Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 28. října 2020 13:30

Kokoska 

U nas byly donedavna, nez prakticky zatrhli to vychazeni, straslivy skrumaze na skejtackym hristi. Fakt desny, omladina se tam skoro nevesla, rousku nemel ani jeden z nich... tak ale je to na cerstvym vzduchu a jsou mlady a vetsina fakt jenom jezdila, zadny posedavani. To samy na basketovym hristi, tam to jelo az do noci anzto se nezamyka. No ale neco delat musej, takhle bude konecnej dusledek to posedavani po lavickach, beztak to nelze ohlidat... a pohyb nebudou mit zadnej coz k posileni kondice a imunity moc neprispeje.

Ostatne se domnivam, ze dokud nebude vakcina (dostupna pro vsechny), vselika opatreni nam moc nepomuzou. Kazdej at se chrani sam jak muze, to je bez debaty... ale spolihat na novyho ministra a vubec tuhle vladu je cesta do pekel, eh, spitalu... potazmo krchova.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. října 2020 13:51

barbucha já to taky tak vidím. Začíná to být prostě na individuální zodpovědnosti. Žádný nařízení shora nepomůžou, když si to člověk nevezme za svý, stejně se to dá očůrat.

Takže prostě část se promoří a ti, co se snaží ochránit sebe i druhý budou muset vydržet trochu dýl, než nás třeba spasí ta vakcína a nebo taky ne. Tomu spolku nahoře už nevěřím vůbec nic. 

Jedině že ty čísla začínají vypadat paradoxně trochu nadějně.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:04

Kokoska Na papírové neschopenky se dg psala jako číslo a na eneschopenky se asi píše taky.

Jen nevím, jestli to ten systém pak umí vygenerovat a spočítat. Asi ne.

Offline Aranel
6680 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:05
Reakce na Pavlena:

Jiná Realita ne ze bych nutne resila lyze, ale my lyzovali v dubnu na Pradedu (cerstve otevreli venkovni sportoviste) a paradoxne me tam ta rouska s*la nejmene v porovnani s pouzivanim vsude jinde. Treba taky narod presedla na bezky...  

​To asi nepřesedlá - v březnu v první vlně zakázali vyjíždět rolbám. Na free-běžky chodí jen opravdoví nadšenci...

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:06

Jennyfor Mam jednoho kolegu, ktery je  podle me proti narizenim tak nejak z trucu jako male dite. Vcera  hrozne nadaval na omezeni vychazeni v noci a jak ho to omezi a kdyz jsem se ho ptala jak casto chodi v tuto rocni dobu v noci na prochazku tak rikal, ze nikdy.A uz nenosi ani tu zaclonu, uz je zima tak ma na krku ten salovy tunel, ktery si pri ceste na zachod natahne pres nos.

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:16

Bledule uz dlouho se to nepsalo, aspon ne na ty dily, ktere dostane pacient do ruky. Je mozny, ze ta cast, ktera sla na socialku, tu kolonku mela, ale spis myslim, ze ty posledni verze ne. Byly kolem toho nejake dohady, ze dg je vpodstate lekarske tajemstvi a nema to kdo co videt. E-neschopenka nema dg urcite. Do vyuctovani zdravotni pece se dg pise, ale to se nikam papirove nepredava. Tam je ta dg v nekterych pripadech nutna pro vypocteni ceny napr. hospitalizaci, tzv. DRG system (zjednodusene receno).

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:16
Reakce na Jennyfor:

MP Meri tak ale co s nimi? Praha 4 má největší kapacitu sociálních ústavů, z nich se rekrutují ti covid+ bezpříznakový, ale zpátky si je ty ústavy vzít nemůžou, protože jsou to osoby stále ještě potenciálně nakažlivé. A zároveň v naprosté většině případů to jsou současně lidé nesoběstační, co tu péči potřebují tak jako tak. Takže je ten článek trochu zavádějící.

Navíc v Thomayerce by zůstal dobrovolně hospitalizovaný fakt jen blázen.

​Škoda je, že v ČR fungují lázně víc jako otely (co vím). tady v Německu se do lázní posílá poměrně záhy po zákroku a normálně jsou tu lékaři na "hoteluů, sestry, normální péče. Dovedu si představit, že je to ideální místo kam poslat nakažené co jsou z nejhoršího venku na doléčení dokud jsou ještě infekční (a jako bonus mají lázně do čeho píchnout). Ale nevím, jestli by to zrovna v ČR fungovalo........

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:17
Reakce na Sweet Potato:

continuity Nebo se mu vůbec nedovolali. Nebo se k němu nemají jak dostat. Je to problém.

Jestli taky sleduješ @bazilis (jezdil se ZS, teď je na ARU), pro mne věrohodný zdroj. Teď psal o kolegovi, který byl tři týdny dost nemocný, opakovaně pozitivně testovaný a protilátky mu teď nenašli žádné.

​Já teď slyšela Vinohradskou 12 s rozhovory s lidmi z první linie a jeden zdravotní bratr pracující na Bulovce tam říkal, že se personál na jaře dost promořil (měli dost nemocných) a dneska už nemá protilátky nikdo

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:21

Černá kočka Na to nadava i moje mama, ktera nechodi nikam ani ve dne. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:22

Já jsem se učila lyžovat už v době, kdy žádné hospody na sjezdovkách nebyly ( casto teda ani rolby).normálně jsme nosili batoh a trošku s čajem. Takže za mě, pokud neotevrou hospoody na sjezdovkách tam mi to nevadí a když to z lyží vypudí lidi, kteří bez hospody nevydrží ani půl dne, tak to možná nakonec uvítám

Aranel říkáš, že nastal čas na backcountry běžky? Zvažuji je už léta.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:24

A666 Ale v CR zatim lazne funguji pro normalni pacienty, takze posilat tam covid pozitivni pacienty by ted neslo. Navic toho stredniho zdravotnickeho personalu tam neni tolik, aby byli schopni poskytovat celodenni peci vetsimu poctu nesobestacnych pacientu a o tech se tu predpokladam bavime.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:26

A666 otázka od osoby, která o tom, jak funguje vakcína, houby ví - pokud je zřejmé (už jsem to četla víckrát), že po prodělaném covidu protilátky velice rychle mizí (myšleno v řádech měsíců), jak pak může fungovat vakcína?

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:28

continuity a na zachod jste chodili za smrk? Ne ze by to neslo bez hospody vydrzet, jen je to otrava a trochu komplikace, kdyz ani teplou veceri si nikde nedas. 

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:31

Jiná Realita tu vakcínu pry lze udělat, aby fungovala jinak. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:32

Kokoska Je pravda, že už jsem nemocenskou dlouho neměla.

Online continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:33

Kokoska no na záchod do lesa. My teda jezdívali na otočku ráno tam a večer zpět. A i když jsme byli někde, kde ta hospoda náhodou byla, tak to lyžování byla tak drahá kratochvíle, že sme tam na jidlo nikdy nešli. To jsem začla provozovat až s dětma. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:35

Hele, jen technická, asi není problém se objednat na testy bez žádanky, že jo? 

Včera už jsme to nestihli, dnes doktoři neordinují, zítra zavolám v pracovní dobu....a termíny mizí. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:37

continuity lesy ale nejsou veřejné záchodky a pokud už někdo tam jde, tak leda jako poslední záchrana, ne že se bude automaticky počítat s tím, že si budou desítky nebo stovky lidí chodit ulevovat do soukromého lesa nějakého chudáka, který bude mít smůlu, že bude sousedit se sjezdovkou. být majitelem, tak bych byla fakt hodně naštvaná.

ale to fakt teoretizujeme, ani netuším, jestli by to vůbec mohla povolit hygiena, placenou sjezdovku bez záchodů.

Offline Aranel
6680 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:37

continuity Jo! (Ještě sníh teda musíme někde sehnat)

Kokoska Za smrk si občas pamatuju i já, ale je třeba poznamenat, že to nebylo mezi tisícovkama lidí na ledovci.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 28. října 2020 14:37
Reakce na Jiná Realita:

A666 otázka od osoby, která o tom, jak funguje vakcína, houby ví - pokud je zřejmé (už jsem to četla víckrát), že po prodělaném covidu protilátky velice rychle mizí (myšleno v řádech měsíců), jak pak může fungovat vakcína?

​Tak proti chřipce se taky očkuje každou chřipkovou sezonu

Ale nejsem odborník na biologii........