no všechno je možný. Ale kolik jich tam dostali, když je to dobrovolný? Asi moc ne, bych řekla. Čili většina se tou tramvají stejně vozí - a politicky nekorektně rovnou řeknu, že ostatní lidi se jich (pochopitelně) natolik štítěj, že není problém dodržet distanc ergo asi moc spolucestujících, zbydou-li v tramvaji vůbec nějaký, nakazit nemůžou

A chudáci zdravotníci, který takovýho smraďocha dostanou na starost.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 08. října 2020 08:57

barbucha mozna v soucasnosti lepsi zdravej smradoch nez vonavej nakazenej

Na to snad zdravotnici musi byt pripraveni virus nevirus, ze nekteri pacienti nevypadaji jak ze zurnalu, ony takove otevrene bercaky nebo svrab a lupenka taky nejsou nic estetickeho.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 09:03

Kokoska 

Ale jo, jsou zvyklí, samozřejmě je nevyhoděj na mráz.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. října 2020 09:07
Reakce na barbucha:

Sweet Potato 

Já myslela že se jim stavěly stany kvůli zimě... no všechno je možný. Ale kolik jich tam dostali, když je to dobrovolný? Asi moc ne, bych řekla. Čili většina se tou tramvají stejně vozí - a politicky nekorektně rovnou řeknu, že ostatní lidi se jich (pochopitelně) natolik štítěj, že není problém dodržet distanc ergo asi moc spolucestujících, zbydou-li v tramvaji vůbec nějaký, nakazit nemůžou

A chudáci zdravotníci, který takovýho smraďocha dostanou na starost.

​Nejen stanové městečko na Císařské louce, oni je i ubytovávali v pražských hotelech. A ty kapacity byly dost plný, ono málokdo pohrdne tím, když je o něj postaráno - může se osprchovat, spát v teple, dostane najíst........

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. října 2020 09:46
Reakce na Kokoska:

​Jenže dost pochybuju, že tam leží takhle lidi, kterým je 40, 50, 60. Ti si zvládnou vzít Paralen  doma. Jsou to většinou staří, kreří nemůžou zpět do DD, penzionu, k 80 letému manželovi. A hned to nebude jen o Paralenu.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. října 2020 10:04

A666 Ona teda média častěji ukazují ty případy "za svobodu to nevyměním". Protože bez alkoholu. Nebo protože pejsek - o téhle možnosti se snad někde jedná.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. října 2020 10:13

barbucha stany pro ne staveli, aby je stahli z mhd a mesta, hotely si to pochvalovaly, protoze tim pokryly vypadek turistu a chvalili si to i bezdomovci,  kteri si diky ubytovani treba nasli i obstojnou praci. Minimalne to ukazalo, ze je uplne spatne nastavena socialni pece o ne.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 08. října 2020 10:22

Tak já vám nevim. Vždycky, když čtu o stanovým městečku nebo ubytovnách (třeba ta na vodě, udělaná z lodi), tak pokaždý čtu i zprávy o tom, jak to všechno zeje prázdnotou, že o to bezdomovci nemají zájem... anžto musej dodržovat nějakej režim a za tu ubytovnu snad i nějaký drobný zaplatit!

Stany, ubytovny podle mě cajk. Rovněž tak bych uvítala víc možností na hygienu, honila jsem naši radnici ať zřídí třeba sprchy atd. na konečný... Ale jakkoliv chápu, že pobyt v x-hvězdičkovým hotelu (předpokládám že zadarmo) by jim vyhovoval nejvíc, tak bych to zas nepřeháněla. Jak budou ty hotely pak vypadat? A město to bude stát majlant.