Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Len
2676 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 18:39

Janulik03 

Taky to nechápu, vždyť je to fuk. Já si ji teda neberu při výlezu z bytu, ale když někoho potkám, nebo se blížím k lidem, tak si ji prostě nasadím a už nesundávám, protože další manipulaci nepovažuju za hygienickou. Nepřijde mi na tom nic divného ani hodného pobouření.:)

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 18:40

Janulik03 to myslím nevadí nikomu (krom teda u vlastní rodiny, protože to považuju za nezdravé v obou významech teda), ale opakovaně tu jsou sdílené zkušenosti že kdo nenosí dostává od "nosičů" vynadáno. což považuju za vysloveně úchylný

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 19:08

andulka01 No jo no :) jsem z práce zvyklá, už to ani nevnímám. Na svoji obhajobu uvádím, že to bylo v práci :)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:10
Reakce na Janulik03:

Prosim vas a co cam tak vadi na tom ze maju rusku na tvari vonku ini ludia? Ved je to ich vec . 

​presne, nechapu, co je komu do toho, at se kazdy stara o sebe, ale ty komentare proc ma nekdo rousku v aute, na prazdne ulici whatever... omg  

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:11

Janulik03 to myslím nevadí nikomu (krom teda u vlastní rodiny, protože to považuju za nezdravé v obou významech teda), ale opakovaně tu jsou sdílené zkušenosti že kdo nenosí dostává od "nosičů" vynadáno. což považuju za vysloveně úchylný

​tak vyhradne o tom ta diskuse vazne neni :D ale to uz do jara vecne nekdo udiveny 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:13

Já roušku nasadim doma s kabatem a většinou ji venku už nesundavam, pokud něco nekonzumuju. Nijak mi neprekazi, naopak mi překáží velmi, ze bych měla neustále myslet na to, jestli nandavat nebo sundavat. Navíc kam s ni, ze ano. Zmudlat do kapsy mi přijde ekl, matlat si to po bradě mi teda přijde taky dost děsný. 

Řidič sám v autě s rouškou muže působit asi zvláštně, ale co kdo ví, třeba je to řidič Uberu, co jede od zákazníka k zákazníkovi a nestojí mu za to, si ji sundavat. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:22
Reakce na Janulik03:

Prosim vas a co cam tak vadi na tom ze maju rusku na tvari vonku ini ludia? Ved je to ich vec . 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:26

Tohle je evergreen.

Jasně, původní téma bylo, "vynadali mi, že nemám roušku a sami ji měli pod bradou", to je jiná, ale pak se to nějak odklonilo. Jedno dítě si roušku taky nasazuje (nasazovalo) už před barákem a běhalo v ní na autobus, nechápu, ale nemyslím, že by jí to nějak extra uškodilo. 

49434 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:30

Sweet Potato mně to teda u toho našeho fakt vadí, protože nosí hadrovou a furt tu samou, dokud ji neseberu a nevyperu a to už většinou fakt smrdí. připadá mi to nehygienický a nezdravý. u cizích lidí mi to je upřímně úplně fuk, vyjma těch řidičů a cyklistů, od té doby co mě na jaře jeden málem přejel

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:31

Sweet Potato moje děti mají pokyn nasadit si roušku hned za dvěrma, vedle bydlí sousedka 70+ a vím já?

Jinak mi teď na podzim vadí ty roušky výrazně méně než na jaře, to jsem bez kašle nebyla schopna ani nakoupit, teď klidně utíkám sidlistem. A to si vezmu kolikrát tu z jara, našitou z prostěradla. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:34

viktorka_od splavu ale to není problém v roušce? U nas taky nosí hadrové, špinavé mají vyhrazene misto,  večer jsem to namydlila a vyplachala,co je dve minuty, ráno vyžehlila, to je teda tři. Teď, co nechodí do školy, morálka poklesla, ale i děti jsem naučila,že roušky se nosí čisté. 

Kdyby to bylo tak škodlivé, tak jsou chirurgové v prdeli. A oni nejsou. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:35

viktorka_od splavu Tam bych ale viděla problém jinde, v tom neměnění (a to je holt na tobě) než že ji má nasazenu o chvilku déle, než je nezbytně nutné.

49434 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:35

continuity mydlit a pláchat rozhodně nic nebudu, a na výchovu už je trochu pozdě

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:36

continuity já jsem si taky už zvykla, venku mi přestává vadit. Zato teda celý den v práci, když jsem ji měla nepřetržitě od půl osmé od rána do tří, kromě pár minut na svačinu, auau. Hlava bolela jak střep. Obdivuju všechny profese, co musí vydržet v respirátorech i rouškách denně celou směnu. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:36

viktorka_od splavu ja to naučila i chlapa a tomu je už pres 40. Bramburka taky nemá deti zrovna malinké. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:37

continuity Asi jsme si prostě zvykli. Já teď nosím hlavně respirátory, jeden druh je vysloveně příjemný, z úžasného materiálu.

A až se ještě ochladí, nebude mi mrznout nos

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:38

Ony často nevadí ty roušky lidem, kteří je mají na sobě chvíli. Do obchodu, MHD a tak. Já mám dost, po 8mi hodinách v práci už si ji venku nedám. Zase je mi úplně jedno, jestli ji někdo má a proč ji má, i když jde ráno po ulici úplně sám nebo jede sám autem.

Mimochodem teda máme ty protilátky v práci skor všichni. Já asi jediná těsně pod hranicí a jinak většina hodně. Nikdo z nás nebyl vážněji nemocný, takže zatím super.

49434 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 20:46

jinak moc doporučuju ten rozhovor, na který tu upozorňovala Fiction, s primářem kliniky plicních chorob.. kdyby měl někdo možnost postnout odemčený bylo by to super, já ho mám jen na papíře..https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/103698/zivot-v-covidu-koronavirus-napada-lidi-oslabene-civilizaci-rika-primar-jiri-votruba.html

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 21:06

Sweet Potato kterej respirátor doporučuješ? Mám teď nanoroušky, ale tahle informace se vždycky hodí :)

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 21:21

Klara