Jinak tedy ta se řeší kolik lidí v obchodě, ale podle mne je nejrizikovější návrat dětí do škol. Tam to udržet nejde.
Koronavirus
CatherinneA já si říkám, že bych to tak neřešila, kdybychom neměli na hrbu prodavačky. Teď sice na ně snad bude příspěvek, ale jak to bude dál.
barbucha dneska asi mám chuť se s tebou handrkovat o blbostech, přijela jsem ze žlutého kopce, jsem plná příjemných zážitků, tak jsem docela nabuzená.
ve vaší pekárně ale očividně mají vnitřní vybavení postavené tak, že si to má prodavačka kam postavit. u nás má na to místo jen tam, kde to je teď, tudíž na druhé straně prodejny. za sebou má rohlíky a vedle sebe má vitrínu. prostě to tak je, prodejna je nudle, místo tam nebylo, jinak to vyřešit nešlo. vitrína je uprostřed. celé je to dimenzované na tři lidi na place. jenže to jsem už psala...ale to bys musela číst.
potom bys i věděla, že mně je celkem k ničemu, že by to zabalila jedna, já potřebuju, aby pracovaly ty ostatní, protože je platím, nemůžu je nechat doma. jo kdyby mi zaplatil stát jejich odeslání na pěknou dovolenou, protože jsou kvůli jeho nařízením nadbytečné...nebo tak něco, tak mlčím a šoupu nohama. ale pokud chce, abych je plně zaměstnávala, a abych platila daně, odvody, dodržovala všechnu dosavadní absurdní byrokracii, a současně mě nutí, abych měla poloviční tržby a dodržovala novou byrokracii, a nenabízí mi za to vůbec nic, tak ať se nezlobí on, a ani ty se nezlob, ale já si tady dovolím si aspoň zanadávat a vyjádřit zásadním nespokojenost s jeho představami, protože stát (a mnozí občané) žije v nějaké nereálné iluzi, že "se to nějak udělá, firmy si nějak poradí a nějak to dopadne".
Karlicka ee, on to Kulveit vymyslel fikane. Musí být 7 dní ten lepší stav z nižšího stupně než se tam posuneme. Tj, ty rozestupy reálné budou minimálně těch deset dní, těch parametrů se sleduje hodně.
Jiná Realita Jakej národ udavačů prokristapána?!
Chápu tvé starosti, ale tohle je fakt wtf!
tak říká se to o nás, ne?
ps: to byl sarkasmus.
A666 díky, já to právě tolik nesleduju, potažmo tomu asi nechci věnovat tolik času a asi tomu tolik nerozumím, přijde mi, že žiju půl roku ve stresu, tu menším, tu větším a světlo na konci tunelu nevidím.
Naprosto chápu. Bohužel stres je u kovidu šílený, já v něm žiju z jinéo důvodu, výsledek je asi stejný ![]()
Já Ti budu držet palce ať Vás alespoň ěnajk otevřou, souhlasím s continuity, zrovna tyhle malé provozovny by se otevřít mohly (za zavedení určitých opatření)
Jiná Realita kontroly na pocet ludi su ale ze by sa ludia tlacili alebo predavackam ludia nadavali, ehm je pravda ze za pultom som iba rok. A za cely ten cas viem iba i dvoch incidentoch kedy sa niekto rozculil na predavacku. 99% ludi su mili slusni ludia . Je radost pracovat v takom prostredi.
ionicera vliv děti by se dal dohnat plošným testováním.
Jinak jak to zvládli na Slovensku, mají z toho výborná data a fakt bude ten výsledek slušný. ![]()
Hlavně to už umí a jsou tudíž schopni to znovu zopakovat, když půjde tlusté do tenkého a znovu tu epidemii zrazit dolů.
Janulik03 pro nás bylo na slovenských opatřeních nejhorší, že si prodavačky na slovensku stěžovaly, že jim lidi nadávají, i si pobrečely, protože se jich to velice dotýkalo.
největší peklo dělaly hodiny pro důchodce a důchodci byli ti, co dělali nějvětší zlo. byli schopni se skoro porvat před prodejnou při hádce o to, kdo je starší a má přednost. jsem ráda, že u nás to už není.
edit: už se to nějak utřepalo, ale první týdny byly hrozné, hlavně pro ty prodavačky. a ty se přitom snažily ostošest, naše slovenské prodavačky jsou až na výjimky zlaté.
Jiná Realita kde to mate tie predajne? Nejaka koncentracia divnych ludi ? Som este teda nezazila stane sa ze v hodinach vymedzenych dochodcom pride niekto co nemoze a my ho upozornime bud sa omluvia alebo si zasomru nieco popod nos alebo poprosia ci by sa nedalo a vtedy im nakup urobime my a vynesieme von. A to co tu citam o tych hadajucich sa dochodcoch l posledny zlavneny tovar mi pride uplne scifi
bud zijem na inej planete alebo som uplne nevsimava alebo neviem. Ako vravim 99% ludi su fajn. A kazdy ma sem tam pravo na blbu naladu
continuity aha,, dekuji
Janulik03 my máme koncentraci všeho.
například koronaviru.
slovensko testovalo 1,5 milionu lidí. z toho měli 10.000 pozitivních. všichni naši slovenští zaměstnanci jsou pozitivní...
pracují na třech různých místech, nesetkávají se, takže se nenakazili navzájem, bydlí v různých obcích a nejezdí spolu autem.
![]()
ta pravděpodobnost je prostě naprosto mizivá, a přesto.
Jiná Realita ja ťa chápem, spomalenie predaja to spôsobí dosť, vidím to tu v malých obchodoch, stačí sa rozhliadnuť.
Máte to tazke, všetci, ktorých sa dotýkajú opatrenia. Ťažko si to viem predstaviť keď mne sa nič nezmenilo.
U nás su tiež vidieť priority. V zime sa lyžiarske strediská otvoria ale školy, to teda nie! Načo by nám bolo vzdelanie, keď slovo "vedec" je pre nášho premiéra skoro nadávka ![]()
continuity
Tak těm aerolinkám moc nepomohlo to zavření hranic - ergo není to úplně tak, že by jim nikdo nic nezakazoval
Osobně se obávám, že teď je to všechno ještě legrace. Ne že bychom vymřeli, ale příští rok bude spotřeba ještě nižší, až ty ekonomický důsledky teprve doběhnou. Teď ještě lidi mají trochu peníze, a vánoce atd. - ale pak nastane pláč a skřípění zubů, a nebude nic.
zrovna u aerolinek je to az sekundarni dopad, tem nikdo nic nezakazal, fakt ![]()
continuity naopak, opatreni v obchodech mela byt davno, u nas zadna nejsou vyjma toho ze nektere zavreli. ze je u vchodu sprej to je fakt detail. cekala bych kdyz uz, tak reseni mist kde se hromadi velky pocet lidi a ne mini obchod jestli tam budou 4 lidi nebo 5. misto toho omezena otviraci doba, aby se to v obchodacich pekne zkoncentrovalo
Jiná Realita nasi nejvetsi zakaznici jsou obchodni centra a administrativni budovy ve vice mestech po CR a taky uz koukame do pristiho roku ne prilis optimisticky... Protoze udrzba se stane zbytnou, kdyz nebudou firmy ktere prostory potrebuji. A ze je treba ty male firmy houfne opousteji, protoze nemaji na najem je pravda. Takze ti drzim palce at to nejak date...
rikal nekdo ockovani ?![]()
zrovna u aerolinek je to az sekundarni dopad, tem nikdo nic nezakazal, fakt
No jasně že nezakázal. Ale když můžeš prodávat letenky, ale lidi nesměj cestovat, tak na koho to dopadne?
Říct aerolinkám, cestovkám, hotelům atd. atd. my jsme vám nic nezakázali, tak co chcete... je kapku alibismus, slovíčkaření nebo jak je komu libo. Služba existuje, ale ty ji nesmíš konzumovat ![]()
barbucha takto u nás spustili zákaz vychádzania, nič sa nemuselo zavrieť, ale ľudia mohli ísť len do najbližších potravín, drogérie, lekárne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY