Pavlena ja jsem z toho úplně šejdrem, nemůžu v tom dýchat, dělá se mi zle, spousti migrenu, chápu to uvnitř, v práci, v mhd... na ulici už moc ne, ale jo... jsem v Praze, tak co se da delat, je tu vic lidi... ven chodím jen potmě (a vlastně uz ani radši nechodim) a mám šátek na krku, který si dávám přes nos, když někoho nam potkat a stejně se furt rozhlížím, jak zlodej jestli mě náhodou někdo nevidí... mám presne ten wtf pocit a jen čekám na návrat domovní duvernice a pomocné stráže VB... někteří si na tyhle pořádky vzpomneli moc rádi... a to mě asi sedí vic než celý virus.
Koronavirus
Jiná Realita Takže tebe vadí, že iný nosia rúšky a na teba, keď ju nenosíš sa majú usmievať? Mne osobne je nepríjemné stretávať osoby bez rúšok, možno som sa zbláznila, ale i tak si myslím, že je slušné a ohľaduplné si ju aspoň nasadiť, keď niekoho stretnem.
My se dnes trosku doma pohadali. Tak jsem vzala psa a ze se projdem. Zapomnela jsem si rousku, takze jsme obesli blok a sli zase domu. Truc jako hrom no ![]()
paktofonika jakože myslíš, když někoho v přírodě míjíš na vzdálenost dvacet metrů?
nebo když si na vlastní zahradě hrabeš trávu bez roušky a po ulici deset metrů daleko jde sousedka s rouškou, a je na tebe naštvaná, že si ji nenasadíš, abys jí řekla dobrej den?
mně právě tohle přijde úplně mimo.
paktofonika mám to stejně... byli sme dnes polem nepolem lesem nelesem a roušku sme neměli, ale pokud sme v dálce viděli lidi, nasadili sme si jí (Já měla takový ten tunel) a všichni, co sme mijeli, to udělali stejně
ice to nějak nevyšlo ![]()
euridike o tom už jsem taky přemýšlela, proč jí mají doma v obýváku před skypem
.
paktofonika mám to stejně... byli sme dnes polem nepolem lesem nelesem a roušku sme neměli, ale pokud sme v dálce viděli lidi, nasadili sme si jí (Já měla takový ten tunel) a všichni, co sme mijeli, to udělali stejně
tak to taky děláme.
Jiná Realita Ako mám na základe tohto...potkala jsem 4 lidi...a všichni mělo roušku. nenasadili si ji přede mnou...zistiť, že ste boli od seba na 20 metrov. A keďže je nariadené tie rúšky nosiť, tak to nenosenie proste ľudia zle znášajú. Že ju niekto nosí i na záhrade alebo doma v obývačke môže byť každému jedno, možno sa v nej cítia bezpečnejšie, nikomu tým neubližujú predsa.
ice sakra, to zamrzí
já tuhle taky vyběhla z baráku bez, no, došla jsem na roh a potupně se vrátila...
Jiná Realita Mně to přijde takhle v přírodě taky zbytečné, je-li možné zachovat nějakou rozumnou vzdálenost, ale pokud ji někdo dobrovolně má, tak ať má. Ať si v ní klidně spí. Proč ti to vadí? Proč se něčím takovým zbytečně nervuješ?
rasaNori ja mela nastesti jiny pocity, potkavala jsem dost rychle cyklisty, profrceli kolem me myslim rychleji nez potencialni kapenky a resili to stejne jak ja, satkem na krku. A kdyz videli, ze s maskovanim nespecham, tak se na to taky vyprdli. I par spikleneckych mrknuti jsem zaznamenala. Jak malo staci a citis se malem jak disident... ![]()
My chodíme s manželem celkem pravidelně na procházky. Máme trasu, kde potkáme pár lidí a taky mi přijde, že jsme jediní, kdo si tu roušku posunuje jen při setkání, jinak ji všichni mají nasazenou. Je mi teda jedno, jak to kdo dělá, pokud jí má, když se mijíme. Já nikoho neohrožuju, ale dvě hodiny v lese s ní taky chodit nebudu.
Pinot Noir Mně by nošení roušky někde v plenéru taky přišlo vcelku zbytečné, ale když to vezmu podle sebe, tak já musím nejdřív projít několika relativně úzkými ulicemi, kde se nikomu obloukem nevyhneš, až pak se dostanu někam do oblasti lesů, vod a strání - a tam už se mi zase nechce tu roušku sundávat, nějak s ní manipulovat...
Pinot Noir mně nevadí to, že ji má, ale že je očividně zpruzen, že ji nemám já. je to hrozně nepříjemný pocit :( asi jsem se nevyjádřila dobře.
to je asi nepřenosný pocit, když fakt vidíš ty lidi na ulici, kteří ji nosí bez rozumného uvažování všude pořád, jak jsou naštvaní, že si ji nedám na vlastní zahradě, protože oni ji nosí i na vlastní zahradě, protože jim řekli, že musí. a já jsem sprostá a nedodržuju nařízení.
i v přírodě si ji nasadím, až když vidím, že se s těmi lidmi setkám blíž, třeba když se míjíme na silnici, ale pokud se míjíme na dvacet, sto metrů, tak mi přijde opakované nasazování a sundávání roušky spíš zdraví nebezpečné. pro mě tedy určitě, protože po nasazení roušky ji mám hned mokrou, musela bych na každé to nasazení mít novou.
jinak bych to vůbec neřešila, ať si v ní klidně i spí, ale ať nejsou našvaní na mě.
mám zkrátka jen pocit, že minimálně tady u nás začala taková až panika, dusno, lidi jsou podezřívaví a mají pocit, že kdo nenosí roušku všude a pořád, tak je ohrožuje :/ což je nepříjemné jak blázen.
Renusatko Tak on R. Prymula několikrát říkal, že je to virus zákeřný a vysoce nakažlivý, tak to asi mají pro sichr, nikdy nevíš...![]()
euridike ja myslim, ze CT to tak ma v ramci edukace, ze rouska je normalni...
Jiná Realita tohle fakt neřeš - mrkni na ten obrazek na prvni straně téhle diskuse. Tohle prostě nezměníš
slniecko Nejsi.![]()
Tulipe Já to tak beru a chápu, ale přiznávám, to už i mně přijde lehce absurdní... ![]()
Taky mě vždy fascinují všichni ti lékaři při různých improvizovaných tiskovkách, kteří si během hovoru neustále upravují klouzající roušky přesně tím způsobem, před kterým nás jinak neustále varují, tj. popotahováním za přední část roušky - ale chápu, stres prostě...
paktofonika Hamáček vysloveně říkal, že v lese není nutno roušky nosit. Předpokládám, že se to týká i pole, neb jde v zásadě o to samé.
A pokud to chápu dobře, tak je podstatně zdravější v místech, kde není ani noha, roušku nenosit (člověk nevdechuje vlastní bacily, atd.).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY