Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Sweet Potato
40611 příspěvků moje polička 21. října 2020 10:00

nonemy Myslím, že odpověď máš v tom článku od Nihilisty. Jeden se snaží šlapat na brzdu, druhý na plyn. (Ten článek je teda výborný, škoda, že délka leckoho odradí)

Uvidíme za chvíli, kdo má silnější nohu.

Ty roušky venku jsou možná i reakcí na tu nedělní demonstraci a prevenci před dalšími, co se plánují.

Online Sweet Potato
40611 příspěvků moje polička 21. října 2020 10:07

Mmch, Hamáček je C+.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2020 10:08

Ten předlouhý článek je výborný. Skoro bych řekla, že možná i nejlepší, co jsem o koronaviru četla.

Offline viktorka_od splavu
49425 příspěvků moje polička 21. října 2020 10:13
Reakce na chocholka:

viktorka_od splavu ja to mam stejne, muz pozitivni, ja kdyz jsem chtela test, tak dr. mi ho nemohla dat, kdyz jsem bezprinakova a musela jsrm se dovolat na KHS a tam mi dali termin. Tak by sis ho rozhodne neplatila, kdyz nahlasis, ze mas pozitivniho muze.

​ja rano volala svoji a chtela mi dat zadanku hned. domluvily jsme se ale ze to nema smysl, mam se ozvat az/kdyz budu mit priznaky, nebo nejpozdej v pondeli, a vystavi ji, myslim ze by mohla i detem, uvidime

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:12

continuity díky moc za ten článek. Je asi nejlepší, co jsem zatím četla. Jasný a vysvětluje tak, že by to mohl pochopit každý

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:15

Sweet Potato Článek jsem přečetla celý. Autor má pravdu, ale taková vysvětlení široká masa lidí vůbec nepobere. Většina lidí se vůbec nebude snažit pochopit, jak funguje exponenciální nárust. Většina lidí se řídí tím, co můžou a nemůžou, zajímají je jejich vlastní životy. A v tomto vláda totálně selhává, protože ztratila jejich důvěru. Kdyby třeba udělali nějakou srozumitelnou, vysvětlující, ale co nejednodušeji, kampaň v televizi. Ale ne, místo toho sami mění nařízení tak často, a absolutně nedodržují sliby (počkáme týden apod.), že už lidi poslouchat nic nechtějí.

A neustálé házení vinny na pár doktorů, kteří mají jiný názor, už je taky trapné. To nejsou ti praví viníci. Lidi, kteří nechtějí poslouchat další nařízení si je vezmou pouze jako alibi. Jo ukázalo se, že situaci zlehčovali, ale myslím, že většina to nedělala se zlým úmyslem, naopak si myslím, že je dobré situaci tak nějak vyvažovat a stále se snažit chránit lidi i před jinými chorobami. Covid nesmí být jedinné, co se řeší a léčí. Mám na mysli např. Pirka, u něj věřím, že to netvrdil se zlým úmyslem, u Šmuclera už bych viděla i jeho ekonomické zájmy, ale to je jen můj subjektivní pocit.

Z mého pohledu: za to, že to roste nemůže nikdo, vir se tak prostě v tomto období chová všude. Za to, že roste tak moc, může nepřipravená, neschopná vláda a tým, který to řeší, v čele s Babišem.

Prymula by měl jednat trochu méně jako voják, a nebo si do týmu přibrat nějakého psychologa. Protože, aby lidi chápali a dodržovali opatření, měli by ve vládě přemýšlet a vyhodnocovat, jak je informovat, jak opatření zdůvodňovat atd. Dokud budou jen nařizovat, zakazovat, tajit informace a měnit řečené, tak za nimi lidi nikdy nepůjdou 100%. Mělo by se pracovat i s psychikou, vnímáním lidí. Lidi nejsou stroje. Vždy se pár popíračů najde, ale lidi daleko snadněji přijmou opatření, která jsou smysluplná a kterým rozumí. Pořád jen vykřikovat, že lidi nedodržují opatření, že si jezdí na dovolenou, že mladí pořádají večírky. A co udělali pro to, aby se lidi chovali zodpovědněji? Nařídili jim roušky venku? Toť můj názor.

I když teď už je zřejmě tak pozdě, že pomůže jen úplný lockdown, ale nemuselo k tomu dojít.
Promiň, jsem se trošku rozvášnila :) A promiň, že to směřuji zrovna na Tebe, to tak vyplynulo :) Přitom Ty máš na to vše rozumné názory.
Jen ty články všech těch "chytrolínů" (nemyšleno pejorativně) matematiků jsou ve finále ze stejného soudku. Mají pravdu, vysvětlují, je to potřeba, ale stejně to nevysvětlí lidem, kteří by to potřebovali. To musí dělat vláda, premiér, Prymula.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:16

Jejda, to je elaborát, omlouvám se Evidentně jsem toho plná, asi už mi to přerůstá přes hlavu, jdu radši makat, až se ze mě bude kouřit

Offline viktorka_od splavu
49425 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:19

nonemy no ale mas stoprocentni pravdu, napsalas to dobre

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:21

Poslala jsem manžela na nákup. Tak do zítřka asi přežijeme...:-)).

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:36

999 

Správně, nákup základních potravin

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:38

999 tak tenhle nákup dnes muž taky přinese .

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:45
Reakce na nonemy:

Jejda, to je elaborát, omlouvám se

Ale naprosto skvělý/výstižný elaborát... /A naprosto souhlasím.../

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:47

999 pripomnela jsi mi fotku z jara

Online Sweet Potato
40611 příspěvků moje polička 21. října 2020 11:50

nonemy Odpovím ti stručně: jo.

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 21. října 2020 12:02

Lamicka Víno je třeba taky doplnit :-).

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. října 2020 12:34
Reakce na continuity:

https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/covid-a-matematika-aneb-koho-poslouchat-a-koho-neposlouchat-v-casech-pandemie/?fbclid=IwAR33bYdxlpO4bIEzH7uf5J73MyrTgZNVK-Tmti8MUx1rPWOn2JuqIqHX4jY

Je to dlouhé jak týden před výplatou, ale fakt zrozumitelne vysvetluje, proč se mají testovat zdraví lidí a proč se Ludvík a jemu podobní myli. A té matematiky tam není zas tak moc. Ani jeden vzoreček. 

​Už dlouho jsem nečetla něco tak strašnýho tak zábavnou formou

Nicméně mi z toho vyplývá to, o čem se tady imrvére bavíme: s touhle skvadrou chaotů prostě nemáme šanci (vyváznout - smolaři - holým životem... ostatní aspoň bez dalších zásadních škod). 

Vždycky se mi líbil anglickej přístup, to jest i za války zasedat ke každodenní večeři oholen a převléknut ale začínám propadat nihilismu... už snad ani nový botky si nekoupim, proč taky

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. října 2020 12:40

tvl tak Prymula si konečně připraví i nějakou podpůrnou prezentaci a pak před ni postaví další dva týpky, aby se to nedalo pořádně přečíst, já už nemůžu :D

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 21. října 2020 12:41

Nasadi si nekdy Prymula rousku tak, aby mel zakryty cely čumak? Drzi mu to na spicce nosu jen silou vule. A Babis zacal tu tiskovku tak tragickym hlasem a s omluvama, ze jsem cekala dal neco jako Vazeni pratele, vsichni nakazeni se dostavi zitra do urceneho mista, kde budou za usvitu utraceni.

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 21. října 2020 12:44

Karoleena ono tam nic novyho neni, co uz by clovek nevidel nebo o tom nekde necetl, ale je to trouba.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. října 2020 13:17
Reakce na nonemy:

Já si stejně stále myslím, že jsou roušky přeceňované (nejsem popírač). Souhlasím s nimi, kde mají smysl (MHD, obchody). Kdyby pro ně pravidla nastavovali trošku smysluplněji a přijatelněji, tak proti nim lidi tolik nebojují. Proč například roušky nyní venku? Úplně k ho.nu. Čím víc stanoví nesmyslných pravidel, tím víc nebudou lidi dodržovat ani ta smysluplná. A ještě to takto stále dávkovat 2x do týdne. Jeden den řeknou, že se počká 2 týdny, druhý den, že zavedou opatření. Potom čekají důvěru lidí? Teď zavřou kadeřnice a obchody? Nabízí se otázka a proč, když tam musí být roušky? Snažím se držet hubu a moc nekritizovat, protože si uvědomuji, jak je situace vážná, a že žádné jednoduché řešení není. Ale se.e mě to čím dál víc, když vidím tu neschopnost, která má vliv na všechny, tu nepřipravenost, tu nečinnost a nahrazování nečinnosti činností, která nemá smysl a je jen na efekt, hromadou zbytečných opatření, jen aby to vypadalo, že se koná, střílením protichůdných informací od boku a bez rozmyšlení...

​problem je, ze proste ted uz neni cas cekat 2 tydny. Ano, nemeli ani puvodne rikat, ze pockaji dva tydny, protoze bylo jasne, ze tohle proste jeste setrvacnosti pojede dost slusne....

Jako v tuhle chvili vetsina odborniku rika, ze nic jineho nez lock-down proste situaci nezlepsi. Asi nemelo cenu to odkladat, ale zase si dovedu predstavit, jak by se rvalo pred dvema tydny proti lock-downu