Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:17

nonemy Já ti mám normálně dnes pocit, že oni prostě vystřelí nějaký nápad, pustí ho na veřejnost s tím, že o tom ještě pořád mluví(!) a sledují, jaké to vyvolá reakce, to snad jinak není možný  

viktorka_od splavu  Dobře to říká....

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:19

nonemy Na hlavu. A to celé proto, aby nemuseli tolik platit, jako při úplném zavření.

A hlavně neříkat lockdown, ať lidi neděsíme!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:20

viktorka_od splavu jo jako souhlas, ale jak máme v tomto pruseru dostat šíření infekce pod kontrolu? Ta levná opatření, 3R, testování a trasování a mírná onezeni jsme už (dávno) projeli. Podle mě teď už těm dopadům nezabrání ani lockdown, ale kdyz se udělá pozdě, bude ten problém ještě o řád vyšší. Už dnes nemocnice omezují neakutni operativu a minimálně tři týdny se to ještě bude zhoršovat

Kromě toho WHO apeluje na vlády jednotlivých zemí, aby dostaly šíření nemocí pod kontrolu, zajistily, aby na zdravotní péči dosáhli všichni nakažení, na pracovištích, ve školách a dalších veřejných místech byla přijata preventivní opatření, zamezilo se importu infekce ze zahraničí a byla zajištěna dostatečná informovanost veřejnosti. Ta by měla být poučena zejména o způsobu šíření infekce a o tom, že mu lze zamezit dodržováním základních hygienických návyků.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:21

Sweet Potato no práve, teď se snaží, aby se vlk nažral a kozy zůstaly celý. No takto to opravdu nepůjde, akorát vyrobí větší a větší zmatek. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:28
Reakce na Garfie:

nonemy Já ti mám normálně dnes pocit, že oni prostě vystřelí nějaký nápad, pustí ho na veřejnost s tím, že o tom ještě pořád mluví(!) a sledují, jaké to vyvolá reakce

​jo tím jsem si jistá už delší dobu.. nejpozděj od té doby co babiš zatrhl na začátku školního roku ty roušky

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:31

viktorka_od splavu No ale dneska to máš v přímém přenosu od rána! Fakt jsem zvědavá, co z nich nakonec vypadne, za chvíli to začne. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:32
Reakce na razorblade:

dynda co jsem pochopila z tiskovky tripartity, tak jako problem videj spis to, ze ty decka (u kterejch to bejva casto bezpriznakovy) to pak prskaj na rodice a otatni dospely ve svym okoli

​Jestli tohle zjistili o kapénkové infekci až teď, tak to jsou koumáci.

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:45

Poslouchala jsem reportáž z Británie, zavírat budou podle místní situace a školy budou úplně poslední možnost po hospodách, nákupácích, atd.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2020 18:48
Reakce na nonemy:

Restaurace by mohly mít povinnost zavírat ještě dříve než ve 20:00.

Jako já chápu, že je potřeba reagovat rychle a upravovat opatření podle aktuální situace. Ale omezit zavíračku na 22 hod, snad ani ne za týden na 20 hod a hned tři dny na to zase přemýšlet, zda a o kolik to opět posunout? Se potom můžou divit, že jsou lidi naštvaní a stále je kritizují. Čemu pomůže to posunout třeba na 18 hod, by mě fakt zajímalo. Nevědí to, data nemají, tak proč to vůbec takto po troškách řeší? Fakt kocourkov toto.

​Taky si říkám, některá nařízení začala platit dnes, některá o víkendu a už dnes se ví, že budou další, protože je to málo. Je to přesně důvod, proč to lidi obchází, kolikrát věřím, že fakt ani neví, co zrovna platí. Syn šel dnes ven a ptal se, jestli už musí mít roušku i ven a kam ji teda vůbec má mít a kam může jít .

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:03

Renusatko já jsem si ty dnešní ani nesnažila zapamatovat, stejně to od středy zas bude jinak. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:08

Garfie na takový blbosti nemám čas, pracuju a taky jsem si musela vyzvednout "tvoje" boty

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2020 19:11

brrrtak by to asi mělo být. Chápu, že zavření nakupáků má ekonomický dopad, co jde snadno spočítat. Ale děti by podle mě měli doplácet co nejmíň, obzvlášť když nejsou riziková skupina, navíc ekonomický dopad zavření škol má taky velký (možná větší, nevím), akorát nejde tak snadno spočítat.

