Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:08

Tak nějak přemýšlím nad reportováním too převozu pacientů do Motola - na jednu stranu to třeba některým lidem dovvakne, že tady už je problém. Na druhou stranu si fakt nejsem jístá tím podáním Když na jaře převáželi do Lipska letecky pacienty z Itálie, tak žádný přímý přenos nebyl

https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/koronavirus-pacienti-plicni-ventilace-prevoz-nemocnice-zlinsky-kraj-praha-motol.A201106_104051_zlin-zpravy_ras

Offline Potrefenáhusa
39004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:35

Zarinya já mám jít za 14 dni na ortopedii s ditetem a fakt nevim - podle předchozích nálezů je zdravá, jen kontrolujou vývoj jader. Ale na ty poslední prohlidce v září mě to nepresvedcilo, ze tam mám chtít jít, je to bez objednani, takže v jednu hodinu 20 mimin plus nejmíň 30 rodičů, k tomu společná čekárna s ostatní ortopedii, v čekárně 8 prebalovacich pultu vedle sebe, na vyšetření po třech... jako fakt mazec to byl, už v září mi tam přišlo, ze ten covid máme po návštěvě jasnej a teď fakt váhám velmi 

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:37

Potrefenáhusa zrovna tohle je dost důležitý, ale rozumím té nechuti.

Offline Potrefenáhusa
39004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:42

Kokoska důležitost chápu, ale je to poslední prohlídka v 5 měsících, ty předchozí byly v poradku - fakt si neumim představit, jak by to tam mohlo proběhnout bezpečně

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:46

A666 Za jiných okolností (hromadná nehoda či jiné neštěstí) bych jednoznačně řekla fuj. Tady souhlasím s tím "třeba to někomu docvakne". 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:47

Potrefenáhusa zrovna tuhle prohlidku sem vynechala na jare ze stejnejch duvodu....nejdriv kvulo chripce a pak nasledne covid.

Online Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:48

Potrefenáhusa a nelze jít jinam? Vyřídit si u pediatra novou žádanku? Takhle, jak to popisuješ, to chodí na Bulovce. S druhým klukem jsem byla v Kyjích (poliklinika Bioregena) a super, objednání na čas, čekali jsme max 10 minut, rodičů potkáš tak 4 páry, ale chodba je dlouhá, dá se držet stranou, k vyšetření každé dítě zvlášť a kyčle dělají večer, kdy už jsou jiné ordinace zavřené, takže v budově žádní jiní lidi. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:48

Potrefenáhusa Zkus si zjistit, jestli nějak nezměnili systém. A celkem bych věřila, že matky novorozenců a kojenců nejsou moc nebezpečná skupina. 

Offline Potrefenáhusa
39004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:52

Pinot Noir muzu to zkusit, díky. Akorat se někdy tvarej, ze chtej vidět ten vyvoj a taky mivaj dost děsný objednaci lhůty, pokud tam člověk nechodi od sestinedeli (zkoušeli jsme se objednat sem k nám).  Polikliniky jsou děs, tohle je Mazurska v Bohnicich, aspoň jsem byla díky tomu po sto letech v trojsky botanický zahradě a bylo to skvělý 

Offline Potrefenáhusa
39004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 13:55

Sweet Potato to si rikam taky, jenže ono je tam fakt narvano, včetně několika skolkových sourozenců. Kouknu ale, jestli to nějak nevymysleli, tam je fakt problém, ze to maj bez objednani, takže narvano na jednu hodinu 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 14:00

Potrefenáhusa to zni hrozive.Ja byla dnes velmi prekvapena.A zkusit tam zavolat,jestli nemaji nejaky novy system?Na jednu stranu jsou opatreni a pak plno lidi ceka v pidicekarnach i bez oken.(taky jsem zazila)

Offline Potrefenáhusa
39004 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 14:01

Ale teď koukam na stránky, ze bez objednani je jen první kontrola a my už máme pulhodinovej interval potom, tak snad už to tak hrozny nebude 

achjo, mne už ten covid tak sere, a to mě to zatím lizlo díky tomu miminu fakt jen lehce 

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 14:32

holka hnědooká barbucha To by mě taky zajímalo, tohle nařízení mají od hygieny? Podle papíru, co nám poslala hygiena (minulý týden) ukončuje karanténu lékař po vlastním uvážení-pokud je splněna podmínka minimálně deset dnů izolace a tří dnů bez příznaků. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 14:39

Garfie pokud ten lekar pacienta nevysetri, je to uplne fuk. a to ze se nedela druhy test je pekna blbost. instrukce obvodakum dava predpokladam hygiena, aspon tak mi to moje PL vysvetlila a take po jejich natlaku v poslednim tydnu zmenila nazor

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 14:42

Potrefenáhusa Ono taky dost lidí určitě ze strachu odpadne, tak to třeba nebude tak jrozný

Offline Garfie
28626 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 14:45

viktorka_od splavu Já mám ale právě čerstvou opačnou zkušenost, moje kamarádka už je doma tři týdny, pořád trochu kašle, ale byla na rtg plic a je v pořádku, už by ráda do práce, ale lékařka ji nechce uschopnit, prý až po konci karantény ostatních členů rodiny. Druhý test jí teda ani nenavrhla, ale u nich na maloměstě se stejně čeká minimálně týden na termín...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 15:07

Garfie jiny kraj jiny mrav ja furt neverim ze u nas nejaka hygiena existuje:P

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 15:11

barbucha Netusim, zas takovy kamosky nejsme.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 15:53

Covid ve třech postech. Strašný.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 06. listopadu 2020 16:00

Sweet Potato

Snad to přispěje alespoň k tomu, ze lidi konečně dostanou rozum. Já můžu uvěřit, že i na socialnich sítích jsou pořád lidi, kteří tvrdí, že úmrtnost se u nás letos vůbec nezvedne. Ergo ti lidi by umřeli i tak.