Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 10:52
Reakce na dorka:

M. Třeštík napsal na svém profilu na FB, že není pravda, že nejohroženější skupinou jsou staří lidé. Nejohroženější skupinou jsou ti, kterým nic není dobrý, kteří ve všem vidí špatný záměr. Těm život kazí všechno a pořád. Nejohroženější skupinou jsou kyselý prdele.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 10:57

MP Marge to jsou dobre zpravy :)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:02

Já taky považuji za potřebnější hobbymarkety než papírnictví. A vnímám to tak, že jak je teď spousta lidí zavřená doma, tak by se dalo ten čas využít smysluplně a "něco dělat". Všechny ty dlouhodobě odkládané věci jako vymalovat, přeskládat dětský pokoj, připevnit konečně ty poličky, natřít plot.....a ne každý má doma tady tyto věci nějak běžně k dispozici.

Jako jo, papírnictví na zabavení děti je taky dobré, ale zase si myslím že většinu základních věcí z papírnictví jde nakoupit i v obyčejných supermarketech.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:06

Sairon... a veci z hobbymarketu sa dajú nakúpiť cez eshop. Napríklad hrable kúpiš i na Alze, stačí len trochu chcieť a pohľadať. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:20

paktofonika ale věci z papírnictví taky, to není argument proč otevřít papírnictví a hobbymarkety nechat zavřené.

Navíc jak píše JinaRealita je pro spoustu lidí je potřeba nářadí a podobné věci vzít do ruky a porovnat co konkrétně vyhovuje.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:21

Sairon Argument je malý obchod, lidi dovnitř po jednom.

(A fakt si budeš objednávat gumu nebo náplň do pera v eshopu?)

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:23

Sairon a v teto souvislosti jsem take nepochopila uzavreni sbernych dvoru. davy se v nich nikdy netvorily a lide tezko prestanou produkovat odpad. maji ho ale zacit zas hazet do lesa, kdyz se konecne naucili tridit?!

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:24

viktorka_od splavu To souhlasím. Lidi asi gruntujou, všude kolem kontejnerů hory bordelu.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:26

No jako mne to nakupovani pres eshop pekne sere, nesnasim to za normalniho provozu, natoz ted. Nejsem pres den doma, do prace si ted soukrome zasilky posilat nesmim, ted jsem potrebuje neco akutne, eshop pouze pres ppl, kdyz jim volam a vyslovene kuryrovi rikam, at mi vola az bude na adrese a nenechava to na vratnici, tak mi to sice odkejva ze OK, ale zavola? Nezavola. Kua taky uz

Ted si zas potrebuju neco koupit...to nedam

Offline viktorka_od splavu
49429 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:30

Sweet Potato na to ani nemusi byt karantena.. je jaro. my mame tri pytle odpadu ze zahrady a plnou garaz nabytku, protoze uz davno pred temito udalostmi jsme naplanovali prestavbu pokoje. jako je to blbost, ja si nestezuju vubec, ale je to proste nesmysl

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:32

Sairon 

V Hobbymarkete je hlavne v tuto dobu polovica národa, to asi fakt nie je úplne žiadúce, do papiernictva sa predsa len nenahrnie toľko ľudí. Ja vidím tie dôvody jasne. 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:39

Jo, se sbernym dvorem souhlasim, tam se snad lidi neshlukuji. 

A dneska rano rikali v radiu, ze lidi co maji potvrzene onemocneni a jsou doma v krantene nemaji tridit odpad. To by me teda vubec nenapadlo.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 11:45

baltik Jako nenapadlo netřídit nebo třídit? Mne by asi nenapadlo netřídit.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:04

Sweet Potato nenapadlo netridit

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:07

baltik Sweet Potato jde o to, ze se to spali, zatimco kdybych vynesla trideny odpad, tak muzu sirit virus dal na tech plastech. Vcera jsem to hledala.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:16

Sweet Potato no už to nějaký pátek řeším, že by se mi hodily nějaký drobnosti z papírnictví a jako máš pravdu, nechce se mi kvůli tomu platit skoro 100 za dopravu, ale kdybych je moc potřebovala, tak prostě místo do Lidlu zajdu na nákup potravin do Tesca, kde si to koupit klidně můžu. Radši než nějaké nářadí.

paktofonika jenže touto logikou se můžou rovnou otevřít všechny ty malý zbytečný obchůdky s dekoracema, broušeným křišťálem, bižuterií, designovými kabelkami,hadrami, kam přijde jeden člověk za celou otvírací dobu. Mě by přišlo smysluplnější otevřít obchody, které lidi využijí a přijmout nějaká rozumná opatření co se týká shlukování lidí v nich.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:19

Myslim,  ze spousta obci sberne dvory otevrelo.  U nas treba na konci brezna. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:34

Ja sa môžem sťažovať tak na to, že kvôli korone som tento týždeň 5x upratala byt. Mňa keď z toho nej...e tak neviem. Dokonca som prišla na to, že na HO sa neviem sústrediť, pokiaľ nie je všetko upratané, takže vstanem o 5, vyvenčím, upracem, dám sa dohromady a o 7 sadnem k práci. Magorina

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:35

Sairon Jak pisu vyse, u nas vsechny ty cajky na upravu domu a zahrady itevreny jsou. Je to v ibchode ala domaci potreby. Teda nenamichaji ti barvu na malovani to ne, ale jinak maj dost siroky sortiment. Proste se musi hledat, hold nema kazdej vsechno za rohem, ja zas to Tesco pro gumu mam 40 km;-), jinej zase hrabe, co se da delat. 

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 04. dubna 2020 12:36

paktofonika Tyjo a co pořád tak uklízíš, to už musis mít uklizino na několik let dopředu ne?