Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 28. října 2020 09:38

Sweet Potato na nás si nepřijdou ani s novým ministrem!

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 28. října 2020 09:46

999 Já to taky nesleduju nějak urputně, spíš jen ze zvědavosti jak ta banda začne komunikovat ohledně "rozvolňování" a hlavně následujícího období. Na to jsem opravdu hodně zvědavá. Jestli se jenom spolehnou na to, že už jsme stejně promoření, tak to pustíme, nebo bude nějaký smysluplný plán

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 09:53

prďola mam obavy, ze to pusti kvuli Vanocum a bude dalsi prusvih.

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 28. října 2020 09:58

Kokoska Přesně z toho mám velké obavy! Bylo by to nesmírně likvidační. Ono i ta druhá vlna dává spoustě lidí strašně zabrat, sekera v rozpočtu jak blázen, a obávám se, že ty radikální nálady by velmi rychle mohly nabrat na síle.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:10

Mám dotaz k datum - lékaři a nemocnice hlásí pocty c+ pacientů, které mají UZIS a ten je dává dohromady? A hygiena si vede vlastní statistiku?

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:19

MP Meri ne ty data tam posílají laboratoře. Hygiena měla data zpožděná, byly doby, kdy měli o 30% méně než laborky, což je teda celkem průšvih. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:31

999

Ten exponenciální růst je důležitý proto, že se ta funkce chová tak,že dlouho klid a pak to zdánlivě najednou vystřelí ( a tak deseti epidemie vždy). vzhledem k tomu, že balancujeme na hraně je ale problem jakýkoliv růst, teď se uz asi projevila ta první opatření 

Jinak z matematického pohledu bude  křivka nakonec logistická. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:32

continuity A kam to tedy posílají praktičtí? Hygieně?

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:37

MP Meri to nevím, ale prakticky si testy sám nedělá? Pokud tam nebyl test, jenom příznaky, tak se bojím, ze nemocni nikde poradne evidování nejsou, ani se netrasuji. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:43

continuity praktik testy nedělá (a je ve hvězdách, jestli dělat bude, ty antigenní). jen s příznakama tě ani nikde evidovat nemůžou, když to není potvrzený, ne?

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:49

A ted si vemte to mnozstvi bezpriznakovych... zajimalo by me, kolika % populace virus doopravdy prosel. Jsou odhady, ale da se to vubec odhadnout?

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:56

moora no ale praktici v dobách chřipkových epidemii respirační infekce hlásí. Navíc u některých těch specifických příznaků je to dost jasne nebo treba v prípade, že má pozitivní test rodinný príslušník. Kdyby se ty informace hlásili a někdo by to nějak zpracoval asi by se to využít dalo.

No každopádně nefungují jiné věci. Vcera si stěžoval na twittru někdo ze záchranky nebo LSPP, že jim tam chodí lidi, které praktik nikdy neviděl a rovnou in řekl, že když se jim přitíží mají jít na pohotovost. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:57

MP Meri to je ale celkem staré, ta rezerva těchto lidí už je ve špitálech vyčerpaná. Myslím si,že už to z větší části vyskladnili

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. října 2020 10:58

MP Meri tak ale co s nimi? Praha 4 má největší kapacitu sociálních ústavů, z nich se rekrutují ti covid+ bezpříznakový, ale zpátky si je ty ústavy vzít nemůžou, protože jsou to osoby stále ještě potenciálně nakažlivé. A zároveň v naprosté většině případů to jsou současně lidé nesoběstační, co tu péči potřebují tak jako tak. Takže je ten článek trochu zavádějící.

Navíc v Thomayerce by zůstal dobrovolně hospitalizovaný fakt jen blázen.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:00

Kokoska to se da udělat zpetne tak, že se provedou testy na protilátky s nějakým normálním statistickym vzorkem ( tedy ne tak jak doposud, přijďte, kdo chcete test). 

Dnes jsou to odhady 5-15% populace. Závisí s jakou spolehlivosti. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:00
Reakce na continuity:

Vcera si stěžoval na twittru někdo ze záchranky nebo LSPP, že jim tam chodí lidi, které praktik nikdy neviděl a rovnou in řekl, že když se jim přitíží mají jít na pohotovost. 

​já mám pocit, že je to doporučovanej postup z MZ (že když se ti přitíží, máš rovnou volat záchranku)

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:01

Jennyfor no vyhrožují,že je pošlou do těch Letňan. Nevím jak to vypadá v Thomayerce, ale aby na to ještě nevzpomínali se slzou v oku. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:05

moora no to je pěkné, přetížené spitaly a prakticky se zrusi primarni péče, takze na pohotovost kromě covidu běží i všechny anginy. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:07

continuity Nebo se mu vůbec nedovolali. Nebo se k němu nemají jak dostat. Je to problém.

Jestli taky sleduješ @bazilis (jezdil se ZS, teď je na ARU), pro mne věrohodný zdroj. Teď psal o kolegovi, který byl tři týdny dost nemocný, opakovaně pozitivně testovaný a protilátky mu teď nenašli žádné.