Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 22:59

Garfie no běžne se na těch HO nastavuje pravidlo, kdy má být člověk k dispozici.  Co říká zákon je vedlejší, důležitější je, že HO je mozny po domluvě s nadřízeným. Ale jeho obavy chápu, dělala jsem už i ve firmě,kde byl HO vlastně den volna navíc ( akorát nevím, proč jsem tam já blbá dávala výpověď zrovna teď ). Teď mám tým, který normálně maká. 

Ale zažila jsem i hodně distribuované týmy, takže přes telefon a Skype a teď teams se to uridit da, akorat je to jiné. Ale za velký benefit této situace považuji, že si všichni zvykneme na tú komunikaci online. 

Offline viktorka_od splavu
49430 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:01

continuity jojo, jde o to jak to kdo chápe, pro někoho je to ten den volna.. a jinej si zas na ho bere náhradní volno a píše přesčasy (a pak se diví že to nejde.-)))

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:01

RoSa Je to už několikátá zpráva kterou na to téma poslední dny čtu, zřejmě je to bohužel pravda. Další věc je, že celý ten malér je ve světě (alespoň v té části, které se dá věřit) příliš krátkou dobu na to, aby se vědělo, jaký dopad může mít infekce třeba na těhotné v prvním trimestru, respektive na jejich děti. On takový virus Zika třeba působil jako celkem nevýznamná banalita, než se ukázala jeho zákeřnost. Nemyslím to jako malování bubáků na zeď, ale nechápu, jak v téhle době, kdy dohromady nic ještě pro krátkou dobu nevíme, mohou zaznívat nápady jako "jupí, promoříme populaci, bude líp!"

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:06

Jinak s těma dětma : v jejich 2 a 4 měl muž zánět průdušek a možná i plic, 4 týdny na antibiotikach, stezi dolezl na záchod, já do toho angína jak prase a děti vesele tančily na našich mrtvolách. Do školky je nešlo dat, protože jsem s nima neprozřetelně zašla k doktorce ( dva dny před tou angínou), která naznala, že se zelenou nudlí tam nemůžou. Ani nevím, kdo by je tam vodil. 

Není úplně o co stát, ale přežít to nejak jde. I když uznávám, že krteček celé odpoledne příliš výchovný není a suché špagety nejsou racionální strava. 

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:14

continuity náhodou, krteček  vždycky pomáhal všem zvířecím kamarádům, takže výchovný je dost 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:16

Catherinne a takový Krteček a kalhoty je na půl hodiny

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:17

Jinak mně dnes poněkud hnula žlučí pracovní povinnost studentů, zmiňovaná tady nebo třeba tady.

A rozhodně za to nemůže nějaký odpor k seniorům, sama jsem uvažovala, že bych se do nějaké LDN v současné době přihlásila jako dobrovolník, dokud máme zavřený provoz a do práce nemůžu. Ale právě - já bych tam šla jako dospělá a dobrovolně po zvážení toho co můžu a co ne, ne jako "totálně nasazená". A asi mě nijak nepřekvapuje, že se v tom vyznamenává právě Plzeňsko.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:26
Reakce na continuity:

Catherinne a takový Krteček a kalhoty je na půl hodiny

​Bohužel jenom 13 minut. Ale Krtek a autíčko už asi 26! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. dubna 2020 23:27
Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 04:42

Triss to je děsné, neměla jsem o tom tušení

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. dubna 2020 07:03

Triss Je to hrozný, být to moje dítě,  nepůjde tam.  Ať si mi napari pokutu.  

Jen tak na okraj,  co je na našem Plzeňsku špatně,  že nepřekvapilo?

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 07:06

continuity jenze 2 a 4 je jeste trosku jine nez 2,5 a pul rokuz tohohle pohledu se bojim dost... 

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 07:50

Triss Já vím, že tu povinnost řešil jeden můj známý, vyučující na medicíně. Sháněl nějakého právníka, který by mu přesně objasnil, co ta zákonná povinost ukládá a jestli se týká např. i zahraničních studentů a podobně. Ale pokud se dobře pamatuju, týkala se posledních dvou ročníků medicíny a posledního ročníku střední školy (šlo tedy v jeho případě o medicínské obory), dost mě překvapuje, že tady zapojují třeťáky, byť tedy plnoleté. A vůbec je to dost hrozné, podle toho, jak to v článku popisují. :-/

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 07:51

Renusatko A když děti nastoupí do školy, je tu další hrozba. Vnukův kamarád má matku po chemoterapii, bude se matce vyhýbat? Bude ze školy omluven aby maminku neohrozil? Není to úplně běžná situace, ale kolik podobných třeba je a co ted? 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:05
Reakce na nonemy:

OliveOyl jj takové argumenty jsou uklidňující. Dítě by v takovém případě bylo nejspíš taky nakažené, takže by nebylo kam upichnout 

​Tak Ti nezbyde, než se na to nachystat, nakoupit zásoby toho, co dítě jí (u nás by to byly piškoty a přesnídávky bez ohledu na věk ), navařit do mrazáku a vytvořit dostatečnou zásobu pohádek

proti trudomyslnosti jsem našla tohle, při letmém nahlédnutí mi to přišlo zajímavý

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:31

rozarka No já někde četla úvahu, že je to dobrá myšlenka, jak promořit, že budou chodit jen děti mladých a zdravých rodičů, ostatní pojedou dále z domova. A asi budou muset pořešit taky kantory a  tak.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:38

Moje sestra vyjadrila souhlas s promorenim pod clankem na FB. Ve vsi slusnosti, nic kontroverzniho. Nestacila jsem cumet kolik urazek a sprostaren se ji do hodiny dostalo. Lidi nejsou schopny argumentovat, rovnou metaj minimalne kravou blbou...neuveritelny. Nikdy jsem se neucastnila zadnych duskuzi, jen tady a ted cumim jak puk. Ble.

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:40

Triss připomíná mi to dobu, kdy jsem po škole musela nastoupit do práce v jiném městě, ten salón a žádný jiný, ačkoliv nehezký a ušmudlaný s kolektivem hádavých ženských.  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:40

Sweet Potato V Brně bude promořeno během 14 dní. Kamarádka jela včera na kontrolu obchodu do Olympie a tam je velké hřiště, bruslařská dráha a vede tam cyklostezka. Taky je tam otevřený stánek. Na hřišti a u hospody bylo prý tak kolem 200 lidí bez roušek (protože sportovci) a včetně dětí popíjeli a posedávali u stánku a na hřišti, nikde žádný rozestup. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. dubna 2020 08:43

Garfie Ano, u studentu zdravotnickych oboru mi povolavaci povinnost neprijde vubec mimo, tim ze udelate o par statnic vic, nejste o nic vic doktor. Navic vetsina studentu je mladych, zdravych a bez deti. Rozhodne lepsi nez aby tato povinnost platila pro lekare v duchodu. V soucasne dobe je treba kvalifikovaneho personalu v nemocnici (v mem kraji) dostatek, ti pokrocilejsiho veku, chronicky nemocni a treba ja jako tehotna jsme zatim doma (pokud se situace zvrtne, nebudu mit problem se vratit)...Jo a v nasi nemocnici se naslo dostatek dobrovolniku z rad studentu ruznych oboru az to vsechny prekvapilo a ja jim fandim!