Taky to nechápu, vždyť je to fuk. Já si ji teda neberu při výlezu z bytu, ale když někoho potkám, nebo se blížím k lidem, tak si ji prostě nasadím a už nesundávám, protože další manipulaci nepovažuju za hygienickou. Nepřijde mi na tom nic divného ani hodného pobouření.:)
Koronavirus
Janulik03 to myslím nevadí nikomu (krom teda u vlastní rodiny, protože to považuju za nezdravé v obou významech teda), ale opakovaně tu jsou sdílené zkušenosti že kdo nenosí dostává od "nosičů" vynadáno. což považuju za vysloveně úchylný
andulka01 No jo no :) jsem z práce zvyklá, už to ani nevnímám. Na svoji obhajobu uvádím, že to bylo v práci :)
Prosim vas a co cam tak vadi na tom ze maju rusku na tvari vonku ini ludia? Ved je to ich vec .
presne, nechapu, co je komu do toho, at se kazdy stara o sebe, ale ty komentare proc ma nekdo rousku v aute, na prazdne ulici whatever... omg
Janulik03 to myslím nevadí nikomu (krom teda u vlastní rodiny, protože to považuju za nezdravé v obou významech teda), ale opakovaně tu jsou sdílené zkušenosti že kdo nenosí dostává od "nosičů" vynadáno. což považuju za vysloveně úchylný
tak vyhradne o tom ta diskuse vazne neni :D ale to uz do jara vecne nekdo udiveny
Já roušku nasadim doma s kabatem a většinou ji venku už nesundavam, pokud něco nekonzumuju. Nijak mi neprekazi, naopak mi překáží velmi, ze bych měla neustále myslet na to, jestli nandavat nebo sundavat. Navíc kam s ni, ze ano. Zmudlat do kapsy mi přijde ekl, matlat si to po bradě mi teda přijde taky dost děsný.
Řidič sám v autě s rouškou muže působit asi zvláštně, ale co kdo ví, třeba je to řidič Uberu, co jede od zákazníka k zákazníkovi a nestojí mu za to, si ji sundavat.
Prosim vas a co cam tak vadi na tom ze maju rusku na tvari vonku ini ludia? Ved je to ich vec .
![]()
Tohle je evergreen.
Jasně, původní téma bylo, "vynadali mi, že nemám roušku a sami ji měli pod bradou", to je jiná, ale pak se to nějak odklonilo. Jedno dítě si roušku taky nasazuje (nasazovalo) už před barákem a běhalo v ní na autobus, nechápu, ale nemyslím, že by jí to nějak extra uškodilo.
Sweet Potato mně to teda u toho našeho fakt vadí, protože nosí hadrovou a furt tu samou, dokud ji neseberu a nevyperu a to už většinou fakt smrdí. připadá mi to nehygienický a nezdravý. u cizích lidí mi to je upřímně úplně fuk, vyjma těch řidičů a cyklistů, od té doby co mě na jaře jeden málem přejel
Sweet Potato moje děti mají pokyn nasadit si roušku hned za dvěrma, vedle bydlí sousedka 70+ a vím já?
Jinak mi teď na podzim vadí ty roušky výrazně méně než na jaře, to jsem bez kašle nebyla schopna ani nakoupit, teď klidně utíkám sidlistem. A to si vezmu kolikrát tu z jara, našitou z prostěradla.
viktorka_od splavu ale to není problém v roušce? U nas taky nosí hadrové, špinavé mají vyhrazene misto, večer jsem to namydlila a vyplachala,co je dve minuty, ráno vyžehlila, to je teda tři. Teď, co nechodí do školy, morálka poklesla, ale i děti jsem naučila,že roušky se nosí čisté.
Kdyby to bylo tak škodlivé, tak jsou chirurgové v prdeli. A oni nejsou.
viktorka_od splavu Tam bych ale viděla problém jinde, v tom neměnění (a to je holt na tobě) než že ji má nasazenu o chvilku déle, než je nezbytně nutné.
continuity mydlit a pláchat rozhodně nic nebudu, a na výchovu už je trochu pozdě
continuity já jsem si taky už zvykla, venku mi přestává vadit. Zato teda celý den v práci, když jsem ji měla nepřetržitě od půl osmé od rána do tří, kromě pár minut na svačinu, auau. Hlava bolela jak střep. Obdivuju všechny profese, co musí vydržet v respirátorech i rouškách denně celou směnu.
viktorka_od splavu ja to naučila i chlapa a tomu je už pres 40. Bramburka taky nemá deti zrovna malinké.
continuity Asi jsme si prostě zvykli. Já teď nosím hlavně respirátory, jeden druh je vysloveně příjemný, z úžasného materiálu.
A až se ještě ochladí, nebude mi mrznout nos![]()
Ony často nevadí ty roušky lidem, kteří je mají na sobě chvíli. Do obchodu, MHD a tak. Já mám dost, po 8mi hodinách v práci už si ji venku nedám. Zase je mi úplně jedno, jestli ji někdo má a proč ji má, i když jde ráno po ulici úplně sám nebo jede sám autem.
Mimochodem teda máme ty protilátky v práci skor všichni. Já asi jediná těsně pod hranicí a jinak většina hodně. Nikdo z nás nebyl vážněji nemocný, takže zatím super.
jinak moc doporučuju ten rozhovor, na který tu upozorňovala Fiction, s primářem kliniky plicních chorob.. kdyby měl někdo možnost postnout odemčený bylo by to super, já ho mám jen na papíře..https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/103698/zivot-v-covidu-koronavirus-napada-lidi-oslabene-civilizaci-rika-primar-jiri-votruba.html

Sweet Potato kterej respirátor doporučuješ? Mám teď nanoroušky, ale tahle informace se vždycky hodí :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY