Jiná Realita Určitě ne. Dneska už se zázemí dělá, počítám, že když nebyly rolby a vleky, tak za a) lyžoval zlomek lidí co dneska, b) se to stejně nedalo moc dlouho vydržet ![]()
A člověk překvapivě hodně vypotí.
Jiná Realita Určitě ne. Dneska už se zázemí dělá, počítám, že když nebyly rolby a vleky, tak za a) lyžoval zlomek lidí co dneska, b) se to stejně nedalo moc dlouho vydržet ![]()
A člověk překvapivě hodně vypotí.
A666 Ale v CR zatim lazne funguji pro normalni pacienty, takze posilat tam covid pozitivni pacienty by ted neslo. Navic toho stredniho zdravotnickeho personalu tam neni tolik, aby byli schopni poskytovat celodenni peci vetsimu poctu nesobestacnych pacientu a o tech se tu predpokladam bavime.
Proto jsem psala, že si myslím, že v ČR to tak nepůjde......
Jinak já chápu fungování lázní pro pacienty, kdy by odklad pbytu znamenal snížení jeho efektivity (třeba po gynekologických operacích). Co nechápu jsou různí samoplátci a spol.......
continuity díky.
ono totiž je pěkné, že vakcínu i třeba mají, ale s ohledem na to, jak dlouho, tak mi přijde, z laického pohledu, že nikdo v podstatě neví, jestli bude účinkovat aspoň půl roku...
Aranel ale to je myšlenka postavená na naprosto teoretické a trochu ironické úvaze, že zázemí samozřejmě je, ale s ohledem na zákaz sdružování by ho zakázali.
A666 nj, ale to by jednak znamenalo, že by se lidi vlastně nově měli každou sezonu očkovat proti obojímu, nebo si vybrat, nebo že by byla jedna vakcína účinná proti obojímu? ale spíš jsem myslela, jestli to vůbec vydrží aspoň tu jednu sezonu - naočkuješ se v září, ale potřebuješ, aby to vydrželo až třeba...do března. a protože tak dlouho vakcínu nikdo nemá, tak to vlastně pořád nevíme jistě?
Mě přijde, že se dlouhodobě ukazuje, že nejdůležitější je to důsledné trasování, které navíc skoro nic nestojí (v kontextu toho, kolik nás stojí to ostatní). Vyplývalo to i nějakého toho grafu, co sem kdosi dával, že jakmile hygiena přestala stíhat trasovat v půlce srpna, tak ten průser začal nebírat na obrátkách. Trochu z toho víním Rážovou a zkostantělé úředníky z hygieny, kteří prostě zbytečně dlouho razili ten názor, že obvolávat může jen hygienik a kdesi cosi. Než se tohle podařilo prolomit, už bylo prostě pozdě a přerostlo jim to přes hlavu.
No, tohle se ví už měsíce, Honza Kulveit na to upozorňoval od léte. No a co z toho? Nic ![]()
A666 nj, ale to by jednak znamenalo, že by se lidi vlastně nově měli každou sezonu očkovat proti obojímu, nebo si vybrat, nebo že by byla jedna vakcína účinná proti obojímu? ale spíš jsem myslela, jestli to vůbec vydrží aspoň tu jednu sezonu - naočkuješ se v září, ale potřebuješ, aby to vydrželo až třeba...do března. a protože tak dlouho vakcínu nikdo nemá, tak to vlastně pořád nevíme jistě?
Já si doveu v budoucnu představit kombinované vakcíny na chřipku a covid (už dneska jsou na tu chřipku mixy více kmenů).
Podle mého hlavně ty vakcíny zabrání rozjetí epidemie ve velkých obrátkách, pak se to může nakombinovat s tím testováním a trasováním ![]()
A jak psala continuity, oni vývojáři vakcín mají určitě různé triky v rukávu, jak tu imunitní odpověď vybudit co nejideálněji.......
Jiná Realita proto se ty vakcíny testují. Upřímně imunologie je tak komplikovana věc, že nějaký laicky zdravý rozum vůbec nefunguje.
vakcína kvůli chřipce je každý rok potřebna kvůli tomu, že ty chřipkové viry velmi mutuji, na rozdíl od corovaviru, které mají dokonce nějaké samoopravné mechanizmy.
A666 Na jare se myslim o vyuziti lazni uvazovalo, ted by spis doslo k presunuti zdrav.personalu do nemocnic,pripadne improvizovanych nemocnic.
Wellness pobyty uz jsou zakazany. Tak nejaka volna kapacita by se urcite nasla, jenom myslim, ze by to bylo organizacne slozite a neefektivni, ale kdovi co bude za ctrnact dni, treba i na ty luzka v laznich dojde (ja porad doufam, ze na nejhorsi nakonec nedojde).
No, tohle se ví už měsíce, Honza Kulveit na to upozorňoval od léte. No a co z toho? Nic
Tak jasne ze to není nejakej objev, ale já proste nedovedu pochopit, proč se to stalo a proč se s tím něco neudělá. Jako začít teď trasovat na 100 % asi není v lidských silách, ale i tady se pořad objevují zkušenosti po kolika až dnech od pozitivního výsledku člověku zavolaji, vždyť je to úplně tragicky.
A v ty souvislosti mě překvapuje i eRouska. Kamarád do ni zadal svůj kód a jeho ženě ve společné domácnosti přišlo upozornění až několik dni na to. Ze nestihaj lidi ještě chápu, ale i aplikace? Co na tom jako několik dni chroustala? (eRouska nás samozřejmě nespasí, ale tak je to další kus skládačky)
Tak jasne ze to není nejakej objev, ale já proste nedovedu pochopit, proč se to stalo a proč se s tím něco neudělá. Jako začít teď trasovat na 100 % asi není v lidských silách, ale i tady se pořad objevují zkušenosti po kolika až dnech od pozitivního výsledku člověku zavolaji, vždyť je ti úplně tragicky.
A v ty souvislosti mě překvapuje i eRouska. Kamarád do ni zadal svůj kód a jeho ženě ve společné domácnosti přišlo upozornění až několik dni na to. Ze nestihaj lidi ještě chápu, ale i aplikace? Co na tom jako několik dni chroustala? (eRouska nás samozřejmě nespasí, ale tak je to další kus skládačky)
Hele já o tom přemýšlím od léta. A proč se to stalo je jednoduché - prostě se odpovědní samolibě utvrzovali,ž e jsme super a zvládli jsme to a nic už nám nehrozí. Plus rigidní systém.
Existuje zpráva s 26.5. s doporučeními pro přípravu na 2.vlnu. Nezrealizovalo se téměř nic.
Add erouška - fakt netuším, ale laicky si dovedu představit, že telefon, který je s tím druhým v kontaktu velmi často, není prioritním příjemcem, protože se předpokládá, že se to dotyčný dozví tak jako tak napřímo - ae to je jen můj dohad (i aplikace se musí optimalizovat na výkon). Erouška je cenná hlavně v informování náhodnějších kontaktů, na které by si dotyčný třeba ani nevzpoměl. Ale samozřejmě i aplikace nemusí stíhat :D Záleží, jak je vše dimenzované.......
Garfie Jasně, objednej se dopředu
Jinak podle některých odborníků a já s nimi souhlasím asi bude nutné pro zvládnutí epidemie hlavně synchronizovat a koordinovat opatření po celém Schengenu a zavést unijní covidovou politiku závaznou pro všechny. Protože s otevřeným schengenem si nemůžeme dovolit vlny procházející postupně státem za státem. Taky je to něco, co by nás mohlo zachránit před těma našima nemehlama ![]()
A666 no to by nás mohlo spasit. Dostaneme pokyny a když budeme chtít cestovat, tak to bude muset být a hotovo.
Já jsem teda trochu překvapená, že nám pomáhají tak nezištně. Se zásilkou ventilátoru jsem čekala i doporučení k omezení. teď už to konečně nastalo, ale před tydnem to vypadalo, že dostavame pomoc od států, které mají větší omezení než my sami, co tady už prakticky tančíme na hromadě mrtvol.
No, tohle se ví už měsíce, Honza Kulveit na to upozorňoval od léte. No a co z toho? Nic
tak vojtech rikal ze hygienam cosi prikazal a ty ho poslaly do.. eh, ignorovaly a tim to zhaslo
Sweet Potato viktorka_od splavu jj, dík, já myslela, jestli to třeba při objednání nechce nějaké číslo nebo tak něco, ale už jsem nás objednala.
Garfie tak beru zpět, asi jak kde. ve špitále kde jsme byli objednaní to nechtělo nic, tam se asi kontroluje žádanka až při akci:-) ale zkusila jsem dřívější termín na známém místě:P a tam kontrolují dle rodného čísla, jestli je v systému zadaná žádanka, jinak se to nespáruje a objednávka se nedokončí
viktorka_od splavu Aha, no vidíš! :-) Naštěstí v olomoucké nemocnici po mě nic nechtěli. A ještě že jsou ty dlouhé čekačky, vůbec jsem nevěděla, že nejdřív můžeš jít až po pěti dnech od kontaku....no dozvídám se teď vůbec spoustu nových věcí ![]()
Garfie nojo, člověk se má každý den naučit něco nového:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.