Ty jsi psala o tom, že u vás nejspíš žádná škola pro děti doktorů a pod. v březnu otevřená nebyla? Já si vzpomněla, že u nás jo, protože v radničním plátku byla informace, že učitelé, co tam pracovali, dostali nějaké ocenění.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:15
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu jo jako souhlas, ale jak máme v tomto pruseru dostat šíření infekce pod kontrolu? Ta levná opatření, 3R, testování a trasování a mírná onezeni jsme už (dávno) projeli. Podle mě teď už těm dopadům nezabrání ani lockdown, ale kdyz se udělá pozdě, bude ten problém ještě o řád vyšší. Už dnes nemocnice omezují neakutni operativu a minimálně tři týdny se to ještě bude zhoršovat

Kromě toho WHO apeluje na vlády jednotlivých zemí, aby dostaly šíření nemocí pod kontrolu, zajistily, aby na zdravotní péči dosáhli všichni nakažení, na pracovištích, ve školách a dalších veřejných místech byla přijata preventivní opatření, zamezilo se importu infekce ze zahraničí a byla zajištěna dostatečná informovanost veřejnosti. Ta by měla být poučena zejména o způsobu šíření infekce a o tom, že mu lze zamezit dodržováním základních hygienických návyků.

​Přesně tak, pro nás je jaksi už prostě pozdě, alespoň nějaká úzávěra aby se povedlo alespoň trochu srovnat krok bude potřeba.

Je potřeba si uvědomit, že jinak k tomu lockdownu dojde stejně postupně samovolně.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:16

viktorka_od splavu Buď ráda, boty budou víc k užitku!!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:17
Reakce na continuity:

dynda tak ono se ví, kolik je nakažených v té věkové kategorii školáků a taky se ví, že od září to stoupá. Zrovna tohle majípodlozeno dobre, vyjadřoval se k tomu kdesi i Kulveit, proč je to za něj uzavření škol v naší situaci nevyhnutne ( teda on to považoval za nevyhnutné už pred týden).

​to je zajímavé, v Belgii tvrdí, že jen malé procento onemocnění pochází ze škol (nemocné děti a učitelé jsou, ale nenakazili se ve škole), takže všichni chtějí školy nechat otevřené co nejdéle (také poučení z jara, kdy děti trpěly nejen ve výuce, ale taky emočně). Ale je pravda, že i když to tady stoupá, tak nejsme na číslech jako v ČR, v té době už to bude asi jinak

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:23
Reakce na razorblade:

dynda co jsem pochopila z tiskovky tripartity, tak jako problem videj spis to, ze ty decka (u kterejch to bejva casto bezpriznakovy) to pak prskaj na rodice a otatni dospely ve svym okoli

​No jenže ty bezpříznakový prskaj (pokud vůbec anžto "bezpříznakový"), ale daleko menší virovou nálož. A kdo chytí menší virovou nálož, má i hladší průběh... a tak pořád dokola

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:30

Osobně bych radši, když už by nebylo vyhnutí, radši chytla koronáč od "mírně nastydlýho" školáka než od dobytka, kterýho jsem ráno potkala v autobuse (když už jsme u toho dodržování hygienickejch návyků, continuity ): ten tvor, týpek ve středních letech, dobíhal autobus, skočil dovnitř, řádně si nejdřív párkrát odkašlal, a pak nasadil umolousanou roušku. Vystoupil stejně se mnou, roušku strhnul - a to byste nevěřily... začal mocně smrkat na zem.

Já odskočila jak před zmijí a doufala, že má třeba jenom tuberu...  s těmahle prasatama se věru  daleko nedostaneme.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:36

Lol, v OC ve food courtu smí být jen 2 lidé u stolu, ale v kavárně v tom samém OC mohou být čtyři.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:37
Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. října 2020 19:48

continuity Na projev Prymuly se pry ceka marne, vubec nebude neb je uz neaktualni. At zije vylepsena komunikace. 

Edit-nechtela jsem reagovat na tebe, pardon