nonemy Ja se taky bojim, ale ty uz mas dceru vetsi, pravdepodobnost, ze pujdete oba do nemocnice je dost mala a kdyz budete mit oba dva horecku, tak ona uz se sama naji a leccos uz pochopi, takze nemusis mit obavy. Mne docela pomaha sia vsechno takhle realne rict, jak.by co asi realne vypadalo. Ale s tou nemoci pocitam, podle me se tomu aktivne zijici rodina (tj. Prave, skola) nevyhne proste.
Koronavirus
nonemy Onemocnět se nebojím, respektive jak píše Viktorka, ne víc, než jakékoli jiné nemoci a jak už tu taky padlo, stejně mám největší celoživotní strach z rakoviny ![]()
Bojím se, že nemoc kohokoli v domácnosti by najednou uvalila do karantény všechny + sambova kolegu (pravděpodobně) a vzhledem k tomu, že to je ve většině případů záležitost na mnoho týdnů ... znamenalo by to pro nás nejspíš definitivní ztrátu sambovy práce a tím pádem nejspíš i životní změny, do kterých se mi teď fakt nechce. Ale to člověk fakt nenaplánuje.
A 14. nám otevírají školku ...
nonemy onemocnět se nebojím, nepřipouštím si, že já bych měla těžký průběh. Stát se to může, ale statisticky to prostě není pravděpodobné a dopředu se nebojím (a že jiných věcí se bát umím :( )
Štve mě zrádnost tohohle typu koronaviru, někdo ho má a ani to neví, jiného zabije :( a celý svět se kvůli tomu zastavil.
Obavy mám spíš z toho, co přijde, jaký bude svět potom. Ekonomické dopady, svoboda apod...
Tulipe no, právě. to první je nevyzpytatelné, a to poslední nevyhnutelné. samý skvělý vyhlídky![]()
Karja děkuju. někdy se mi to daří, si to tak zdůvodnit a uklidnit se, někdy ne, asi je to fakt ovlivněny hodně tím, ze se necítím dobře fyzicky.
Paris Chápu, musíte být pořád opatrné
A můžete teď být spolu v klidu doma nebo to nejde?
Tulipe já zase zatím moc nepřemýšlím o budoucnosti. Ne že bych z ní neměla obavy, už teď jsme na polovičním příjmu a už jedu v šetrném režimu, ale to tak nějak optimisticky doufám, ze se zase rozjede a bude zase líp
nonemy Ja jsem mela ty dva tydny nejakou tu ,,dychavicnost,, jako kravina, ale taky jsem pak premyslela mnohem negativneji, takze ti rozumim
nonemy děkuju, neboj, to zvládneme, všichni ![]()
Emi ano, jsme doma. Je už dlouhou dobu po léčbě.
MP Meri někde sem viděla tabulku na co pravděpodobně zemřu v mě věkově kategorii (45-50 asi) a na prvním místě byla rakovina a covid až na 7.
nonemy bojím se onemocnět, resp. bojím se, že onemocníme oba současně, děti jsou ještě maličké a není nikdo, kdo by se o ně postaral. Fatální průběh neočekávám, ale v horečkách se o ně starat... No, radši na to nemyslím. Pořád se ale mnohem víc bojím toho, že bych se už nepotkala s rodiči, anebo toho, že přijdeme o hodně společného času, kterého už není nazbyt.
nonemy já o tom taky nepřemýšlím dopředu, ale když mám říct, jestli mě děsí víc nemoc nebo ty doprovodné jevy a budoucnost, tak spíš to druhé. Ale jinak taky doufám a věřím, že se to zvládne!
Loni jsem měla taky asi měsíc problémy s kašlem a dutinami, úplně mě to ubíjelo, takže ti rozumím. Držím palce a držte se :)
nonemy Bojím se a co můžu dělat, když se nebojí lidi, kteří k nám chodí na vyšetření
. Ale když jsem tam viděla kolegyně jak na to "kašlou" a pracují celou dobu, tak co můžu dělat. Dovolené tolik nemám a neplacené volno nechci a z domu pracovat nemůžu. Kdoví, co bude a kdy nám ty peníze můžou chybět. Zdravotníci si moc vybrat nemůžou budou doma nebo ne.![]()
Tulipe já zase zatím moc nepřemýšlím o budoucnosti. Ne že bych z ní neměla obavy, už teď jsme na polovičním příjmu a už jedu v šetrném režimu, ale to tak nějak optimisticky doufám, ze se zase rozjede a bude zase líp
S tím souhlasím...
Paris Špatně jsem to napsala. Myslela jsem, jestli jste teď v relativním bezpečí vzhledem ke koroně, takže např. teď nemusíš každý den chodit do práce, jezdit do ní MHD a tak.
Já se o sebe nebojím,spíš o druhé, dodržuji hygienu, ale bojím se, abychom se neoslabili stresem.ten sociální kontakt chybí. A starsi lidé treba dost potrebuji sociálnít kontakt a aktivitu, oni mají mít ochranu před virem, ale můžou se zhoršit jejich zdrav.problemy které už mají tim odtržením od všeho.
nonemy mně docela uklidňujou čísla. Kdybych(s) čistě náhodou onemocněla, tak je minimální pravděpodobnost 92%, že to zvládnu doma -při cca 5 tisících známých nakažených je počet hospitalizovaných 400, z toho vážných případů 86 (to je 98,5% pravděpodobnost, že se mě to nebude týkat).
ještě mě napadá, jestli by nepomohlo udělat krizový plán. Domluvit eventuální hlídání pro dítě, sbalit pyžamo do tašky...
Emi momentálně ano. Jsem na HO a do práce jezdím na chvíli jednou týdně. Spíš mám strach z otevření škol.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY