Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 18:51

ale mám také pozitivní pocit z vycházky!

a tím je naprosto neuvěřitelný klid.

venku jsou slyšet jen včely, ptáci, šumění potůčku...a už nic.

nad námi je letecký koridor. předtím mi to ani nepřišlo, ale vydával dost hluk, protože cca i každých 15 minut proletělo letadlo. když uzemnili letectví, chvíli mi trvalo přijít na to, proč je venku takové ticho. tak 50% tvořila právě absence letadel. 40% velice výrazné omezení dopravy, hlavně kamionů. od té doby, co je na hranicích armáda, to ještě pokleslo. a zbytek jsou hovada na motorkách a čtyřkolkách, ničící okolní lesy, kteří taky přestali jezdit, asi prostě nemají kam, nebo netuším, ale vyklidili pozice. 

kdybych nemusela do práce, budu čas trávit ležením na mezi a posloucháním těch včel, je to úžasné.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 18:52

Jiná Realita Tak těm druhým je třeba to věčné sundavání/nandavání taky nepříjemné a proto ji pro jistotu mají pořád.

A na 100m já teda ani nerozeznám člověka od kandelábru, natož jestli má roušku.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 18:54
Reakce na euridike:

Mě v té souvislosti s rouškami fascinuje jedna věc - když se na ČT24 spojí přes skype s někým, kdo je očividně doma v pracovně/obývacím pokoji - a dotyčný má roušku, přestože sedí doma...

​Myslím, že ji na ten rozhovor nasadí z principu, aby šli příkladem. A aby oni či televize nemuseli vysvětlovat, že byli sami v obýváku - spoustu lidí to nepozná.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 18:55

Pinot Noir Ja nikoho neriešim, odkiaľ si to vzala? Vyjadrila som svoj názor, že doma na záhrade sama pri práci rúško nenosím, vadilo by mi.  A ak ho niekto nosí, jeho vec. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 18:57

Jiná Realita no tak blbý pohledy by si fakt mohli nechat pro sebe, to je pravda. Jestli i na nás někdo zahlídá, že jsme bez roušky na zahradě, to netuším, protože blbě vidím

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 18:59

Jiná Realita Ty hele a nenamlouváš si to jenom? Jako neříkám, že někdo je třeba naštvaný, ale určitě ne všichni. Ony ty emoce se trochu špatně rozpoznávají, když lidi mají roušky. Já ji venku nenosím, nasazuju si, jen když mám někoho míjet. A dneska jsem potkala pána, který ji neměl, rsp. nevšiml si mě a začal si ji nasazovat až pozdě....ale řekla jsem mu, ať to neřeší. A včera se přede mnou zjevně nějaký chlápek ukryl do auta, něco opravoval před domem, já šla kolem, viděla jsem z dálky, že roušku nemá, ale přetrpěl celou dobu s hlavou v kufru  takže asi nejsi sama, kdo má podobné pocity.

slniecko To tak mají všichni, ne?

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:01

Jiná Realita To je fajn, to ticho. Tady byl naopak nezvykle rušný víkend, normálně jedou všichni na víkend na Moravu , teď trčí tady. A hezké počasí = všichni venku. Sportovní letectví též v plném proudu.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:03

Rouška mi taky vadí, proto se nechávám na běh vozit 20km za Prahu. 15 mám klid, běžím bez a potkám tak tři kolegy, taky bez a posledních 5 teda vydržím s rouškou, ale je to opruz. Když jdeme na procházku do lesa, tak ji taky nasazujeme jen když někoho vidíme. 

Na vesnici v polích bych ji taky nenosila. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:04

brrr Tak sú ľudia, ktorí majú z nákazy hrozný strach a nosili rúšku i keď ešte nebola prikázaná (SR), a pokiaľ sa niekto bojí tak, že nosí rúšku takmer všade, chápem, že sa na tých bez rúšky nebude pozerať úplne prívetivo a bude ho považovať za hrozbu. 

Ja som v Prahe, preto píšem o tom, že mi nie je príjemné, keď stretnem niekoho bez rúšky, ale ako tak čítam, zachvíľu to bude prejav boja za demokraciu či čo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:05

Jiná Realita Delam to stejne, na zahrade a kolem domu ji nemam, sousedi teda taky ne...a v prirode nasazuji az kdyz nekoho vidim. V tech chirurgickych se da krasne byt cely den a drzi na nose, ale bavlnene jsou uplne neco jineho a dusit se v tom vic nez je nezbytne nutne neminim. Ja nastesti potkavam jen tu normalni cast populace, fanaticti dodrzovaci (a praskaci) jsou asi zalezli doma. 

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:07

Jiná Realita jak jsem byla v lese, taky jsem chodila bez rousky. Natahovala jsem si satek, kdyz jsem videla blizit se lidi. Nekteri byli  rozpoznatelni v  rouskach uz z dalky, jejich vec. Nikdo se na me nesklebil a kdyby, ja jsem zadne narizeni neporusila, kvuli cizi blbosti se nebudu dusit, kdyz cerstvy jarni vzduch je tak prijemny. Poturcenec horsi Turka, se rikavalo.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:07

Jos mně ta chirurgická vadí víc, jak bavlněná

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:09

Jiná Realita Tak ono se na ty rousky nema moc hmatat, idealni je rozvazat je za tkanice a dat rovnou vyvarit, nesahat na tu cast chranici oblicej. Proto to sundavani/nasazovani neni uplne stastne. Treba sli i obci, tak si je proste nechali nasazene. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:09

Jos moora já jsem jinou než bavlněnou nikdy neměla na sobě! zrovna včera jsem přemýšlela, jaká asi je :D tak zblbá už z toho jsem, že bádám, jaké je to nosit jednorázovou roušku.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:10

Jiná Realita moora jednorazovou jsem nosila vloni doma, kdyz jsem mela chripku a bavlnena mi taky prijde prijemnejsi. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:14

Lamicka Takze asi jako muj muz, ktery ji ma uz tyden mrsklou v aute, nasadi kdyz vystupuje a pak ji tam zas necha . A vyda ji az poradnem natlaku

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:14
Reakce na Sweet Potato:

A na 100m já teda ani nerozeznám člověka od kandelábru, natož jestli má roušku.

​.... a pohoršeně pozvednuté obočí

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:16

Jos tak zalezi, kde se pohybuje. V prirode je to fuk, ale po navsteve obchodu bych byla pri manipulaci obezretna. :) 

Offline RoSa
10224 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:20

Garfie  to mě taky napadlo... já teda na někom, kdo je ode mě 20 metrů a má hadr přes hubu vážně nepoznám, jestli je nasranej nebo se na mě usmívá

ale dneska mi říkala známá, že řešili "incident": jeden podnájemník (ne vlastník) uspořádal pro své známé (partička cca 5-7 lidí) na společné zahradě náležející k jejich malému bytovému domu grilovací párty... a teď: roušky ano či ne? a je to nepovolené srocování více než 2 lidí?

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 05. dubna 2020 19:20

Lamicka ale kdyz v lese kolem tebe neni nikdo, kdo by kaslal, snad na tom hadru zadny bacily krome mych ani byt nemuzou? Takze kdyz si na ten satek saham, je to celkem jedno. Pokud jsem prosla ulici, kde byli 2 lidi 10 mmode me, taky si myslim, ze nic moc nebezpecnyho nenastalo.

Kdyz jdu z obchodu, strcim hadr do igelitaku a umeju si ruce dezinfekcnim gelem, ktery vozim v aute.