Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online viktorka_od splavu
49424 příspěvků moje polička 20. října 2020 22:31

bram zatím jsou to spíš nervy, tak doufám že nebude hůř. díky!

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 20. října 2020 22:31

viktorka_od splavu 

No, tak u nás je to jinak. HO nehrozí, a když někdo zůstane na PN nebo v karanténě, holt vyfásne těch 60%. 

Přitom máme povinnost denně monitorovat svůj zdravotní stav, denně si zapisovat teplotu a případný zdravotní obtíže... a samozřejmě naprosto zakázaný se v práci objevit, pokud něco neni úplně v cajku. Ale vohlídat se to zvenčí nedá, to musej lidi sami... 

Stejně už je lidí málo, v pátek vydali zákaz všech dovolenejch! Vo mě se pokoušela mrtvice, ale nejsem zdravotník, takže sem to uhádala až nahoře na ředitelství a nakonec si dám pro jistotu eště den navrch. Ale ty zdravotníci, který ta důra mohla nakazit, ty tam budou holt chybět!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. října 2020 22:31

Nebylo to tak, že minulý týden musely školy v přírodě okamžitě skončit a teď by tam měly děcka zase odjet? Už ničemu nerozumím.akorat si říkám, jestli knihovna spadne mezi obchody a do služeb, když prymula doporučil jako vhodnou aktivitu čtení doma(*).... každopádně počítám s tím, že nejpozději ve čtvrtek půjčujeme naposled... škoda, lidi potrebujou vzpruhu aspoň v těch knížkách, každej chce teď humor  no a baby romantiku (*)

49424 příspěvků moje polička 20. října 2020 22:36

barbucha mno, my sice nejsme zdravotnický zařízení, ale zas krizová infrastruktura. pokud má někdo podezření že se nakazil v práci tak testy platí zaměstnavatel. a stejnak.. lidi jsou prostě dementi

Offline barbucha blogger
36071 příspěvků moje polička 20. října 2020 22:38

viktorka_od splavu 

Naprostý.

U nás to taky zaplatí špitál, dyk jde vo bezpečnost, že jo.

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 20. října 2020 23:17

viktorka_od splavu přeji celé tvojí rodině hodně zdraví a brzké uzdravení tvému muži

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 21. října 2020 00:02

viktorka_od splavu ať má muž co nejlehčí průběh a Tobě držím pěsti ať se Ti to vyhne obloukem!

Offline mitford sister
1724 příspěvků moje polička 21. října 2020 00:04
Reakce na continuity:

https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/covid-a-matematika-aneb-koho-poslouchat-a-koho-neposlouchat-v-casech-pandemie/?fbclid=IwAR33bYdxlpO4bIEzH7uf5J73MyrTgZNVK-Tmti8MUx1rPWOn2JuqIqHX4jY

Je to dlouhé jak týden před výplatou, ale fakt zrozumitelne vysvetluje, proč se mají testovat zdraví lidí a proč se Ludvík a jemu podobní myli. A té matematiky tam není zas tak moc. Ani jeden vzoreček. 

​díky. má to i jistou zábavnou hodnotu :)

Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 21. října 2020 00:54

continuity To je skvělý (a navzdory tématu zábavný) článek, děkuji. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. října 2020 06:28
Reakce na Kokoska:

Zitra cca v 9.30 ma byt tiskovka. Jestli za tyhle situace bude Zeman poradat ten svuj mejdan, tak je to jeste vetsi vul nez jsem myslela.

​Ja se taky upinam k tomu, ze jestli nas teda maj uplne zavrit doma, ze utnou i tu jeho party...

49424 příspěvků moje polička 21. října 2020 07:40

jevi se mi jako odemknuty, doufam ze bude virolog Ivan Hirsch

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 21. října 2020 07:41

viktorka_od splavu bohužel zamknuty 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. října 2020 08:32

continuity Nihilista-tramvaják dlouhej, ale dobrej . Stejně tak příklad s pravděpodobností na narozeninové oslavě  - ten by měl být povinně na 1. straně všech tiskovin  a na soc. sítích, aby si ho každý musel přečíst a tak by potom snad každý pochopil, jak to je s tím kontaktováním a proč je třeba nyní kontakty omezit.

Ještě se mi líbil rozhovor s matematikem Levínským na DVTV.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. října 2020 08:33

viktorka_od splavu odemknutý, díky

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 08:58

Expert o aerosolu: pokud má někdo v tramvaji covid, nadýchají se ho všichni

Na tomto se ukazuje, že má počasí významný vliv. Proto to zřejmě nyní roste všude kolem, bez ohledu na opatření (samozřejmě v závislosti na opatření více, či méně). Bohužel to snižuje i účinnost roušek.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 09:14

Já si stejně stále myslím, že jsou roušky přeceňované (nejsem popírač). Souhlasím s nimi, kde mají smysl (MHD, obchody). Kdyby pro ně pravidla nastavovali trošku smysluplněji a přijatelněji, tak proti nim lidi tolik nebojují. Proč například roušky nyní venku? Úplně k ho.nu. Čím víc stanoví nesmyslných pravidel, tím víc nebudou lidi dodržovat ani ta smysluplná. A ještě to takto stále dávkovat 2x do týdne. Jeden den řeknou, že se počká 2 týdny, druhý den, že zavedou opatření. Potom čekají důvěru lidí? Teď zavřou kadeřnice a obchody? Nabízí se otázka a proč, když tam musí být roušky? Snažím se držet hubu a moc nekritizovat, protože si uvědomuji, jak je situace vážná, a že žádné jednoduché řešení není. Ale se.e mě to čím dál víc, když vidím tu neschopnost, která má vliv na všechny, tu nepřipravenost, tu nečinnost a nahrazování nečinnosti činností, která nemá smysl a je jen na efekt, hromadou zbytečných opatření, jen aby to vypadalo, že se koná, střílením protichůdných informací od boku a bez rozmyšlení...

49424 příspěvků moje polička 21. října 2020 09:17
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. října 2020 09:39

viktorka_od splavu jak je manželovi? doufám, že přijatelně

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 21. října 2020 09:39

nonemy mluvís mít duše

Offline Korsičanka blogger
13497 příspěvků moje polička 21. října 2020 09:49

nonemy Naprostý souhlas