Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:35

whiskas A to já nedělám ve špitále, nikdo nemocný z personálu u nás není. Jenže stačí ty výpadky důchodkyň. Zase já v práci strach z nakažení nemám. U nás je uvnitř každý maximálně 10 minut, větráme, máme klimatizaci s čištěním vzduchu zapnutou pořád. Spíš se divím těm lidem, kteří tam sedí v čekárně hodinu, přijdou pro recept, objednávat se a nejlépe s celou rodinou včetně vnoučat a nebo k nám cestují busem, vlakem, mhd. V práci mám občas pocit, že se vůbec nic neděje, že se lidi nebojí. Důležitější pro ně je informace že jim neřídnou kosti než strach z nákazy. Zase jsem ráda, že máme práci, protože další výpadek lidí by se nám mohl projevit na výplatách. Jen jsme si tak říkali, že když nebude chodit tolik lidí, tak tolik nepoznáme výpadek kolegyň a to se nestalo. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:35
Reakce na Renusatko:

Luna whiskas Dalia Paris Tak všem přeju hlavně zdraví.

Teď je těžké se tomu vyhnout a hlavně nikdy nevíš. U nás už starší sestry odmítly v práci riskovat (ty v důchodu), takže je to u nás hrůza. Za chvíli tam budu bydlet. 

​Děkuji a Ty na sebe dávej pozor!

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. října 2020 22:36

Renusatko teď je to fakt všude. Vidím to u nás v práci, kde je tak 800 lidí. Až jsem se divila. První případ byl asi na konci září nebo v říjnu. A pak to jelo (běžně tak přes 10 aktivních případů, 30-50 lidí v karanténě). Tím, že má nařízenou karanténu každý, kdo má jakýkoliv příznak nebo byl v kontaktu s pozitivním nebo pravděpodobně pozitivním, tak se to nešíří tam. Vždy pošlou preventivně skupinu domů. Ale právě stoupají ty počty nakažených. Vždy šlo o nakažení v rodině.

Nevím tedy jak manžel. 2 týdny je na HO (jen skočil párkrát nakoupit), v pondělí byl na pár hodin v práci. Tam bych věřila spíš, že to chytnul tam ten den. Pak byl v práci ve čtvrtek, to mu ještě nic nebylo. A večer teplota. 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:39

Renusatko To snad ne. V téhle době si chodí dřepnout do čekárny i doprovod? Tohle jsem nikdy nechápala (samozřejne, pokud není doprovod nutný ze zdravotních důvodů) a v současné době .

Offline Paris
příspěvků moje polička 30. října 2020 22:41

whiskas k rodičům bych teď vůbec nechodila. I kdyby to covid nebyl. Může to být jiná viróza. I když pravděpodobnější je teď covid.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 22:53

whiskas Bohužel ano. A většinou ještě doprovody mají připomínky, když mají odejít. Nutný je tam z 99% jen kvůli dopravě. Někdy je to i tak, že paní přijela třeba z Nového Města a do čekárny za ní přijde sestra z Brna, protože se dlouho neviděly a obě mají kolem 80. Tohle třeba chápu, ale mají se sejít alespoň venku. Někdy mi to ale hlava nebere. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:07

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:10

Paris Máš pravdu. Sice mi fakt není jasné, kde a kdy bych k tomu přišla (pokud odpovídá, že při zběžném a ještě vzdáleném kontaktu by nákaza hrozit neměla), ale nemá smysl to pokoušet. Pro jistotu už hledám lokální odběrová místa. 

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:11

Renusatko Tohle mi taky hlava nebere, ani za běžného režimu. Ty "schůzky" v čekárnách, kdy jedna osoba čeká na druhou a pak snad ještě posedět, ne

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:13

continuity Nevím, jestli je to ještě vůbec vtipné . Připadá mi, že chaos se ještě stupňuje. Takže, co tam máš dál

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:15

whiskas taky jsem to nedala do vtipů. Dnes se nový ministr taky moc nepředvedl. Asi nám nezbyde než se z toho vysekat sami.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:26

continuity Nepředvedl je slabé slovo. Takovej trapas, s počty to také prý není nejlepší, nezdá se mi jako vhodná náhradní volba. Kdyby situace nebyla tak vážná, přišlo by mi to vtipné. Ačkoli, vážná ... minulý týden mě docela šokovala osoba, od které bych takový názor nečekala. Názor ve smyslu, že celý covid je jen "fikce", nástroj pro ovládnutí lidstva. Šla jsem do kolen.

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:27

Když já mám z pana doktora Blatného pocit, že je za jeho volbou zase těžký pragmatismus Babišových poradců. To, že Prymula bral epidemii zatraceně vážně, jen prohlubovalo v lidech pocit, že to vláda tentokrát po...kazila opravdu moc zle. A protože nebylo dobré zdůrazňovat hloubku Babišova selhání, byl vyšehradskou kauzou vhodně na hodinu odejit. A teď přijde někdo, kdo bude říkat "podívejte se, vždyť ono zase o tolik nejde..."

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:43

continuity Já jsem čím dál tím víc přesvědčená o tom, že Blatný je jen další průser. A hrozně ráda bych se mýlila

Ilustrace současného stavu je víc než dokonalá!

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:50

Renusatko No popravde, ja na tohle nemyslim. Jestli neco ma prijit, tak to budu resit, az jestli to prijde. Mam pribuznou, ktera ma poskozene srdce po prechozene angine, dalsi na unavovovy syndrom po prechozene mononukleoze, ja sama jsem chrcela na plicich 3 mesice po silenem kasli v prosinci (dovezla jsem si nejakou chutovku z Londyna), az me doktor strasil astmatem. 

To nemluvim o mnoha zk***nejch nemocech, ktery na tomhle svete jsou a tezce zasahnou do zivota mnoha lidi. Nebo nehodach. Mamu pred lety srazilo auto, uz davno tu nemusela byt. 

Ted se citime fit, sportujeme, nic na sobe nepozorujeme, proc se stresovat predem?

Snad bude ta znama v poradku a jen se zapomnela ozvat. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:54

Lamicka Já jsem to nemyslela na tebe, jako že by se vám to mělo stát. Ona měla ty potíže celého půl roku. Spíš to bylo k tomu odpočívání a k tomu na co si lidé stěžují. Prostě, že to umí být pěkná sviňucha, tak nic neuspěchat. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. října 2020 23:58
Reakce na continuity:

prďola má tam strašných faktických chyb, ani nemám sílu to všechno vyvracet a rozebírat. U nás je na to rčení: Co se babe chcelo, to sa babe snilo. 

​Asi tak. Ono stačí už to Švédsko. kdo si chce poslechnout, jak to tam s těmi téměř žádnými opatřeními ve skutečnosti je, doporučuji zde: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hcGkucm96aGxhcy5jei9kYXRhL3YyL3BvZGNhc3Qvc2hvdy83ODAzODI4LnJzcw/episode/ODMyNjAxNw?sa=X&ved=0CAUQkfYCahcKEwjAv7zJ1drsAhUAAAAAHQAAAAAQHA

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 31. října 2020 04:00

whiskas Ja mam ted nejakou strevni, taky nevim, kde jsem k tomu prisla. Sestre bylo taky blbe, ale bavily jsme se spolu treba 10 minut venku? Noo tak ti preju, at je to neco podobneho a za tri dny to mas odbyty;-).

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 31. října 2020 07:15

Karja

Ja byla tento mesic hned 2x nemocna. Zadne drama, vzdy to za 1-2 dny preslo. Ale v obou pripadech z niceho nic teplota nad 38, unava, celkova rozlamanost, v tom druhem pripade se vyskytly jiste zazivaci potize. Taky nechapu, co jsem kde mohla chytnout, kdyz nebylo kde a od koho, ruce myju porad a venku se desne hlidam. Tak si rikam, ze covid asi neosefuju.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 31. října 2020 08:14
Reakce na whiskas:

Já mám už X týdnů home office, mezi lidi chodím minimálně, nosím roušku, tak mě nenapadá, kde bych k tomu přišla. 

​Hele, dcera chodí jenom občas nakoupit, ona je taková fašistka přes pravidla, a včera volala, že necítí.