Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 10:50
Reakce na Sweet Potato:

https://twitter.com/karel_iv62/status/1248340624278990860?s=21
Hodně, hodně, hodně dobrý článek. Realistický.

Zde odemčený.

​No já se přiznám, že mě velmi překvapilo, jak moc lidí si Prymuluv obrat o řízeném promorovani místo chytrá karantena a systém postupného rozvolnovani opatření vylozilo po svém.

Má ale pravdu, že velkou měrou se na tom zasloužil i Babiš s Hamackem, kteří se najednou začali tvářit, jakože jde o dvě rozdílné věci.

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 11:13

Sweet Potato no ja vím, ale příklad je to blbý a zbytečně děsí národ.

Je tam toho víc. Třeba počet oběti koronaviru  nelze počítat jako rozdíl mezi úmrtnosti letos a loni. Dostaneme počet obeti epidémie, nikoliv však koronaviru a ještě někde i poklesne počet oběti úrazu, protože lidi sedí doma.  jak píšu dal, to šetrení, na které tak spoléhá, nám dvakrát přesné informace stejně nedá. 

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 11:15

viktorka_od splavu to já vim, resp. statistika je fakt svině a není vůbec tak intuitivní, jak by se mohlo zdat. 

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 11:35
Reakce na MP Meri:

Už jsem to tu jednou psala, mám kamaráda na hygieně na středně vysoké pozici. Vůbec si ho v týhle době nedovoluju kontaktovat, ale strašně se těším, až ta krize skončí, na vyprávění. 

​Včera na tiskovce se, myslím, Prymula o hygieny nějak otřel. Že neměli dostatečné vybavení (IT?) a neumí s tím pracovat a měli dosud jiný způsob práce, který nevyhovuje ... Ale nevím přesně, zaslechla jsem jen půlku a pak jsem po tom nepátrala. Pamatuju si, že si mi před cca 8 lety stěžoval ředitel KHS, že jim pořád krátí rozpočet a ubírají zaměstnance a že neví, kdyby se něco stalo, jak to zastanou. Taky se pořád přesouvaly kompetence mezi nimi a Státními zdravotními ústavy.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 11:37

Korsičanka K tomu řízení rizik - každý ve státní správě musí znát a řídit rizika na svém písečku. Každý vedoucí je manažerem rizik na svém pracovišti. Je to dost obsáhlá a složitá agenda, u které má člověk částečně pocit, že se řeší hlouposti (aneb co všechno lez nazvat rizikem a zapsat do tabulky), ale  je to velmi potřebné a nemohou se z toho vylhat.

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 11:42

Mirka tak ono by možná pomohlo, kdyby se ta vládní skvadra tolik neopajela svoji nové posílenou moci a poslouchala, co jim říkají lidí, kteří tomu rozumí. 

I když poslední dobou mám pocit, že jim trochu dochází dech, tak možná se dočkáme i odborníků v těch jejich komisích. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 12:27

Mirka Tak na hygieně mají pokud vím poměry zhruba stejné jako většině státních institucích, čili si nedělám absolutně iluze. Banda úředníků, co většinu pracovního života ve standardním tempu připomínkuje zákony, vydává nařízení a plní plány kontrol, musela najednou ze dne na den najet téměř na nonstop provoz, začít okamžutě jednat a zujímat stanoviska ... no dovedu si představit ten chaos. 

Našeho ministerstva se to třeba dotýká víceméně okrajově a stejně to tu instituci převrátilo prdelí vzhůru. Ty zaměstnanci na to logicky nejsou absolutně připravený. 

Offline dorka
120 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 13:11
Reakce na Kokoska:

An.Fial jojo, a "Směsný odpad" není směšný

A jezdim dost casto kolem velike tabule "Stěhování ADIS" a pokazde, ale fakt vzdycky ctu co?

​to já vždycky u tabule "Rizikové kácení " četla "řízkové a kačení" 

Offline dorka
120 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 13:11
Reakce na Kokoska:

An.Fial jojo, a "Směsný odpad" není směšný

A jezdim dost casto kolem velike tabule "Stěhování ADIS" a pokazde, ale fakt vzdycky ctu co?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 13:12

zajímalo by mě, jestli vláda hodlá, pokud nechá školy zavřené do září, také až do září vyplácet očr (které navíc hodlá prý zvýšit).

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 13:32

Jiná Realita myslím že je rychle napadne to vyplácet jen do června,  pak uz škola není přeci 

to osetřovné ale neni zadna hitparáda,  co se výše týče a viděla jsem info ze zvýšit z 60 na 80% toho redukovanyho příjmu a to je jak nic... fakt jim to nezávidím ani maličko... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 14:02

AprilTwelve já mám totiž pocit, že jsem četla, že to bude do konce a teď nevím, jestli nouzového stavu, nebo do konce stavu ve školách, nebo do konce čeho :) 

doufám, že to bude jen do konce prázdnin, ale na druhou stranu - pokud nebudou tábory a není doporučeno dávat děti k prarodičů, co s nimi rodiče budou najednou dělat?

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 14:35

Jiná Realita to stávající osetrovne je cca jako podpora v nezamestnanosti, takže fakt zadná hitparáda. Myslím, že kdo si to může zařídit jinak, na ošetřovacku dobrovolně nepujde. 

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 16:59

Jak tady pořád diskutuje o té imunitě, tak očividně po překonání nemoci ty protilátky něco (pozitivniho) delají. Skupina pacientů je to malá, ale nějaký predbezny závěr by se z toho vyvozovat snad dal?

http://www.osel.cz/11119-cinske-zkusenosti-s-transfuzi-u-pacientu-covid-19.html

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 17:29

tak nám stát zase změnil podmínky pro pendlery.

jsem zvědavá, co mi zítra řeknou na ministerstvu.

podle toho, co jsem zatím vyčetla, mám asi slovákům na 14 dnů zajistit karanténu na území čr (wtf?) a pak tu můžou milostivě 14 dnů pracovat. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 17:32

continuity já jsem zas někde zahlédla, že v jižní korei poměrně ne úplně malá skupina lidí nemoc zase dostala, s tím, že to nebyla nová nemoc, ale "reaktivace viru". což by bylo podle mě dost špatné zjištění.

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 17:58

continuity Jiná Realita 

Ty lidi, co prokazatelně koronu měli, se sledujou - kvůli případnýmu odběru pro tu plazmu - už i u nás. Jakmile se potvrdí, že jsou zdraví, mají protilátky (a nemaj žádný jiný problémy), pomažou cedit krev (samozřejmě musej souhlasit, že jo)

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 18:00

Jiná Realita no toto je právě problém kvality těch dat a pak novinářských informací. Jeden negativní pcr test nic neznamená, to se už ví, proto se testuje 2x s odstupem. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 19:50

RoSa a pre toto som sa pýtala na ten šport, logika mi to nebrala