Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 14:33

dynda 

Presne. Hlavne tem malym knihkupectvim e-shop nepomuze moc, protoze jejich hlavni devizou je ten osobni pristup, ktery se na e-shopy tezko prenasi...... 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 14:36

barbucha Musím do toho trochu vstoupit, protože mě to také zajímá a tady se rozdávají rady! 

Předně- sobectví od jinéreality vůbec necítím. Spíš to, co pociťuju i já. Teď by mi bylo bez prodavaček asi líp, ALE! - jak jí navrhuješ, aby se jich zbavila! Vždyť lidi, kteří pro tebe pracují jak dlouho, věříš jim, se jen tak nepropouštějí! A hlavně, víš, co obnáší propuštění? Teď si nejsem jistá, jestli 3 nebo 5 výplat odstupného- ví to účetní :-) . Myslíš, že na to teď někdo má? 

A také, dobré prodavačky nerostou na stromech. Třeba bude zas líp a bude zase hledat jiné? Tvé knížecí rady jsou teda dost na prd, promiň.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 14:40

ionicera 

A co tedy ten kurzarbeit? ten je alespon tady v Nemecku ymslet jako preklenovaci obdobi pro zamestnavatele - zamestnanec neni propusteny ale plati ho pracak (60%), jakmile je zamestnavatel zase v kondici (ma pro nej praci), zamestnanec se k nemu vraci.....

Ale fakt nevim, jak to implementovali v CR a jestli uz je to v platnosti.....

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 14:46

A666 Ale to u jinéreality asi nejde, nevím. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 14:49

ionicera odstupne je pocitane podle doby, jak dlouho pro tebe zamestnanec pracoval. Maximum jsou 3 prumerne mesicni platy. Vypovedni doba je tusim 2 mesice, takze tě ten "nadbytecny zamestnanec" bude stat stejne dost penez. Dohodu na okamzite ukonceni prac. pomeru ti dneska sotva kdo podepise. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 14:53

viktorka_od splavu ockovani v CR je zajistene udajne jen pro 2,5 mil obyvatel, ani jsme nanaplnili moznou kapacitu vakcin, ktere jsme mohli pozadovat. Takze zbytek z te nasi kapacity bude nabidnut jinym zemim. Nekde jsem to rano cetla, nevim uz kde. Fakt, tady nejde nic normalne. Cekala bych spis rvacku o naplneni maximalniho poctu, ne nezajem.

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 15:01

Sweet Potato Právě ty teď totálně zavřené nebo nařízením vlády omezené obchody (pouze okýnka)  by ty mzdy včetně odvodů měly dostat zpětně proplacený skrze Antivirus A plus - i když, kdovíjak budou úřady kreativní v hledání nesplněných podmínek. Provozy, které nejsou zavřené,  nebo omezené , i jiné než obchody, ale kde se vzhledem k epidemiologické situaci propadla poptávka (nebo jsou z téhož důvodu významně omezené dodávky vstupů), a proto část "nadbytečných" zaměstnanců nepracuje z důvodů překážky na straně zaměstnavatele, a z toho důvodu musí odstaveným zaměstnancům platit 60% mzdy, zase můžou zažádat o refundaci těch 60% z programu Antivirus B. Na Jinou Realitu se obávám, nic z toho nevztahuje. 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 16:12
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu ockovani v CR je zajistene udajne jen pro 2,5 mil obyvatel, ani jsme nanaplnili moznou kapacitu vakcin, ktere jsme mohli pozadovat. Takze zbytek z te nasi kapacity bude nabidnut jinym zemim. Nekde jsem to rano cetla, nevim uz kde. Fakt, tady nejde nic normalne. Cekala bych spis rvacku o naplneni maximalniho poctu, ne nezajem.

​Já jsem teda někde četla něco jinýho. Této amer. vakcíny že máme (před)objednáno snad 3 mil. dávek a té druhé, od Astra Zeneca asi 5 mil. A budou asi ještě i od jiných výrobců. Kdo ví, jaký bude vůbec zájem.  

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 16:24

Ginevra to zni lip.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 16:45

OliveOyl jo, to je ono.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 16:46
Reakce na A666:

​Jo, díky že jsi to za mě napsala. Já enchci nic dehonestovat, situace každého je špatná. Ale prostě a jednoduše udržovat jeden segment v provozu s minimem opatření (pro obchody s potravinami je to momentálně jen omezení otevíracích hodin) a druhý držet v dlouhodobém totálním lockdownu není dlouhodobě udržitelné

A pritom obmedzenie otv. hodín je blbosť, skôr sa mali zamerať práve na tú reguláciu počtu nakupujúcich a na dodržiavanie opatrení u potravín a hypermarketov už na začiatku lockdownu.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:25

Já se teď prošla na Smíchov a před jedním obchodem regulovčík, který hlídá mezery, v cetkárně Tiger úplně narváno (z jakého důvodu mají otevřeno?), plný Potten and Pannen, obchody s knihami zavřené, ale když se tam dá koupit i víno s sebou otevřené. V lékárně Dr. Max narváno, ale stará paní si tam jde koupit něco, co viděla v letáku za akční cenu. Tak asi fakt nemusím rozumět všemu...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:32

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:39

999 Ve čtvrtek jsem šla kolem Tiger v centru a také mě překvapilo, že mají otevřeno a říkala jsem si proč? 

Takže potraviny a domácí potřeby, drogerie, prostě všehochuť? Ale tak jako .....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:47

999 to som tu tento týždeň riešila, pretože ešte minulý týždeň bol Tiger i Lush zavretý. Všade davy ľudí a preto si december, i keď s prísnejšími opatreniami nemaľujem na ružovo.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:48

paktofonika Lush je taky otevřený? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:49

whiskas áno, ale tam aspoň davy nechodia. Skôr ma štvú tie hostesky s voňačkami, mas dodržiavať odstup a ona sa na teba hodí hneď po vstupe do OC.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 17:56

paktofonika To zírám, žila jsem v domnění, že OC jsou v podstatě celá zavřená. Ale jasně, jsou tam potraviny, lékárny ... já jen X týdnů v žádném nebyla.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. listopadu 2020 18:20

A666 kurzarbeit schvalila vlada, ale do snemovny se jeste nedostal a je mozny, ze to do 1/1 nestihnou