Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:54
Reakce na Catherinne:

A horníci furt jedou, v tom jejich prostředí...

​Horníci se každé dva rydny testují, takže to tam není zas taková hrůza. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:55

0zero7 drželi jsme a držíme opatření , jsme velká knihovna.na jaře se nevědělo , co s knížkami,  karantenovat ,čistit? ale tohle se ukázalo jako bezpečné. Teď se střídáme půl na půl, údržba fondu v  knihovne, agenda doma, abychom se nepotkávali.otevreno jsme měli naposledy ve středu 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:56
Reakce na 999:

Jak to, že už zase čekáme na tiskovou konferenci vlády? Neměli se sejít až zítra?

​sice ještě nejsme země, kde zítra již znamená včera, ale když zítra znamená dnes, je to taky pokrok

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 17:59

Emerald Díky

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:00

OliveOylJá si furt říkám, že to nebudu sledovat a stejně mi to nedá.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:03

Jos K tomu Izraeli - jejich tvrdý lockdown připomínal to co jsme tu měli na jaře. Např. z uzavření podniků byla spousta výjimek (ostatně to by jistě bylo i u nás a nešlo vždy jen o kritickou infrastrukturu), vycházení do 500 m a mohli jít normálně ven si zasportovat, jen museli dodržovat to,aby se pohybovali do 500 m od domu. Dojíždět do práce, jít k lékaři, do obchodu dovoleno (dodržování odstupů, u vchodu do obchodu ochranka, která to tam organizovala, aby tam lidé nechodili v neomezeném počtu). Chtěli zamezit tomu, aby se mezi sebou mísili lidé z různých částí měst a jezdilo se např. na návštěvy do jiných měst. Tento týden otevřeli školky, od příštího týdne se otevírá 1. - 4. třída, žáci budou rozděleni do malých skupinek.

Byli na tom podobně jako my, teď mají něco kolem 550 Covid pozitivních lidí denně a očekávají, že pokud by se čísla začala zvedat, že se lockdown bude opakovat. Snaží se ty uzávěry vychytat tak, aby fungování ekonomiky dusili co nejméně.  A mimochodem o České Republice se tam ve zprávách teď mluví hodně.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:03

ionicera drsny ty zazitky co mas ve svym obchode, uff. 

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:05

nika to je fajn, ze se tam jeste dostanes.

Černá kočka o CZ se mluvi hodne ted vsude ve zpravach

Offline nika
685 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:10

0zero7 tak do práce se zatím může.ja dojizdim vlakem asi hodinu, teď bývám v kupé sama a potom MHD ,ta teda byva dost plná, na provoze jsem sama, zítra bude zase kolegyně, také vybíráme návratové boxy, které jsou  na rozdíl od jara v provozu 

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:15

0zero7 To je super ta komunikace kanadské vlády (nebo samosprávy?). To by se mi líbilo.

Tady je kromě jiných věcí strašná i ta komunikace státních organizací. Spousta lidí se v tom vůbec neorientuje. Třeba někteří lidé vůbec neví o čem jim ta vláda vykládá (exponenciální růst, lock down, PCR testy, antigenní testy, clustery), nejednotná pravidla v tom kdy končí karanténa, někoho na test na konci posílají, někoho ne, někoho posílá na testy Hygienická stanice, někomu Hygiena doporučí kontaktovat praktické lékaře, ti někdy žádanku vydají, někdy dělají drahoty  a příspívá to asi dost k tomu, že lidé ty opatření dodržují tak jak to vidíme. Když člověk, který cítí, že má nějaké zdravotní  potíže, ale nemá od firmy možnost remote working ani neschopenku od PL tak jde do práce atd.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:20
Reakce na ionicera:

​Myslím, že to dáváš do extrému. Strašně záleží, v jaké skupině se pohybuješ. Já v té, kde se to snaží ochcat dost velké % . Nikdo by samozřejmě neudával dusícího se dědečka. A teď mi řekni, co uděláš se dvěma občankama ruské národnosti, které ti nakráčí do obchodu bez roušky, okázale tě ignorují a baví se jen mezi sebou? Dokud tu nebude alespoň hrozba nějaké pokuty, bude to některým lidem úplně jedno. Protože- a teď je spousta důvodů, co jsem se dozvěděla v krámě- od je to jen chřipečka, je to manipulace na odlákání pozornosti, stejně se musíme promořit, potí se mi brýle, moje dítě to nesnese, my taky můžeme jít jinam, jste rasista, abyste tu náhodou nechytli AIDS, vo co vám jde..........a další  a další. Kdybych seděla doma a šla max na procházku, mám asi stejný názor jako ty. 

A smutné je, že se vlastně moc nemůžou bránit i lidi, kteří to dodržovat chtějí. Říkala mi kamarádka, jemná a tichá osoba, jak obsluha ve zdravotních potřebách si povídala o tom, jaký jsou roušky nesmysl, že oni to nosit nebudou. A řekla jim něco, když ona jediná s rouškou tam stála na zaplacení? - ne, protože prostě nesebrala odvahu. 

​A myslíš, že ta pokuta ty lidi přesvědčí, že se nejedná o chřipečku? Možná to některé donutí si tu roušku nasadit, ale důležitější je, aby to pochopili, to je to, co tvrdím. Agrese plodí jen agresi. Pokud je seřveš, tak tě nějaký magor třeba napadne. Pomůže to něčemu?
Máš pravdu, teď si sedím doma v klídku. Ale jen proto, abych tomu pomohla. Můžu jezdit do práce a věř, že bych raději. Na jaře jsem byla doma 3,5 měsíce a už mi z toho hrabalo. Práce, vaření, škola, bez sociálních kontaktů... Taky myslím, že v práci v kanceláři s více lidma je větší riziko než ve většině obchodů, kde se lidi chvíli otočí, alespoň statistiky to potvrzují.
Ale nemá cenu fňukat a trumfovat se, kdo je na tom hůř. Nejhůř jsou na tom sestry a doktoři.
A co bych dělala na Tvém místě? Nasadila si respirátor, protože lidi nezměníš a Ty jim to nevysvětlíš, na to nemáš páky. A můžeš zkusit volat policajty, třeba bude více lidí nosit roušky? Myslíš, že to sníží nákazu? Podle mě to jen bude vyvolávat větší agresi ve společnosti, bude více nepokojů a pokoutného obcházení.
Zlobíš se, protože nepřemýšlí všichni jako Ty. Já vím, že máš pravdu, že se musí nařízení dodržovat, abychom to neodnášeli všichni delší dobu, ale lidi jsou různí.
Jo a navíc hrozba pokuty tu je, toto můžou policajti normálně pokutovat. Takže co by bylo podle Tebe řešení, zvýšit ji z 10 tis na 50? A když to nepomůže?
Dělalo se mi z toho na jaře zle, jak někteří bonzovali na sousedy, že nemají roušku na balkóně.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:51

To zas bude dneska sichta

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:55

Toto je výstižné: A oháněl se u toho fotkou lidí z trhu na pražské náplavce, jehož konání vláda sama povolila.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:56

Černá kočka Ty jo, to jsou hodne pekny cisla.550 denne. No uvidime. Ja se teda mesic bez socialnich kontaktu a vetsich vychazek pujdu asi zastrelit, ale tak aspon o jednoho prenasece mene! Ale muzu vlastne teda volat asi pres plot na sousedy a tak. Ja na tu karantenu nejsem stavena.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 26. října 2020 18:57

razorblade Dáš nám sem potom shrnutí? Já už na to dnes nemám mentální sílu, radši jdu žehlit.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 26. října 2020 19:01
Reakce na 0zero7:

​omg fakt? Ja to tady ctu, to je sila. tady jede HO od brezna porad, kdo nechce tak nemusi do office vubec, statni sprava atd vsechno z domu, pokud to neni klientska prepazka, firmy atd to uz vubec nechodi do kanclu, ja chodim v pondeli jen, kdyz chci (je to fajn) a z 25 je nas tady 5 v mega kanclech. To me FAKT stve ze v CZ je to takovej problem, to maji strach, ze ti lidi nebudou pracovat? Nebo nemaj hardware? Ja praci udelat musim, kdybych neudelala, je to hned videt. Na hlavu, fakt!!! 

nonemyprosimte, s tema nahradama, jakoze lidem plati min, kdyz jsou na HO? a nebo myslis nahrady, kdyz je nekdo doma kvuli detem treba a nepracuje? Jsem zmaten, pac citujes HO

​V CZ se bohužel pořád jede představa, že na HO se každý fláká. Druhý extrém je, že zaměstnanec na HO je k dispozici neustále....

Já to nechápu, můj bratr programuje na píchačky jasná práce, co se dá dělat z domova a je důležitý výsledek......

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 26. října 2020 19:02

Černá kočka no budu ho muset sepsat, tak si ho pak najdete... sem uz ho nedam, protoze akorat tak padnu za vlast :D

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 26. října 2020 19:11

razorblade Dlooouhej den. Tlapkám. Pevné nervy

ČT24: Pražská VFN varuje před podvodnými SMS zprávami o výsledků testů na covid-19. Chodí i lidem, kteří na testu nebyli. Podle VFN jde o hackerské útoky. 

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 26. října 2020 19:12

razorblade A to si vem, ze tam aspon nemusis fyzicky byt. Ja ty politicke od nas lituju, jak tam musi tvrdnout. Holka, ktera tu vladu vetsinou dela, si ted odfrkla jen diky tomu, ze byla v izolaci ( nastesti bez priznaku ).