Tak v naší pekárně asi přemejšleli, když ji zařizovali
Taky je to nudle, žádná čtvercová hala - ale nějak se jim povedlo udělat to tak, aby si tam prodavačky nelezly přes hlavu a měly všechno při ruce, tak jak jde ten prodejní postup. No a jsou tam dvě - podle mě ti stát nepřikazuje, že musíš mít zaměstnance tři, nebo snad jo?
Jako argument, že teď musej bejt v práci všechny, protože je platíš... mi připadá zvláštní. S tím žádný státní nařízení nesouvisí... jsou podniky, který nechaly půlku zaměstnanců doma (ne na home office, nemohli z domova dělat nic, jako ty prodavačky) jen proto, aby se ty party nepotkávaly a zbyla aspoň jedna provozuschopná, kdyby se v druhý vyskyt koronáč - a platili jim pořád a nikdo jim nevyčítal, že se válej doma za plat! (samozřejmě to není pro ten podnik a pro jeho ostatní zaměstnance příliš výhodný, příjmy budou menší, ale budou) A pak jsou podniky, který některý lidi propustili anžto sníženej odbyt atd. To, že trváš na udržení stávajícího počtu zaměstnanců za každou cenu, je jen tvoje věc. A aby se ti vyplatili (tj. abys měla stejnej odbyt), nechceš omezit počet lidí v krámě... a tak pořád dokola. Nejde, nemůžu... nechci... potřebuju výjimky (viz ty přeshraniční zaměstnanci)... jako bys byla jediná na světě, proboha. Pořád opakuju, že spousta lidí je na tom mnohem hůř, a ještě mnohem hůř na tom bude...
Jako stěžuje si kdekdo, vono se člověku trochu uleví, to je jasný. Ale sorry, řeknu to rovnou: z tvejch příspěvků na mě čiší takový sobectví, že mi z toho - v současný situaci - zůstává rozum stát. No, ale to je zas jen můj problém ![]()