Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:10

continuity Vyskladní. Jo to sedí. 
tak co já tam viděla, tak si proti těm minipokojíkům se 4-6 lůžkama na odděleních následné péče můžou akorát polepšit. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:10

continuity Myslím, že praktici, když vypisují nemocenské, tak tam udávají diagnózu a ty lístky se posílají na pojišťovny nebo i na sociálku. To se pak snad spočítat dá,kolik je vypsaných nemocenských.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:11

Kokoska Myslim, ze jen odhady a u tech asi zustane. Uz tu parkrat nekdo psal, ze ty protilatkove testy maji pomerne malou vypovidaci hodnotu. Protoze u rady lidi, u bezpriznakovych zvlast, zvladne tu infekci zlikvidovat bunecna imunita, na tvorbu protilatek nedojde nebo v minimalni mire. Bunecna imunita je u virovych infekci tohoto typu vlastne dulezitejsi nez protilatkova. Otestovat ji je drahe, slozite, bezne se to neprovadi.

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:13

moora continuity na pohotovost se ma volat, ne hned jit, mimo ordinacni hodiny praktika, je to napsany i v pokynech e-rousky.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:13

Sweet Potato tak zas to bude mit nějakou spolehlivost, jako všechno, ale statisticky to nějaký vstup poskytne. To je princip těch statistických metod, víme, že jsou ve vstupech chyby, ale dá se s tím pracovat. 

Ten argument: "mě se stalo něco jiného", je úplně nerelevantni, nebo to na výsledku šetření nic nezmění, už je v tom zapoctenej. 

@bazilis je super,

včera bohuzel oznámil, že přestává twitovat simmar, ten byl taky fajn.

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:15

Bledule listky uz se snad neposilaji, jsou e-neschopenky. A ani na papirovy neschopenky se myslim nepsala dg? 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:15

Bledule no důležité je,že ty lidi dnes nikdo nepočítá. Alespoň o tom nevím. 

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:21

continuity

Neco o diagnozach a poctech nemocnych by se z dat od praktiku dalo vycist z účtů, ktere posilaji pojistovnam, tam se uvadi dg zakladni i vedlejsi, je tam vek pacienta, pohlavi... a uctujou i laborky, tam jsou ty udaje taky.

Jenze se davky uctu posilaji mesicne, takze by to nebyl okamzity obraz, jen pak zpetna statistika.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:26

Kokoska no uvidíme, jestli na to dojde. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:26
Reakce na Kokoska:

prďola mam obavy, ze to pusti kvuli Vanocum a bude dalsi prusvih.

prďola Kokoska ale když to kvůli vánocům nepustí, tak se jim taky může začít bouřit obyvatelstvo, které asi konečně pochopí, že právě začíná obrovská ekonomická katastrofa. 

a navíc, ať to pustí kdykoli, a jednou budou muset, a to dřív, než za půl roku, tak se to okamžitě začne rozjíždět znovu, protože ať nechají jakákoli menší omezení, lidé je budou dodržovat čím dál méně a obcházet čím dál více. a bude čím dál větší zima, a bude před jarní chřipkovou epidemií. 

zajímalo by mě, jestli povolí otevření lyžařským center. nepovolí - hluboá nespokojenost národa závislého na lyžování. povolí - vesele promořujeme. pobavilo mě prohlášení nějaké osoby z tohoto prostředí, že se připravují, že budou muset lyžaři nosit ve frontě na vlek apod. roušku...(hahaha). 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:27

continuity Jennyfor Já vím, že je to starší článek, ale právě přemýšlím, kam ty lidi vymístili. Letňany jsou pokud vím prázdně, tak je tedy lifrují zpět do zařízení ? Samé otázky.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:29

Jiná Realita no lyžařské areály jsou celkem silná lobby. To není ani národem, ale vlastní to fakt bohatí lidé. 

Jinak pokud to rozumne stavíme a bude dobře fungovat testování a karanténa, tak by to taková hrůza být nemusela. A potřebujeme data od těch dětí. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:31

Jiná Realita ne ze bych nutne resila lyze, ale my lyzovali v dubnu na Pradedu (cerstve otevreli venkovni sportoviste) a paradoxne me tam ta rouska s*la nejmene v porovnani s pouzivanim vsude jinde. Treba taky narod presedla na bezky...  

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:32

Jiná Realita vzdycky to bude vyber mezi rostoucim poctem nakazenych a propadajici se ekonomikou, pokud lidi nebudou dodrzovat aspon nejaka omezeni. Chripkova epidemie by se nemusela projevit tak moc jako jindy, pokud se budou nosit rousky. A ve fronte na vlek nevidim duvod, proc si ji nenasadit. Bud budes mit tu chvili rousku nebo proste na ten vlek nepujdes, jednoduchy. Spis vidim ty sedanky snowboardistu na svahu a vybavujici se skupiny lyzaru, to je vzdy a vsude.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:34

Kokoska v Rakousku už rikali, že nepovolí vůbec apres ski. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:34

continuity Jo, jasně, nejde mi ani tak o statistiku, jako co to může znamenat - buněčná imunita? 
Simmar je úžasný, škoda, že už nebude psát, ale chápu jeho rozhodnutí.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:36

Sweet Potato nebo prostě chyba testu, je dost velka. Kdyby mu ty protilátky nabrali ještě jednou, tak mu třeba vyjdou. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:47

Sweet Potato Dost pravdepodobne bunecna imunita a protilatek treba tak malo, ze jsou pod rozlisovaci schopnosti testu. Ale to vubec neznamena, ze ten clovek neprodelal a neni na nejakou dobu imunni. Jen jako darce plasmy je marnej. Imunita proste neni jen o protilatkach...proto ta plasma asi pomaha, ale zazrak to neni. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:47

Kokoska já asi nevěřím, že by tam tu roušku lidi nějak zásadně správně nosili.

ale nejde o roušky, spíš o principy. pokud povolí lyžaře, tak už budou muset povolit hodně jiných věcí, aby dál neštvali občany. těžko by někdo obhájil otevřené lyžovačky a zavřené školy, zavřené trhy, zcela zavřené restaurace, zákaz nočního vycházení, omezení sdružování lidí na dva. těžko budou moct chtít vyžadovat nakupování ve dvou, když budou někde jezdit skibusy. 

protože lyžování je zcela zbytečná kratochvíle, která by měla přijít ke slovu jako snad úplně poslední rozvolnění.

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 28. října 2020 11:49

continuity coz mne osobne vubec nevadi, ale spousta lidi bude nastvana. Nevim taky co treba ty hospody na sjezdovkach. Za hezkeho pocasi se da sedet venku, ale kdyz je hnusne, je to nacpany, fakt hlava na hlave v malym prostoru a u jidla nikdo rousku mit nebude. A bez jidla a piti cely den to taky moc nejde.