viktorka_od splavu Taky si myslím, že ano. Budu odpočívat, nikam nespěchám. A Ty také! ![]()
Koronavirus
viktorka_od splavu Mne dnes volala kolegyne z prace, ze to asi ma taky a ze ji zas strasne bolela oblast kolem ledvin. Krome toho teploty, unava...Tak nevim, jestli to mam taky cekat, stravila jsem s ni cely minuly tyden.![]()
Luna Držím pěsti! ![]()
Tak my čekáme na výsledky testů. Včera manželovi během 1-2 hodin stoupla teplota z 37 na 38,8 a pak to šlo samo dolů a byl bez teploty. Teď už ho jen bolí břicho a prý játra a je unavený. Ráno volal lékaři kvůli žádance a v jednu odpoledne už byl na testech. Byl to fofr. Tak uvidíme, na čem jsme...
Paris To je super, že tak rychle! Tady se běžně čeká týden. Teď je nemocná kamrádka, už třetí týden, je na tom opravdu zle. Její rodina byla na testech až ve středu, všichni jsou pozitivní, ovšem jednomu ze synů přišel výsledek "nehodnotitelný", takže musí znovu, toho se naštěstí podařilo propašovat už na neděli (tedy za čtyři dny).
Dalia viktorka_od splavu Takže ztráta chuti není pravidlem a vysoká teplota také ne? Mám týden teplotu kolem 37, cítím se unavená a je mi blbě od žaludku. Covid mě napadl (a koho dnes ne ...), ale pak jsem tuto možnost pro nedostatek těch správných příznaků zavrhla. Teď jsem opět nahlodána.
whiskas blbe od zaludku je u nas vsem... ale bez testu vis prd
Nějak se to tu začíná rozlézat
Myslím na vás všechny a přeju, ať je průběh co nejmírnější!
viktorka_od splavu Dalia Luna i ostatní...
viktorka_od splavu Hm, když bude trvat teplota, vyrazím. Přišlo mi to jako máo přízanků na vymetání testů, ale
. Díky.
Mírný průběh se případně stejně léčí jako chřipka, že?
Lamicka Zrovna mi říká manžel, že jedna jeho známá měla covid hned někdy v březnu. Takový horší průběh, ale doma. Velký kašel, cihlu na hrudníku, teploty, čich. V září psala, že jí bohužel přetrvávají velké arytmie a potíže se srdcem, že třeba 100x za den nějaký problém, pak taky motání hlavy a těžko se soustředí, výpadky paměti. Od půlky září se mu neozvala
.
Garfie taky jsem byla překvapená tou rychlostí. Nejednalo se o žádné malé odběrové místo, ale fakultku v HK. Mají tam 2 odběrová místa. Jedno pro samoplátce a se žádankou s objednáním na čas (koukala jsem a volný termín byl na zítřejší odpoledne). Druhé taky se žádankou, ale bez objednání. To poradil lékař manželovi. Připadá mně, že o tom spousta lidí neví. Taky jsem si myslela, že to jde jen na objednání. Ani nečekal, nikdo před ním nebyl.
Ono dost záleží i na tom, z jakého důvodu se testuje. Příznakoví pacienti dříve, kontakty pozitivních až 5.-7. den od kontaktu. Ale vím, že jsou místa, kde je kapacita přeplněná a termíny jsou dlouhé.
whiskas ty příznaky jsou vážně různé, je jich spousta. Někdo jich má víc, nekdo třeba jen jeden lehký. Nebo žádný.
Léčí se jen symptomy. S testem záleží na tom, jestli si můžeš dovolit dobrovolnou karanténu ty i tvoji blízcí. Pokud můžete zůstat doma, což je vhodné, tak bys ani nemusela. Ale pokud by jste to potřebovali kvůli práci nebo dalším kontaktům, tak je test na místě.
Kvůli manželovi jsou teď kolegové preventivně doma. Já do práce taky nemůžu, dokud nebudeme mít manželovy výsledky. Nejedná se o nařízenou karanténu od hygieny, ale zaměstnavatele. Máme ji trochu přísnější.
Renusatko No tohle musí být naprosto zoufalá situace - myslím ve zdravotnictví, výpadky personálu, jak zaměstnance nahradit, že? Divím se, že jsi ještě zdravá a samozřejmě ti přeju, ať to vydrží
.
Já mám už X týdnů home office, mezi lidi chodím minimálně, nosím roušku, tak mě nenapadá, kde bych k tomu přišla.
Paris Díky za info. Jsem doma tak jako tak, přítel v podstatě taky, takže nervy mám spíše z toho, abych příapadně nenakazila třeba rodiče, až za nimi pojedu. Případně přítele, samozřejmě.
whiskas Asi stačí jít jen nakoupit. Já se ale pohybovala po Brně, jezdím na kontroly do porodnice, kde je onko ambulance. Musela jsem i na úřad něco vyřídit a všude jezdím busem, takže u sebe bych se nedivila. Příležitostí k nákaze bylo dost.
Ano, ta nevolnost od žaludku u toho být může.
Dalia Děkuju. A držím palce, ať se ten neřád od tebe (a všech dalších samozřejmě) drží dál. Dávej na sebe pozor!
whiskas Já si myslím, že ho mám. A pokud ano, tak to zatím zvládám dobře.
Také se opatruj! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY