Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:48

Jos  Já taky myslím, že pro medicínské obory je to naopak super příležitost, jak získat zkušenosti a praxi. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:38

Jak to udelat, abychom vypadali jako ti schopnejsi co to zvladaji? Vytahneme na sousedy jen data z jednoho dne vytrzena z kontextu - porovname je se dnem predtim a uz nenapiseme, ze to byl den s nejmensim postem nove potvrzenych nakazenych za posledni dva tydny a ze v predchozich dvou tydnech byla data i 1.5x tak velka, takze to ve skutesnosti vypada, ze jedou do saturace....... Takhle se dela novinarina

Jinak jo, Nemecko melo vcery 2 nejvyssi prirustek mrtvych, ovsem to mela CR taky.... neni to prekvapive, s dobou trvani epdiemie se proste pocet mrtvych zvysuje a i dkyz se saturuje krivka nakazenych, tak mrtvi jeste nejakou dobu narustaji...... Ale dosahli ceho chteli, dle komentaru evidentne presvedcili lidi jak mizerne na tom nemecko je...

zdroj.: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-svet-nakaza-covid-19-nemecko-cina-pripady-prirustek.A200408_074921_zahranicni_aug

Offline viktorka_od splavu
49430 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:40

Jos jj to mi taky dava smysl, ale v te Plzni je to nejake prapodivne. poslat devcata ze stredni pedagogicke do domova duchodcu

49430 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:42

A666 aneb "verim jen te statistice, kterou si sam zfalsuju"

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:49

Sweet Potato To by asi řešení bylo...jen uvedeni do praxe nebude snadné

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:50

viktorka_od splavu Kolegyně dcera studuje pedák v Ústí a taky jim na začátku nouzového stavu přišlo, že může být povolána. Jenom to asi nikde kromě Plzně nevyužili, imho to není v tuhle chvíli potřeba.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:54

A666 aneb "verim jen te statistice, kterou si sam zfalsuju"

​Nejhorsi je, ze to rpesne koresponduje s tim, jaks e vcera na jedne diskuzi vyjadroval chlapek, co ma inside informace z vlady (avizoval dopredu opatreni aj), ze Nemecku absolutne neveri statistiku mrtvych.... V kontextu s tim vypada ten clanek jeste vic jako snaha o propagandu spravnym smerem

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 09:58
Reakce na Zarinya:

Ja ctu rada Smuclera...

​Já stejně tak... Před pár dny byl na Radiožurnálu, taky dost dobrý...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:10
Reakce na RoSa:

tak jestli je tohle pravda, tak to bude pěknej prů..švih...

Virus napadá i buňky v mozku

​Rosa, pokud by to byla az tak casta komplikace, tak by se o tom vedelo uz davno vic, na to je celosvetove nakazenych dost....... 

Jinak ja mela encefalitidu zpusobenou virem planych nestovic, ale obecne statisticky je to pomerne vzacna komplikace

49430 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:16

A666 hlavne jak uz jsem psala, dotycnyho letmo znam a.. pro prachy a publicitu cokoliv;-) 

49430 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:18

OliveOyl tak kdyby ji povolali v ramci oboru - treba do detskeho domova nebo skolky, dohlizet/ucit/.. v poradku. ale jako osetrovatelku? bez jakyhokoliv proskoleni? to je divny ne?

Online RoSa
10224 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:20

A666 viktorka_od splavu 

dobře, může být... ale do budoucna nevidí nikdo - jako myslim tim trvalé následky, které se projeví až s odstupem času...

49430 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:22

RoSa samozrejme, ale to je u kazde infekce.. treba ti muze rozjet autoimunitni onemocneni. napr. salmonela, rel casto. ale proc se v tom patlat a strasit lidi, ze..

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:23

RoSa takhle a o tom premyslet, tak muzu rovnou skocit z balkonu... komplikace muze vzniknout po kazde nemoci. Chripka, angina, nestovice...  

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:38
Reakce na RoSa:

A666 viktorka_od splavu 

dobře, může být... ale do budoucna nevidí nikdo - jako myslim tim trvalé následky, které se projeví až s odstupem času...

​Samozrejme, ze se uvidi s odstupem casu, ale momentalne uz je tolik i vazne nemocnych, ze kdyby to opravdu byla vyrazne rozsirena komplikace, tak se to vi . On sam tam rika, ze je treba cytokinove boure, aby k tomu pronikani doslo a cytokinova boure sama o sobe znamena selhavani organu (diky tomu se tam i ten virus muze dostat). Takze aby k tomuhle doslo, musis byt evidentne v hodne vaznem a specifickem stavu. A pak to generalizuje na zakalde zkusenosti se SARSem, ktery mel ve vetsine pripadu tezsi prubeh....

Spousta nemoci i banalnich (za ktere vetsina povazuje treba ty plane nestovice) my vyskyt vaznych komplikaci. zalezi vzdy na tom, jak je velky.... 

Online barbucha blogger
36076 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:45
Reakce na Mirka:

​A co pěšky? Někdo chodí do Santiaga de Compostela, tak Ty by sis udělala jarní pouť do Švédska.

​Vtipálku

Nejhorší na tom je, že konce nevidět...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:45

RoSa Hele, kdyz sednes do auta, muzes taky umrit :) ridis? letadla zcela prokazatelne padaj, nelitas?

presne, po kazdy nemoci muzes mit vazny následky, i u banalni operace muzes umrit... jako pravdepodobnost je velmi velmi mala, ale je. 
tuhle jsem se nekoho zrovna ptala, jestli se boji neštovic? Bezna detska nemoc, prodelali jsme je skoro vsichni. Kolikrat matky schvalne nechaj nakazit maly dite, at to ma co nejdriv za sebou. Jedna z moznejch komplikaci je zanet mozkovejch blan :) (ja ji jako dite mela, a666 v prispevku kousek vys taktez, takze to uz mame min. 2 vzorky z male virtualni bubliny...)

Online barbucha blogger
36076 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:47

Jos jj to mi taky dava smysl, ale v te Plzni je to nejake prapodivne. poslat devcata ze stredni pedagogicke do domova duchodcu

​Teď jsem to někde zahlídla... aneb jak získat zadarmo pracovní sílu. Otrokářství hadr.

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 10:47