Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 10:58
Reakce na Sweet Potato:

Covid ve třech postech. Strašný.

​A Darwinovu cenu vyhrává...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 13:41
Reakce na jitřenka:

A666 - snad na tom nejsme tak špatně, abychom museli mít obrázky jako v Americe.  Doufám že jsme gramotní.

​Nejsme, ale obecně proste bývají úspěšnější v předávání informací grafické weby A to fakt nesouvisí s gramotností jedinců

Pokud chceš jednoduchý informační web, měl by být informační pro všechny. Ideálně kombinace jednoduše, často graficky podaných informací a možnosti přečíst si text.......

Sweet Potato 

No právě, to nejdůležitější je na konci a jen jako odkaz když dneska není problém normálně vložit funkční video z třetího zrdoje přímo do kódu, aby se to dalo spustit rovnou na té stránce

razorblade 

To není o natáčení videa, to je o vložení existujícího videa ze streamu jako iframe, takže je spustitelné rovnou v rámci stránky ale zdroj je v realitě na streamu......

Jo, měli málo času, souhlasím, ale na druhou stranu ty stránky nejsou zase tak složité......

Já osobně jsem samozřejmě nakrnutá na Babiše a spol, že něco takového pořádně vytvořeného aby to fungovalo fakt pro všechny není už dávno. A oceňuji dorovolníky, že se do toho pustili. Jen je škoda, že je to takové polovičaté A teda jestli jim za to Babiš nezaplatil tak

Jinak já se na to koukám z pohledu člověka, který už teďs tvorbou webů nějakou zkušenost má.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 13:45

711990 ono je to docela vtipný, našli uhynuleho nakaženého králíka v oploceném areálu letiště. Ale ochranné pásmo je v nejake vzdálenosti od místa nákazy, ploty nehrají roli, tak máme tularémii i tady. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 13:54

P.S. Informační portály by prostě měly být přístupné pro všechny - pro lidi s různými kognitivními disfunkcemi, pro lidi s nižím intelektem etc. Pravdou je, že tyto pravidla bohužel obvykle nesplňují ani stránky jednotlivých ministerstev

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 14:14
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 14:20

Tak dneska demonstrace u nás v Lipsku. Čeká se 20 tisíc lidí z celého německa, takže včera radnice přecunula demontsraci z náměstí v centru do veletržníko areálu na kraji města (protože počítali 6m2 na osobu a na námstí by se takhle vešlo cca 6000 lidí). Načež to dneska saský vrchní soud zrušil a lidé se vesele schází na náměstí a bez roušek

Ctím demokracii ale v tomle souhlasím s naším primátorem - lidi mohou svůj názor prosadit i jinak než se jít v době největší pandemie a částečného lockdownu tísnit do davu

Město se snažilo vyjít vstříc a přesunout demonstraci na místo, kde by mohla proběhnou bezpečněji. Ale o bezpečnot tady evidentně nejde

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 15:12

Tak sousedka prave servala moje holky, co lezou ke spolecnemu plotu bez rousky

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 16:00

rasaNori a z druheho konce....moje svagrova je pozitivni(nakazila se na pohrbu, kde se sesla a nakazila cela jejich rodina...ehm), ale uz je ji prej lip, dneska sla s ditetem ven na prochazku. A myho bratra testy teprv cekaj, tak jel na nakupjako to si rikam ze proste PROC

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 16:25

711990  Super a já si říkala, že ta moje kamarádka, co jsem tady o ní mluvila (manžel chodil do práce a pak si celá rodina vyrazila do Rakouska na lyže) je čestná výjimka. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 16:39

Garfie no bohuzel spis vsude vidim tyhle idioty. Kamaradky bracha byl nemocnej, nakazil svoje prarodice, protoze odmital pripustit ze by se neco takovyho mohlo stat, a dedecek jim dneska rano zemrel...

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:00

711990 To je strašný.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:04

711990 

To je fakt šílené Přiznám se, že tohle je moje noční můra, že bychom přijeli do ČR a někoho z rodiny nakazili

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:06

711990

Člověk by si i řekl, že boží mlýny, ale je to strašný. My jsme právě zjistili, že nás dědeček byl nemocnému švagrovi nakoupit v hypermarketu a ten nákup mu odvezl. Včera(!) tam byl muž s paralenem a přeparkovat auto, proč si neřekl jemu? Ještě jsem se na to specialne ptala, bydlíme od sebe 500 m. Muz si vezme alespoň respirator.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:10

Garfie nn myslim ze my jsme siroko daleko jedini, kdo dodrzuje izolaci/karantenu. chtela jsem jit dnes ven ale misto toho jsem umyla okna. pritom v okoli tech lidi co na to dlabou uz znami i rodina take umiraji, ale nejak to nema na nic vliv...

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 17:15

jeden manželův kolega dnes slaví se širší rodinou narozeniny sestřenice.Manzel se ptal jestli je to nutné v téhle době, dostal nechapavou odpověď "ale vždyť to je rodina" . Jiný jeho kolega marodí s kovidem už deset dní a nic moc, pořád únava a kašel takový, že se nemůže ani najíst.Naštěsti spolu nepracují na jednom místě,,jen si volají. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 20:56

Minulý týden jsem tu psala, že je manžel pozitivní. Já i dcery jsme negativní. Byly jsme na testu ve čtvrtek. Bylo to překvapení, myslely jsme, že jsme jasné. Mně bylo zle v neděli, další dny střídavě (bolest hlavy, závratě, špatně od žaludku). Mladší dcera bolest v krku a afty. Starší dcera bolest hlavy, bolest břicha a 2x zvracela. Nikde jsme nic jiného chytit nemohly. Celý týden před (o podzimních prázdninách) jsme byly zalezlé doma. Tak nevím, jestli už na test nebylo pozdě... 

První 3 dny byl manžel v ložnici, jen občas prošel bytem. Pak už jsme nějakou izolaci vzdali. Jen jsem nespala v ložnici s ním. Rozhodně jsem tady nelítala s dezinfekcí.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 07. listopadu 2020 22:57

Paris Se už nedivím těm konspiračním teoriím, že je to s tím covidem nějaké divné. Vždyť vy jste ho tam museli mít taky!

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 06:29

Paris Ono je asi potřeba se trefit s odběrem do správného času. U nás jsou pacienti, co jsou negativní a za dva dny vyjdou pozitivně. Psala jsem tu o dceři, že ztratila čich, test měla negativní. Já měla test taky negativní a podle doktorky jsem to prodělala, příznaky typický, včetně únavy skoro měsíc po.

By mě zajímalo, jaká je skutečná promořenost.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 07:37

Paris plnou pusu aftu mel i ten nas jediny negativni, zrovna i v dobe odberu - a nic. jsem zvedava na protilatky, nechate si udelat?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 08:27

Paris viktorka_od splavu

Já někde četla že pokud pokud ten vir projde do těla pusou, tak právě může způsobit ty afty a zažívací problémy a tím,že napadl tady tyto sliznice, tak na tom stěru z nosu není možné ho zachytit protože tam fyzicky neni,  to tělo se s ním vyporadava v rámci trávicí soustavy (nevím jak moc je to medicínsky správně, mě jako.laikovi to smysl dává:) )