Garfie jj, taky si to myslim... prostě kde můžeš potkat cizí lidi, je to veřejnej prostor - právě i ta pro dům společná zahrada... zahrada, kam může jen rodina, se nepočítá
Koronavirus
MP Meri ne, ale mam tech tunelu hodne, tak je necham na zahrade a jednou za tyden to vyperu a prezehlim (ale i to je podle me zbytecnost). Do obchodu nosim latkovou rousku, ta pak lezi tri dny na zemi v aute a peru ji az potom:D on ten nakup tam vetsinou lezi taky totiz
ovsem ted jak se otepluje uz to takhle asi nepujde.
MP Meri to vis ze nesterilizujou. Svagr nosi takovou strasnou unelohmotnou salu, ta by se rozpustila i pri prani na 40
jezdi denne metrem do prace
Ani bohovi.
RoSa Já jsem to aktivovala, kvůli práci. Chodí tam moc lidí. Jenže potom jsem si stejně uvědomila, že ven ani do obchodu nechodím s mobilem a do práce teď zatím nechodím vůbec, takže dle mobilu jsem 3 týdny doma
.
RoSa Ne, na muj vkus to vzniklo moc zivelne. Nijak se tim netajim, s nikym jsem se nepotkala, a kdyby jo, tak bych to hlasila hygiene, ktera to resi. Apce to hlasit nehodlam.
brrr Tak sú ľudia, ktorí majú z nákazy hrozný strach a nosili rúšku i keď ešte nebola prikázaná (SR), a pokiaľ sa niekto bojí tak, že nosí rúšku takmer všade, chápem, že sa na tých bez rúšky nebude pozerať úplne prívetivo a bude ho považovať za hrozbu.
Ja som v Prahe, preto píšem o tom, že mi nie je príjemné, keď stretnem niekoho bez rúšky, ale ako tak čítam, zachvíľu to bude prejav boja za demokraciu či čo.
Ja vidim jako hlavni problem, ze se proadne nevysvetluje, kdy hrozi nebezpeci. Pokud nekoho mijis na vzdalensot 10 metru venku tak proste nebezeci nepredstavujes.... me pridje, ze to anrizeni noseni rousky vsude v podstate jen podporuje tu paranoiu, ze nakazit se muzes i na ulici kdyz clovek pres silnici nema rousku ![]()
U nas ve metse ridici busu nenosi rousky (a nemaji absolutne oddelenou kabinu), malokdo nosi rousky, k ridicovi se muzes dostat cca na 1.8 metru (akorat si nemuzes sednout tesne za a nemuzes nastupvoat prednimi dvermi) a stejne tu neni nejaky vyrazny vyskyt nakazy mezi ridici busu...... On ten vir fakt zase tak super nakazlivy neni ![]()
P:S. ja jsem fakt vdecna, ze u nas povinne nejsou a dofuam, ze to nezavedou (a pokud ano, tak ne debilne vseobecne). Kdyz jdu do obchodu/jedu MHD/jdu nekam s velkou koncentraci lidi tak si rousku beru dobrovolne, ale jsem fakt vdecna za moznost dychat venku normalne.....
Lamicka ale kdyz v lese kolem tebe neni nikdo, kdo by kaslal, snad na tom hadru zadny bacily krome mych ani byt nemuzou? Takze kdyz si na ten satek saham, je to celkem jedno. Pokud jsem prosla ulici, kde byli 2 lidi 10 mmode me, taky si myslim, ze nic moc nebezpecnyho nenastalo.
Kdyz jdu z obchodu, strcim hadr do igelitaku a umeju si ruce dezinfekcnim gelem, ktery vozim v aute.
Ono navic UV paprsky ten virus docela likviduji.......
A666
Souhlasím s tebou.
Navrch by mě zajímalo, jestli ty lidi ty všemožný tunely, šátky a další zakrejvadla doma poctivě sterilizujou, nebo je to jenom ve stylu vlka a kozy.
To je jejich vec, nevysterilizovana rouska/jiny zakryvaci material je nebezpecny pro nositele..... Ty jim asi na rousky nesahas, aby sis to prenesla na sebe ![]()
Já roušky taky nesnáším, přijde mi to na hlavu, mít je všude. V mhd, obchodě a tam kde je moc lidí samozřejmě ok. Z nákupu v roušce jsem vždycky strašně vyšťavená. Už se těším, až to zruší.
RoSa Běží, ale nijak to nepozoruju. Kamaráda s příznakama, kterej je řidič MHD, odmítli testovat, že je mladej a má být normálně 14 dní doma. Vrátí se do práce a neví, co mu bylo.
Tu apku jsem si stáhla už tak 3 týdny zpět a potom jsem to zrušila, když jsem zjistila, že mobil nikam nenosím.
barbucha Lamicka no já si taky právě myslim, že je to blbost - kor když se tady chystá ta chytrá karanténa... v Praze snad příští tejden... Renusatko v Brně už vám běží, ne?
Já si to aktivivala, ještě než se začalo mluvit o chytré karanténě, v tý chvíli mi to smysl dávalo. Ale píše mi to, že jsem nikoho nepotkala, přestože pracuju na covidový infekci ![]()
Renusatko tyyjo, tak to s tím řidičem je dost na hlavu..!
Dnes jsem četla, jak máme přísné kritéria pro status "vyléčený", že to vezme klidně 8 týdnů, než je ve vzorku opravdu 0,- virionů. Ta studentka z Ekvádoru kupříkladu ještě není touto optikou "zdravá". Takže uvažuju: uvolní se karanténa, ale pokud to člověk chytne, byť bezpříznakově, tak jej budou držet klidně 8 týdnů doma? To je strašidelný. Jednou se vše otevře a firmy začnou fungovat a pak jim někdo zakaranténuje lidi na 6-8 týdnů..? Nepovede to akorát k tomu, že lidi se budou léčit doma a pak to budou případně roznášet dál..? ![]()
OliveOyl no oni povídali, že ta část "hlášení nakažených" se v mapách bude teprve spouštět.. Takže zatím to "bez kontaktu" píše všem..
Me stve, ze cela ta rouskova ideologie slouzi k snadnemu vybirani pokut, proste bez rozmyslu:
nedivim se, ze moji rodice si rousku boji sundat i v liduprazdnem parku....
A666 klasika...
Lamicka no jako poslouchat "protože to tak bylo nařízeno" je sice pěkný, ale když ten kdo to nařídil vlastně neví proč a každou chvíli mění názor...Populaci potřebujeme promořit. Prymula změnil názor
Souhlasím s názory, že už je to u nás úplná, přehnaná rouškománie. Nařídila bych je do veřejných, uzavřených prostor (obchody, mhd...), ale do lesa, pole ne. Riziko venku je podle všeho minimální. Nošení dlouhodobě vede ke kožním problémům, dýchacím problémům a taky k bonzáctví, udavačství a nesnášenlivosti :(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY