Pravda je, že já si po operaci naměřila v nemocnici digitálem pod paží 34,7 a když sestra sbírala teploměry, ani se nad tím nějak nepohoršila. Dodatečně si říkám, že bych možná chtěla vidět tu zdravotní kartu :)
Koronavirus
Řvousenka Nejlepsi jsou ty bezdotykove teplomery, na jare mi do ambulance chodili pacienti zmereni pred v stupem do nemocnice a vsichni meli parametry chlapnouci mrtvoly ![]()
Řvousenka Potrefenáhusa v návodu některých těch digitálních teploměrů je napsáno, že dobře měří až od 37,0, myslím. Tj. 35 znamená, že nemáš teplotu. Měla jsem už takové aspoň dva. V porodnici mě naučili taky chvíli počkat po zapípání, někdy naběhlo i půl stupně, pak jsem zjistila, že i tohle je v návodu.
Potrefenáhusa přesně, pod paží to nic nenaměři. Tam ano. Praktikuji na děti. Akorát teploměr jsme doma někde ztratili, podezírám kočky. Co máš za teploměr? Potřebuju nový, ten náš už se neprodává.
A666 continuity A tak prof. Černý s členy ČSARIM komunikuje mailem, k tomu, že zatím není manuál schválený MZ se vyjadřuje, nějaké notičky máme, nepředstavujte si žádnou senzaci, žádný algoritmus. ALE dělá se maximum pro to, aby k vyčerpání "vzácných zdrojů" nedošlo, již nyní se pacienti přesunují v rámci krajů a bude se dít i v rámci státu.
Jak opak. píši, jde v první řadě o sesterskou práci, tam jsme si stanovili, že v případě suboptim. podmínek se toto zaznamená do dokumentace a bude přípustné určité ponížení péče. Např. každý přijatý pacient projde hygienou v takovém rozsahu, že nějaký pacient toto neprodělal třeba desetiletí.... umytí hlavy, ev. ostříhání, oholení/úprava vousů, celkové omytí, ošetření dutiny ústní, defektů, ošetření suché kůže zatvrdlých pat, nehty,... ev. odvšivení,.... atd. tak tohle by se zkrouhlo jen na ten základ. Nebo např. sestry těžce nesou, když cokoliv ušpiní povlečení a flíček o pruměru 3 mm vede k převlékání postele, tak toto taky nebude. Nebo méně písemné dokumentace v určitých oblastech....
A666 Rozhovor s Ludvíkem /nebo se Šmuclerem/ by mě vytočil spolehlivě. Ludvík si snad myslí, že to, že Motol není zahlcený je nějaká jeho zásluha a v Uherském Hradišti, že zdravotníci selhali. V čerstvé paměti mám, jak jsme se marně pokoušeli do Motola přeložit na počátku 2. vlny pacienta.
Vůbec mě překvapuje, jak některé kapacity nejsou schopny změnit názor a ani ten nepřehlédnutelný vývoj je nedonutí přiznat, že se mýlili. Např. rozhovor s primářem Votrubou z plicního ve VFN v Reflexu... viktorka_od splavu - myslím, že taky Reflex čteš?
Fiction tjo teď jsem si uvědomila že je ještě ve schránce, jak nikdo nebyl týden venku
edit - perfektní, díky!
Prave, bez jasnych kriterii je to poukaz na strasne PTSD...... Jako mit ho budou kazdopadne, ale rozdil je rozhodovat na zaklade jasnych kriterii (coz se dela treba i pro transplantace apod) anebo rozhodovats e sam o sobe.
PTSD budou jistě, už teď je po nemocnici hospitalizováno významně víc příbuzných a známých nebo zdravotníků, což na optimismu nepřidá. Ne, že by dříve něco takového nedělo, ale ne v takovém rozsahu.
PTSD budou jistě, už teď je po nemocnici hospitalizováno významně víc příbuzných a známých nebo zdravotníků, což na optimismu nepřidá. Ne, že by dříve něco takového nedělo, ale ne v takovém rozsahu.
To je mi prave jasne, tak proc alespon neeliminovat dalsi zatizeni....
Diky opet za info, to co pises dava smysl. zejmena teda ta sesterska pece, na Vinohradske 12 rikala sestra z Nachoda, jak shanela dobrovolniky napriklad na roznaseni jidel...... me je jasne, ze vsichnid elaji co muzou. Snad taky pripadne pomuze Nemecko a spol......
Vis neco ot ech americkych doktorech, kde je nasadi?
BTW bohuzel presne takhle to interpretuje Smucler, ze kde padaji na hubu je to proto, ze to oni sami nezvladli a selhali ![]()
Dobře, styl, jakým dotyčná postižená osoba popisuje průběh své nákazy, není ohromující, ale mě zaujala spíše jednotlivá stadia a příznaky, které zmiňuje. Vyšlo mi z toho, že člověk nikdy neví. Žila jsem v omylu, že Covid = minimálně vysoká teplota a byla jsem tedy realtivně v klidu.
viktorka_od splavu Souhlasím, ale vysvětli jim to, když ti vlastně nic není
.
whiskas já to tady nečtu všechno, ale předpokládam, že jestli ti není dobře, tak si byla na stěru. Jinak teda, že v dnešní masírce informacema někdo neví, že covid není nutně nezbytně vždy spjat s vysokou teplotou, je hodně zvláštní.
Ounz taky mě to udivuje, stejně jako zdejší opakované dotazy, jak dlouho nemoc trvá.
Pinot Noir No
Ounz asi tak
whiskas ani obycejnou virozu jim ted asi donest nechces? Tak jim ty potize trochu pribarvi, ted tam nejezdi a dojdi si na test.
whiskas mne teda dost šokovalo i tvoje předchozi prohlášení, ze bys radši pořádnou nálož a fertyg, protože to snad žiješ v nějakým informačním vakuu, jinak to snad není možný ![]()
Karja Díky. Mně je protivný, že mi vlastně nic není, ale dlouho
. Prostě jen teplota, únava a sem tam ten žaludek. Raději bych nálož na pár dní a fertig.
O vikendu jsem byla na obede u nasich a vcera jsme postupne vsichni tri meli zazivaci problem a ja do toho krece do zaludku... normalne bysme to presli, ale ted jsme hned zacali dumat, jestli mame koronu. Nakonec jsme se ale shodli, ze nam proste jen nesedla brokolicova polivka. :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY